J.P Morgan en zijn stablecoin, dit is wat wij zouden doen

Zondag kondigde J.P. Morgan aan dat het een stablecoin zal lanceren om zo het geld van het bedrijf over de hele wereld te kunnen verplaatsen. De “JPM Coin” is een private blockchain die volledig onder de controle van de financiële instelling staat en potentiële tegenpartijen moeten goedkeuring krijgen om deel te nemen.

Deze gecentraliseerde aanpak is altijd al populair geweest bij bestaande instellingen, maar cryptocurrency enthousiastelingen geloven dat het in directe strijd is met het ethos van de industrie.

 

In plaats van tijd te besteden aan het uitleggen van:

  1. Hoe JPM Coin werkt.
  2. Waarom het een zinloze kans is.
  3. Hoeveel belangrijker Bitcoin is.

Gaan wij benadrukken wat wij zouden doen als we op dit moment een grote financiële instelling waren:

1.Talent kopen – De kans is erg klein dat de bestaande medewerkers de vaardigheden en interesse hebben om de core-business te verstoren, dus we zouden onmiddellijk beginnen met het kopen van talent. Het zou moeilijk zijn om mensen te rekruteren voor bestaande organisaties, waardoor we bewust teveel zouden betalen om het allerbeste in de sector te krijgen. Talent wint en het is niet de moeite waard om met B-spelers verder te gaan.

2.Opbouw voor de Bitcoin-wereld – Decentrale, open systemen winnen bijna altijd op grotere schaal dan gesloten, gecentraliseerde systemen. In plaats van te proberen een eigen crypto munteenheid te creëren op basis van een eigen blockchain, zouden we beginnen werken vanuit de veronderstelling dat het grootste open systeem (Bitcoin) de toekomstige standaard zal zijn. De focus van het bedrijf zou liggen op infrastructuur ( custody, exchange, nodes, mining, etc.) zodat we goed gepositioneerd zouden zijn om een leider te worden in deze nieuwe wereld.

3.Bitcoin kopen – Als Bitcoin in de toekomst een dominante valuta wordt, zouden we ook beginnen met het omzetten van 1-5% van onze balans naar Bitcoin. Het levert ons een geweldig rendement op met een minimum en een sterke positie voor de toekomstige op wereldwijd niveau. We zouden ook alle klanten adviseren om een positie van vergelijkbare grootte om te zetten in de gedecentraliseerde valuta.

4.Begin met de uitgifte van de native digitale asset – Als alle aandelen, obligaties, valuta en goederen in de toekomst gedigitaliseerd worden, zou het voor ons ook zinvol zijn om bij de eersten te zijn die deze assets uitgeven, bewaren en verhandelen. Het gemakkelijkste asset is waarschijnlijk schuld, dus dat is waar we zouden beginnen, dan met de grondstoffen en valuta’s en als laatste de aandelen.

5.Alle archaïsche bedrijfsonderdelen afstoten – Het zou moed en inzet vereisen om deze strategie op korte termijn uit te voeren. In plaats van het plan op te geven, zouden wij proberen om het onmiddellijk uit te voeren en zou afleiding van essentieel belang zijn.

6.Het verhaal in handen hebben – De meeste organisaties die dit plan zouden nastreven, zouden bang zijn om erover te praten. Wij zouden precies het tegenovergestelde doen. Het zou belangrijk zijn om de visie, het plan en de korte termijn doelen duidelijk en beknopt te delen, zowel publiekelijk als privé. Deze unieke situaties vragen om unieke actie en het is zeker mogelijk om het resultaat tot stand te brengen.

Geen enkel plan is perfect en alles zou dan ook afhankelijk moeten zijn van de middelen die de organisatie ter beschikking hebben. Met talent van wereldklasse, een ambitieus plan en uitvoering om jaloers op te zijn, kun je niets verkeerd doen.

Middelen kunnen uitgroeien tot het grootste voordeel of het grootste obstakel. Het hangt allemaal af van het leiderschapsvermogen om met succes de moeilijkheden van het innovatie-dilemma te doorgronden. Gelukkig volgt J.P. Morgan het klassieke draaiboek dat tot de ondergang van vele grote gevestigde bedrijven heeft geleid.

 “Long Bitcoin, Short the Bankers!

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment