Is Libra een winnende zet voor Facebook’s aandelen?

Er is veel aandacht besteed aan hoe het Libra-project van Facebook invloed zal hebben op de cryptocurrency wereld, maar wat vanuit het oogpunt van een investeerder nog belangrijker is, is hoe het de aandelenkoers van Facebook zal beïnvloeden. Is dit een blunder op lange termijn als ze falen? Zal dit Facebook tot een triljoen dollar marktkapitalisatie opvoeren?

Het antwoord is ingewikkeld, er hangt veel af van de adoptie en de manier waarop de regelgeving wordt geïmplementeerd. Het Cambridge Analytica-schandaal van vorig jaar heeft veel van het wereldwijde vertrouwen in Facebook weggenomen en nu voelt het aan alsof er niet veel mensen zijn die hen ook met hun bankzaken zouden vertrouwen.

In het begin zou het gebruik van het Libra-project een “peer-to-peer”-project zijn waarbij de applicatie wordt gebruikt om transacties te doen. Vervolgens zou het zich uitbreiden zodat er aankopen kunnen worden gedaan. De uiteindelijke vorm van het platform is een volledige bankoplossing die goedkoper is, maar ze willen dat partners zoals Paypal, Visa en andere zich op de markt houden.

Het ontwerp van Libra zal veel efficiënter zijn dan dat van Bitcoin, vanwege de manier waarop validatie werkt. Dit vereist echter ook het volledige vertrouwen van Facebook. Met Bitcoin kunt u de transacties zelf valideren door deze te bekijken aan de hand van de blockchain en dit is gewoonweg niet mogelijk met Libra. Hierin ligt een belangrijk verschil dat waarschijnlijk veel gebruikers ervan zou kunnen weerhouden om zich aan te sluiten bij het netwerk.

Hoe de zaken er op dit moment voor staan...

Een ander aspect dat in aanmerking moeten komen is het huidige politieke klimaat. Er lopen verschillende antitrust-onderzoeken en de Amerikaanse regering (en ook de EU) heeft geen vertrouwen in de technologiereuzen. Hun controle over de media is nu al zorgwekkend, omdat zij nu in staat zijn om het lot van de verkiezingen te bepalen, dus waarom zou de regering hen toestaan om ook greep te krijgen op het financiële systeem?

Het bezitten van een bedrijf als Google, Facebook of Amazon is ongekend, dus het is niet echt duidelijk hoe het de komende jaren zal gaan. Met Facebook in de voorhoede van een ideologische strijd tegen het populisme en de manier waarop de overheid momenteel regeert, lijkt het een riskante tijd voor het bedrijf.

Wat betekent dit voor Facebook?

Na het stelen van talloze nieuwe producteigenschappen van Snapchat, voelt het echt alsof Facebook nu verder gaat met het stelen van WeChat. Er zullen nog meer coins volgen, maar Libra is het eerste token dat afkomstig is uit het meer gevestigde deel van de zakenwereld.

Regeringen zijn bang voor het idee dat hun fiat valuta achterhaald zouden kunnen worden, omdat de controle over deze valuta manipulatie van de algemene economie mogelijk maakt. Vanuit ons perspectief heeft Facebook te veel opgebrand en te veel grenzen overschreden om de controle over dit malafide financiële systeem te kunnen uitoefenen. Ze hebben misschien geen controle over de eigenlijke coin, maar door het protocol te ontwerpen en het ingeburgerd te maken in Facebook, zullen ze zo’n sterke competitieve marktkracht krijgen, dat ze in principe in staat zullen zijn om de USD op hun eigen manier te verslaan.

Om deze reden, is het vrij eenvoudig om u voor te stellen hoe Facebook de komende twee jaar zijn aandeelhouderswaarde zou kunnen verliezen als gevolg van een zware terugdringing en nieuwe regelgeving van de overheid.

Dus terwijl er geen twijfel bestaat dat Facebook op het punt staat om de crypto-sector voor altijd te veranderen, is het moeilijk om op lange termijn een weddenschap aan te gaan over het lot van dit project. Het is wel duidelijk om te zien hoe de Amerikaanse regering door dit directe toneelstuk wordt bedreigd om het huidige monetaire systeem te vervangen. Het voelt alsof Facebook hun nek te ver heeft uitgestoken en de reactie zal zijn om hen veel strenger te reguleren. `

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment