Is het markt-sentiment aan het veranderen?

In Q3/Q4 van 2018, was de prijs van Bitcoin gestopt met zijn vrije val en consolideerde het rond de $6.500. In de maand oktober was de volatiliteit van Bitcoin zelfs lager dan die van de Nasdaq, DOW en S&P 500. Dit heeft ertoe geleid dat een aantal mensen beweerden dat dit de bodem van de bearmarkt was.

Helaas was dit niet de bodem en zagen we abrupt weer een prijsdaling van 50%+ die uiteindelijk onder de $3.200 brak. Onze ‘verwachting’ was dat we waarschijnlijk een bodem in de buurt van $3.000 of ~85% daling van de all-time high bereikte ten opzichte van december 2017.

Wat velen destijds echter verbaasde was het aantal insiders die dachten dat er een grote kans was dat Bitcoin onder het $3.000 niveau ging gaan en dat het zelfs zo laag als $2.000 – $2.200 kon dalen. Dit bearish sentiment bleef tot in 2019 aanhouden maar begon weer op gang te komen, zoals de meeste onder ons dachten.

Is het echt veranderd?

Ja, dit sentiment lijkt godzijdank te veranderen. Veel fondsmanagers veronderstellen dat Bitcoin in 2019 zijn zijwaartse trend zal aanhouden, maar ze worden voorzichtig optimistischer dat de bodem van de bearmarkt rond de $3.000 ligt.

In maart schreef Ikigai’s Travis Kling het volgende naar zijn volgers/investeerders:

“Tot en met vorige maand hebben we door het overwicht aan bewijs dat vanuit die verschillende invalshoeken werd gegenereerd, het zeer onwaarschijnlijk geacht namelijk dat de bodem voor deze markt in zicht is. Op basis van de signalen die we de afgelopen maand hebben bijgehouden, geloven we dat de kans dat deze markt al een dieptepunt bereikt heeft alleen maar groter is geworden, zij het dat de kans op een eerdere lage waarschijnlijkheid is toegenomen. Een maand geleden waren we zeer overtuigd dat deze markt het dieptepunt nog niet had bereikt. Vandaag de dag zijn we er minder van overtuigd”.

Wat denken de andere experts in de crypto ervan?

“Reads” van andere fondsmanagers weerspiegelen een vergelijkbaar sentiment. De rode draad is dat de onderliggende fundamentals positief zijn – hash rate, aantal transacties, omvang en frequentie van over-the-counter handelstransacties, enzovoort . Hoewel het onmogelijk is om de bodem van een marktcyclus te voorspellen, voelt deze sentimentskanteling belangrijk aan omdat het samenvalt met veel aankondigingen van de sector.

Of het nu gaat om de eerste overheidspensioenen die deelnemen aan de crypto-industrie of de aanhoudende financiële prestaties bij de grootste crypto-infrastructuurbedrijven, het tempo van de innovatie is moeilijk te negeren. Deze technologie gaat niet weg. De topondernemers die in de ruimte investeren, gaan niet naar huis. En de miljarden dollars die al geïnvesteerd zijn zullen niet verdwijnen.

De vraag die we aan elkaar moeten stellen, is eenvoudig: Denkt u dat deze industrie vanaf vandaag groter of kleiner zal zijn dan 5 jaar geleden?

Als u, samen met de meeste mensen, gelooft dat de industrie in de toekomst aanzienlijk groter zal worden, dan is het verstandig om te overwegen om u te verdiepen in Bitcoin, blockchain en cryptocurrencies. U hoeft niet gek te doen zoals de Nederlander “Didi” en grote hoeveelheden geld te investeren.

Als het sentiment verandert, dan kunt u verwachten dat veel institutionele beleggers zullen beginnen met dollar cost averaging op de liquide markt en tegelijkertijd toewijzingen doen aan de particuliere markt via durfkapitaalfondsen.

Vergeet niet dat de beslissingen die u vandaag neemt, bepalend zullen zijn voor de resultaten die u in de toekomst zult behalen en de beste tijd om te kopen is wanneer iedereen bang is.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment