Is de stijging van Arcblock expotionele groei of is het pure oplichting?

Arcblock brak onlangs door tot in de top honderd van de markt, die de afgelopen drie weken met 150% is gegroeid. In januari 2018 lanceerde Arcblock als provider van ‘Blockchain 3.0’ zijn $45.000.000.000 ICO en werd het bedrijf in januari 2018 onderworpen aan een ietwat onzekere ICO-analyse van een van de schrijvers van Hacked’s. De ICO-analyse was in die periode niet in staat om een aantal van deze zaken te analyseren.

Dus wat is Arcblock? Het project dat alle blockchain toepassingen van de wereld verenigt onder de ‘Blockchain 3.0’ paraplu? Of een mogelijke scam coin met een hoger niveau van verfijning dan zijn voorgangers?

Wat is Arckblock concreet?

Arcblock vertegenwoordigt, in de woorden van de oprichter zelf, de blockchain versie van Amazon Web Services (AWS). Het Blockchain 3.0-label, dat veel projecten aan zichzelf toekennen, verwijst naar het doel om alle blockchains van de wereld te verbinden met behulp van één toolset.

Er is al een werkend product te vinden in de Arblock ontwikkelaars suite. Deze browser-gebaseerde hub wordt geleverd met vooraf gemaakte softwareontwikkelingskits voor Javascript, Java en iOS-toepassingen. Het komt ook met code starter-pakketten, waardoor ontwikkelaars kunnen beginnen met het bouwen van Android, iOS, Python en meer.

Hoewel veel aspecten van het Arcblock project open source zijn, verontschuldigen de ontwikkelaars zich niet voor het feit dat ze geld willen verdienen. Zoals de oprichter en CEO, Robert Mao, zelf zei:

“ArcBlock is GEEN open-source project en het wordt ook niet ontwikkeld door vrijwilligers, we bouwen het met een commercieel software-ontwikkelingsproces dat ik al vele jaren ervaar”.

 

Mao gebruikt het voorbeeld van Amazon Web Services en merkt op dat Amazon vaak stukjes open source code vrijgeeft, maar hun commerciële doelstellingen behoudt. Hij zei:

“We zouden kunnen overwegen om in de toekomst meer open source componenten te gebruiken. ArcBlock is in wezen als een Amazone AWS, maar voor blockchains zal je nergens in een github de AWS broncode van de AWS-kern aantreffen, maar Amazon [nog steeds] geeft codemonsters, sommige frameworks, API’s, enz. vrij”.

Beschuldigingen van oplichterij

Sinds de lancering van Arcblock in 2018 zijn er meer dan één beschuldigingen geuit tegen Arcblock. Dit bericht op het Bitcointalk forum gaat dieper in op de vraag waarom ABT mogelijk een oplichtingsmunt zou kunnen zijn. Een gelijkaardige post op Reddit weerspiegelde dezelfde gevoelens.

Eén reden voor deze puinhoop zou iets te maken kunnen hebben met het dubbelzinnige gedrag van Arcblock over een partnerschap met IBM. In het begin van de Arcblock onderneming werd al aangekondigd dat ze een partnerschap met IBM hadden gesloten.

De waarheid bleek minder spectaculair te zijn – Arcblock had zich alleen maar aangemeld voor IBM’s Partnerworld-programma, wat bijna iedereen kan doen. De oprichter, Robert Mao, verscheen eigenlijk op Reddit om veel van deze zaken aan te pakken.

Arckblock prijs

Terugkerend naar 25 april, werd één eenheid van ABT verhandeld voor 0,175537 dollar. Twee weken later en de coin prijs staat op $0.643945 – een stijging van 266%.

Op 7 mei bereikte het ABT dagvolume een recordhoogte van $274 miljoen. Dat is nogal een prestatie gezien het feit dat de Arcblock market cap op dat moment slechts $40 miljoen waard was.

Als we kijken naar Arcblock’s primaire markten zien we namelijk dat er veel platformen bekend staan voor het oppompen van Trade Cijfers. Gate.io heeft waarschijnlijk de beste reputatie van deze exchanges, en de $1 miljoen dat door hun portalen gaat is waarschijnlijk een accurater cijfer voor alle beurzen.

Open Market Cap toont geen enkel cijfer voor het Arcblock volume. Maar dat is niet verwonderlijk, omdat de coin niet te zien is op één van de tien door Bitwise goedgekeurde exchanges.

Arcblock’s recente piek plaatst het op een 11-maands hoogtepunt en keert terug naar een waarde die sinds juni 2018 niet meer werd gezien.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment