Is Fantom een ICO die wel zal slagen? En zou hij Ethereum kunnen overtreffen?

Fantom (FTM) is een Directed Acrylic Graph (DAG) gebaseerd op een smart contractplatform waarin hoe meer nodes deelnemen aan het netwerk, hoe omvangrijker de transacties per seconde zijn. Het project is gericht op 300.000 transacties per seconde, die zouden worden toegepast op meerdere sectoren zoals voedingstechnologie, financiële diensten, telecom, logistiek, enz. Fantom is ontworpen om onmiddellijke betalingen aan te bieden, bijna geen kosten en onbeperkte schaalbaarheid bij de verwerking. Net als Ethereum ondersteunt Fantom Smart Contracts, maar ze draaien op de Fantom Virtual Machine vs de Ethereum Virtual Machine. Waarom is dat belangrijk? Omdat de FVM ontwikkelaars in staat zal stellen om dApps te schrijven die smart contracts net als Ethereum ondersteunen, maar die sneller werken met een supersnelle snelheid.

fantom

Veel nieuwe blockchain projecten praten alsof ze de top blockchains zullen uitdagen en hun plek overnemen. Terwijl dit speculatie en vooral gebakken lucht is, heeft Fantom een geweldige kans om als één van de top blockchains van de grond te komen. Andre Cronje, die erg gerespecteerd is in de wereld van ICO’s en als blockchain expert, werd onlangs toegevoegd als onderdeel van het technische team. Met een team en community die zo sterk is als Fantom geeft het de extra impuls die nodig is om van de grond te komen. Terwijl andere projecten gerichte acyclische grafieken (DAG’s) implementeren, is Fantom de eerste die dit doet met smart contract support.

Fantom werkt op een systeem met de naam OPERA, dat in drie lagen is verdeeld:

  • OPERA CORE LAYER – verwerkt transacties, handhaaft consensus tussen alle nodes via het Lachesis Protocol
  • OPERA WARE LAYER – ondersteunt smart contracts, voert functies uit
  • OPERA APPLICATION LAYER – ondersteunt applicaties van derden, biedt openbaar beschikbare API’s voor dApps

Partnerschappen met geloofwaardige bedrijven dragen zeker bij aan de legitimiteit van een ICO en Fantom heeft al tal van belangrijke partnerschappen tot stand gebracht, zoals de Korea Food-Tech Association en Oracle, die hun kansen op succes aanzienlijk zullen vergroten. Fantom, in samenwerking met NEM Blockchain, heeft onlangs aangekondigd dat het bedrijf zich buiten Korea uitbreidt naar Australië. Fantom heeft gekozen voor Australië vanwege hun innovatieve cultuur en ondersteunende overheid. Fantom zet zich in om samen te werken met lokale communities en overheden om zo de Fantom-technologie in meerdere industrieën te gebruiken. Ze zijn gericht op het creëren van real-time use cases van hun platform door in de komende twaalf maanden Australische bedrijven aan boord te krijgen. Australië heeft honderden handelaren die al cryptocurrency accepteren, waaronder de eerste luchthaven ter wereld. Fantom werkt al achter de schermen samen met betalingsaanbieders over het gebruik van Fantom token terwijl ze wereldwijd uitbreiden.

Meerdere blockchain projecten claimen de snelste te zijn met de hoogste TPS (transacties per seconde), maar hebben hun beloften niet waargemaakt. Fantom heeft een uitstekende kans om dit daadwerkelijk te bereiken en meteen een belangrijke speler te worden die de achterblijvers overtreft.

In tegenstelling tot veel recente ICO’s, die door de huidige marktomstandigheden de release van hun tokens voortdurend uitstellen en uitstellen, biedt Fantom op 29 oktober de mogelijkheid om hun tokens te ontgrendelen en te noteren. Het project heeft onlangs nog een technisch whitepaper uitgebracht over het Lachesis Consensus Algoritme, waardoor een andere versie van het technisch whitepaper met de details van het Fantom Framework klaar is en een testnet demovideo wordt voorbereid die binnenkort beschikbaar zal zijn.

Met grote fondsen die geïnvesteerd zijn voor de lange termijn en markten zoals de VS, China en Korea die niet in staat zijn om deel te nemen aan de veel gehypte ICO, zou er heel wat directe belangstelling en vraag moeten zijn bij notering op exchanges. De laatste ICO met een vergelijkbare hype was QuarkChain, die het ook verbazingwekkend goed deed in deze markt. Fantom had een hard cap van 39 miljoen dollar tijdens de ICO en zal naar verwachting goed presteren.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment