Is er dan toch een “fifth wave” in aantocht dit jaar?

Experts in de cryptocurrency van China geloven dat we op de drempel zitten van een nieuwe bullmarkt voor digitale valuta. En het zou goed kunnen zijn dat staatsburgers van hun eigen land de “vijfde golf” van de opleving van de markt mee aansturen.

Experts voorspellen dat Chinese investeerders de volgende bullmarkt in de crypto zullen aansturen

In een recent gesprek met Tencent Technology, zei Sun Zeyu van Genesis Capital dat cryptocurrencies op het punt staan om in het vierde kwartaal terug zeer winstgevend te zijn. De investeerders willen de verliezen van zich afschudden die ze het eerste halfjaar van 2018 hebben opgelopen.

Gensis Capital is een in Hong Kong gevestigde beleggingsmaatschappij die gespecialiseerd is in groeifasebelangen van internetbedrijven.

Gao Kangdi van Metropolis VC vertelde Chinese media dat de omvang van de vijfde golf van de bullmarkt onze verbeelding ver te boven kan gaan.

Bovenstaande personen zijn er allemaal van overtuigd dat China in de volgende bullmarkt een belangrijke rol zal spelen. Zelfs ondanks het feit dat er een nationaal verbod is op trading en mining van cryptocurrencies in China. Ze citeren enorme kapitaalstromen die al in het ecosysteem van de blockchain zijn gebracht.

Singapore is nu de thuisbasis van duizenden stichtingen die opgericht zijn door Chinese staatsburgers. Dit wordt bevestigd door Chen Xianhui, een lokale agent die Chinese staatsburgers helpt bij het opzetten van stichtingen in Singapore. Volgens Chen zijn de meeste van deze meer dan duizend stichtingen beleggingsfondsen voor crypto.

Het oprichten van een stichting in Singapore kost slechts 10.000 RMB ($1.561 V.S.) en duurt slechts 15 dagen.

Singapore is uitgegroeid tot één van de gunstiger bestemmingen voor initiële muntaanbiedingen (ICO’s) en andere marktspelers. De monetaire autoriteit van Singapore (MAS) heeft vorige maand wijzigingen in de huidige regelgeving voorgesteld die het voor blockchain-gerichte beurzen gemakkelijker maakt om een bedrijf te starten.

Instabiliteit op traditionele markten

China’s crypto-analisten geloven dat de wereldwijde financiële instabiliteit en de toenemende dreiging van risico-afkerigheid in de handen van digitale valuta’s kunnen spelen. Bitcoin wordt vaak beschouwd als een niet-kerngebonden asset, wat betekent dat het onafhankelijk is van de bredere financiële markt. Hoewel sommige waarnemers eerder dit jaar een kleine correlatie tussen Bitcoin en voorraden opmerkten, was dit grotendeels te wijten aan de instroom van nieuwe cryptohandelaren op de markt.

Hoewel het nog veel te vroeg is om te roepen tot een dalende aandelenmarkt, zijn de sterke stijgende obligatierendementen en de toenemende instabiliteit in valuta’s van opkomende markten de afgelopen maanden de oorzaak geweest van grote onrust. De volgende kritische test voor aandelen is de geleidelijke afbouw van het crisisbeleid.

De Europese Centrale Bank (ECB) kondigde donderdag aan dat zij dit jaar een einde zou maken aan haar recordaankopen van obligaties. Ondertussen is de Amerikaanse Federal Reserve van plan om de rente voor 2018 nog twee keer te verhogen.

Bitcoin’s status als veilige haven is aangevochten door degenen die beweren dat virtuele valuta’s geen intrinsieke waarde hebben. Analisten van Goldman Sachs geloven echter dat het tegenovergestelde waar is, naarmate de activa zoals bitcoin blijven groeien en evolueren.

In het bijzonder heeft Goldman Sachs de analist Zach Pandl geargumenteerd dat bitcoin op de lange termijn een soortgelijk traject als goud zal volgen als een laagrenderende activa.

In januari schreef hij al het volgende: “We moeten benadrukken dat cryptocurrencies, net zoals geld, lage verwachte rendementen op de lange termijn zouden moeten hebben”. “Digitale valuta’s moeten worden beschouwd als laag/nulrendement of als laagrenderende activa, vergelijkbaar met goud of bepaalde andere metalen.

Charles Thorngren, CEO van Noble Alternative Investments, is van mening dat Bitcoin ook een nieuw type investeerder aantrekt. We hebben het hier dan over aandelenbeleggers die op zoek zijn naar nieuwe opties.

In een interview met Forbes, zei Thorngren het volgende:

De basis van bitcoin is veranderd en is geëvolueerd naar een bredere basis van investeerders. Mensen die alleen in aandelen hebben belegd, zijn nu op zoek naar opties, naarmate de herkapitalisatie op de aandelen- en obligatiemarkt toeneemt.

Deze nieuwe investeerder draagt bij tot het creëren van een sterkere Bitcoin-markt en voegt legitimiteit toe aan de cryptocurrencies als geheel.

 

What's your reaction?

Leave a comment