Is er meer digitalisering nodig om een groter vertrouwen te krijgen in onze economie?

Al duizenden jaren draait de wereld om fysieke assets: fysieke ruilmiddelen, – geld, – aandelen en – contracten. Deze zijn ongelooflijk belangrijk voor de analoge wereld, maar in de digitale wereld zijn ze in veel mindere mate bruikbaar.

In dit artikel gaan we u uitleggen wat deze bovenstaande tweet betekent en waarom wij denken dat het belangrijk is en hoe deze trend ons dagelijks leven zal beïnvloeden. Voordat wij dat doen, is het belangrijk om een paar nieuwe eigenschappen van de wereldwijde, echt digitale wereld onder de loep te nemen.

Geen grenzen – De fysieke wereld is verdeeld in landen, met verschillende regeringen die hun eigen bezittingen beheren, die door denkbeeldige lijnen (en fysieke barrières) op een kaart worden afgebakend. Deze grenzen dienen als de scheidingslijn tussen verschillende regels, verschillende bestuursorganisaties en verschillende netwerken. De digitale wereld (het internet) fungeert als één mondiale natie. Een natie zonder grenzen die gebruik maakt van technologie om de denkbeeldige lijnen en fysieke barrières weg te nemen en tegelijkertijd miljarden mensen over de hele wereld met elkaar te verbinden.

Hoge mate van connectiviteit – Elk individu in de analoge wereld werd voorheen beperkt door fysieke nabijheid. Je kon alleen de mensen bij jou in de buurt ontmoeten. Je kon meestal alleen maar praten met de mensen binnen je land. En je had moeite om informatie over verschillende locaties of culturen te vinden en te synthetiseren. De komst van smartphones en het internet veranderde dit alles. Iedereen in de wereld kan nu met een paar tikjes op een knop praten, elkaar ontmoeten of meer te weten komen over een individu, groep, organisatie of locatie. Deze connectiviteit leidt tot een snellere en efficiëntere distributie van informatie en waarde.

Grotere betrouwbaarheid van machines – Nog maar 100 jaar geleden hadden mensen in hun dagelijks leven weinig contactpunten met “machines”. Vandaag de dag lopen we rond met supercomputers in onze zak die ons helpen met anderen te communiceren, de fysieke wereld te ontdekken, iets te leren en onszelf te vermaken. Na verloop van tijd zijn we meer op de machines gaan vertrouwen dan op andere mensen. Of het nu gaat om het gebruik van Google Maps in plaats van om het aan mensen te vragen of het stellen van een verbijsterende vraag aan Siri, de machines zijn een belangrijk onderdeel van ons leven geworden.

Dus wat heeft dit alles te maken met Bitcoin en cryptoassets?

De nieuwe digitale wereld probeert gebruik te maken van oude technologie (fysieke assets of hun elektronische representaties), maar die benadering zal nooit niet kunnen schalen. We zien nu al problemen met alles, van de afwikkelingstijden tot het onvermogen om microtransacties te maken. In feite zijn we ons momenteel aan het voorbereiden op een eventuele mislukking door te proberen een ronde pin in een vierkant gat te plaatsen.

De digitale wereld heeft digitale inheemse assets nodig

Neem bijvoorbeeld geld – we hebben één wereldwijde digitale coin nodig die bestuurd wordt door machines, in plaats van een elektronische coin die fysiek geld vertegenwoordigt en wordt bestuurd door een kleine subgroep van de wereldbevolking. Bitcoin is de perfecte oplossing voor de behoeften van de digitale wereld. Het gedecentraliseerde digitale geld wordt door geen enkele groep gecontroleerd, het is volledig transparant en voorspelbaar en het is zeer makkelijk te distribueren. Belangrijker nog is dat Bitcoin compatibel is met de machines.

Naarmate de machine-to-machinetransacties wereldwijd toenemen, zal de behoefte aan snellere vereffeningstijden, microtransacties en lage kosten duidelijker worden. Bitcoin kan naar iedereen in de wereld worden verzonden, ongeacht de geografische locatie, binnen enkele seconden en tegen vrijwel geen kosten. De machines kunnen dat niet doen met dollar of een andere fiatvaluta, dus ze gaan ervoor kiezen om de digitale valuta te gebruiken die bij hun behoeften past.

Bitcoin is echter niet het enige digitale inheemse goed waar u op moet letten. Laten we eens kijken naar het eigendom van bedrijven en organisaties. Traditioneel zijn aandelen niet beschikbaar in fractionele aandelen, ze zijn ongelooflijk moeilijk om over de grenzen heen te verhandelen en er is zeer weinig transparantie van informatie naar de onderliggende waarde. De snelheid en transparantie van de digitale wereld vraagt om een nieuw type digitaal “native aandeelhouderschap”.

Een “smart security” (tokenized security) is een veel beter antwoord. De apparaten kunnen deze effecten sneller, doeltreffender, efficiënter, grensoverschrijdend en met meer transparantie afhandelen. De securities zijn in hoge mate deelbaar en kunnen een geheel nieuwe wereld van eigendom mogelijk maken. In plaats van alleen het eigen vermogen van een groot bedrijf als Apple te bezitten, zullen de machines in staat zijn om eigenaar te worden van individuele bedrijfsonderdelen, individuele productlijnen of om een deel van één enkele inkomstenstroom op te eisen.

Dit alles is mogelijk dankzij het efficiëntere, betrouwbaardere boekhoudkundig grootboek dat wordt geleverd door de blockchain-technologie. De machines zijn in staat om onze mogelijkheden om waarde te verplaatsen over de hele wereld drastisch te verbeteren en bij te houden wie wat bezit. Bovendien zijn de assets niet het enige dat digitaal ingeburgerd raakt – ook de contractuele afspraken tussen partijen worden sterk geactualiseerd.

Vandaag de dag zijn de meeste contracten nog steeds bureaucratisch van aard, zeer inefficiënt en bijna onmogelijk voor machines om mee te communiceren. Naarmate smart contracts steeds populairder worden, zullen we dieper in de digitale wereld blijven doordringen, met meer efficiëntie, minder tegenpartijrisico’s en een hogere mate van vertrouwen en transparantie.

Uiteindelijk bouwen we aan een betere wereld die in staat zal zijn om aan de eisen van de wereldbevolking te voldoen. Voor alle duidelijkheid: het is ons niet ontgaan dat veel van deze beschrijving futuristisch klinken en eerlijk gezegd een utopie zijn. Terwijl de vooruitgang op het eerste zicht traag lijkt, geloof we dat we hier veel dichter bij staan dan de meesten zich kunnen voorstellen.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment