Is de whale van Tokio zijn volgende grote zet aan het plannen?

Er werden deze week ongeveer 16K bitcoins versluisd vanuit de Wallet van Mt Gox, hierdoor ontstond al snel de speculatie dat de whale van Tokio zijn volgende grote verkoop zou gaan houden.

Mt Gox liquidatie

De bewakingsdienst van Cryptoground meldde dat er donderdag voor bijna $141 miljoen aan bitcoins was overgemaakt vanuit een wallet van de failliet verklaarde Mt Gox. Deze exchange was ooit ’s werelds grootste crypto-exchange. Waarom deze transactie is uitgevoerd, is nog steeds onduidelijk. Maar er is een sterke vermoeden om aan te nemen dat de curator, die belast is met de verkoop van Mt Gox digitale munten, zijn volgende verkooporder aan het plannen is.

Volgens de Twitter-account, die geassocieerd is met Cryptoground, is het nog steeds onduidelijk of de munten verkocht zijn.

Mt. Gox trust cryptocurrency balance

Het lijkt erop dat er 16K bitcoins van Mt Gox verzonden zijn. We weten natuurlijk niet of de munten zijn verkocht of gewoon zijn verplaatst voor een andere reden. Deze vaststelling werd getwitterd door Alistair Milne, een Bitcoin-ondernemer.

Nobuaki Kobayashi, de zogenaamde Tokio whale, is belast met het verkopen van al de resterende cryptocurrency die in verband staat met Mt Gox. De beheerder heeft al sinds september voor $400 miljoen aan bitcoin en bitcoin cash verkocht. Er zou nog voor ongeveer $1.9 miljard aan digitale Valuta verkocht moeten worden.

De waarnemingen van whales en marktprijzen

Mensen die handelen met cryptocurrency zijn van nature nieuwsgierig naar de voortdurende acties die Kobayashi onderneemt met de wallets die gelinkt zijn aan Mt Gox. Er heerst nog steeds de angst dat er te grote verkooporders worden geplaatst waardoor de marktwaarde van bitcoin serieus zakt.

Volgens analisten was Kobayashi mogelijk voor een stuk mee verantwoordelijk voor de scherpe daling die we woensdag hebben kunnen waarnemen. Dit is echter nog niet bevestigd.

Doordat bitcoin al enkele weken een mooie stijging ondergaat, hebben verschillende wallets (die een fortuin aan BTC bevatten) een verkooporder geplaatst. Vorige week hebben whales voor samen $100 miljoen aan bitcoin verkocht omdat waarde van bitcoin voorbij de $8000 steeg. De op twee na grootste wallet van bitcoin verkocht vorige week 6600 bitcoins. Vervolgens werd er een verkooporder van 6500 bitcoins van een anonieme wallet (3D2oetdNuZUqQHPJmcMDDHYoqkyNVsFk9r) geplaatst.

Hoewel deze transacties gepaard gingen met een flinke prijsdaling steeg de koers van bitcoin terug naar een nieuw hoogtepunt van boven de $9000. De digitale valuta keerde donderdag terug naar deze niveaus om rond $8900 te stagneren op de meer belangrijkere exchanges. Het interessante is dat de trade die verantwoordelijk is voor de start van de scherpe daling van bitcoin geplaatst is door een whale of een grote institutionele belegger. De bitcoinprijzen passeerden eerst de $7000 op Bitfinex voordat deze rally werd uitgebreid naar andere exchanges. De markt voor cryptocurrency bereikte eerder deze week een piek van $437 miljard nadat hij ongeveer $188 miljard had gewonnen t.o.v. de marktwaarde op 6 april.

What's your reaction?

Leave a comment