Kan Bitcoin een rol spelen bij de slechte prestaties van pensioenfondsen?

In Q4 2018 hebben deze fondsen het op één na grootste procentuele verlies aan vermogen gekend sinds de jaren vijftig en het grootste verlies sinds 2008.

De daling van meer dan 5% doet velen geloven dat de pensioenfondsen van tientallen miljoenen mensen aan een veel groter risico wordt blootgesteld dan dat men had verwacht.

Neem Japan’s Government Pension Investment Fund, ’s werelds grootste pensioenfonds, dat ongeveer 50% van hun vermogen aan aandelen wereldwijd heeft. In het vierde kwartaal van 2018 zagen ze een daling van 9,1% in hun vermogen, wat neerkomt op ongeveer 136 miljard dollar. Lees dat nogmaals….. één van de meest conservatieve kapitaalverdelers in de wereld heeft een aandelenportefeuille die zo is opgebouwd dat ze in 90 dagen tijd een ongewoon volatiel niveau hebben ervaren waarin ze bijna een dubbelcijferig percentage van hun vermogen zijn kwijtgeraakt.

Het is geen geheim dat de aandelenkoersen ongelooflijk hoog zijn en we beleven de langste bullmarkt van de geschiedenis. Toch zou niemand moeten beleggen op basis van prestaties uit het verleden en zich eerder moeten concentreren op wat er in de toekomst gaat gebeuren. Zoals Mark Yusko zegt: “Mensen doen twee dingen heel goed – ze kopen wat ze hadden moeten kopen en ze verkopen wat ze nodig hebben”.

De sterk geconcentreerde aandelenportfolio van veel pensioenfondsen is een angstaanjagend scenario dat heel snel zal ontsporen wanneer de waardebepalingen dichter bij de long-term gemiddelden gaan terugvallen.

Wat moeten deze instellingen dan doen? ze moeten onmiddellijk de optie evalueren of ze bekendheid kunnen verkrijgen in Bitcoin, cryptocurrencies en de blockchain industrie. De assets hebben tot nu toe bewezen dat ze weinig correlatie vertonen met de huidige situatie en dat ze een asymmetrisch rendementsprofiel hebben. Een eenvoudige 1% allocatie kan de verliezen die kunnen worden geleden door een daling van de aandelenmarkt aanzienlijk compenseren.

De cijfers zijn in feite zeer overtuigend. Als het Japanse pensioenfonds van de Japanse overheid vorig jaar naar #GetOffZero was overgegaan en via Digital Asset Index Fund een bekendheid naar cryptocurrency zou hebben opgebouwd, dan zouden zij tot nu toe een rendement van 46% hebben behaald op de belegging, dat is een stijging met 0,46% van de totale portfolio performance. Nu deze trends zich de komende 2-3 jaar doorzetten, verwacht ik dat het Digital Asset Index Fund de S&P 500 drastisch zal blijven overtreffen.

Bovendien, door de lage correlatie en het asymmetrische karakter van Bitcoin en crypto toe te voegen aan deze pensioenportefeuilles zou het risicoprofiel van de pensioenportefeuilles moeten afnemen in plaats van toenemen door de moderne portefeuilletheorie. We bevinden ons op een belangrijk moment – de pensioenfondsen van tientallen miljoenen Amerikanen zijn in groot gevaar en het is belangrijk dat kapitaalverstrekkers de voordelen van Bitcoin en crypto begrijpen.

Deze mensen werd beloofd dat er geld beschikbaar zal zijn om hen te ondersteunen bij hun pensioen, zolang ze hard werken en hun werk doen. De mensen hebben zich aan hun belofte gehouden…. het is belangrijk dat de instellingen nu hun belofte nakomen.

In plaats van zich te laten leiden door innovatieve technologie, zijn de beste investeerders ter wereld (Yale, Stanford, MIT, Notre Dame, UNC, enz.) voorstander van Bitcoin, cryptocurrencies en blockchain technologie. Hopelijk volgt de meerderheid van de investeerders dit voorbeeld voordat het te laat is.

 

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment