Kan Bitcoin Ethereum uitdagen?

Het is misschien een rare vraag, maar het rolt toch vaker over de tongen. Als het aankomt op uitdagers, horen we meestal van Ethereum killers zoals EOS, Stellar, NEO of IOTA, om er maar een paar te noemen. Maar zijn het nu echt killers?

Het belangrijkste verkoopargument voor elk van hen is schaalbaarheid. Zelfs met deze beperkingen blijft het Ethereum platform zeer populair bij ontwikkelaars.
Ze zijn de koningen van de ICO’s volgens gegevens tot eind september van ICO Watch, Ethereum is de keuze van 82,6% van de ICO’s. De volgende dichtstbijzijnde is NEO met 0,29%, gevolgd door EOS met 0.15%. Je kunt over de getallen kibbelen, maar één ding is duidelijk: Ethereum heeft duidelijk de leiding.
Het karakter van ICO’s is tegenwoordig niet meer hetzelfde. Tot nu toe is in de rest van 2018 meer dan 6 miljard dollar opgehaald. Dat is bijna 75% meer dan vorig jaar.
Het grootste deel hiervan kan worden verklaard door iets meer dan 5 miljard dollar, die voor rekening van EOS en Telegram komt. Dat laat nog steeds voldoende ruimte over om het aantal ICO’s te verhogen tegen het einde van het jaar.

ICO’s aanpassen aan de verandering

Degenen die gespecialiseerd zijn in ICO’s zullen erop wijzen dat de markt volwassen wordt en zullen het gemiddelde in aanmerking nemen, maar de grootte van de ICO-markt is vandaag veel groter dan vorig jaar. Tegenwoordig is er een veel groter aantal dat het ver voorbij de whitepaper fase en in beta fase van het project brengt.
Maar de feiten zijn dat ICO’s niet de drijvende kracht zijn zoals ze vorig jaar op dit moment waren. Als de crypto-wereld blijft evolueren, volgt alleen maar dat ICO’s heel goed moeten zijn voor een steeds groter deel van het nieuwe kapitaal, zowel voor start-ups als meer doorgewinterde bedrijven.

Opmerking: Op het moment dat de prijs van Ether begon te tuimelen begin dit jaar, waren ICO’s de grootste verkopers van ETH.

Hoe zou Bitcoin erin passen?

Scott Yoon die aan het hoofd staat van Temco ondersteunt dit idee. Zijn bedrijf creëert RSK Bitcoin blockchain om een supply chain platform te ontwikkelen. RSK wordt beschreven als een sidechain verbonden met het Bitcoin-netwerk. Dit betekent een veel grotere schaalbaarheid, hoewel met wat opoffering van veiligheid.
Het is nog vroeg in het RSK-verhaal, maar niet te vroeg voor wat durf volgens Scott Yoon.
Het grootste verschil tussen RSK en Ethereum is schaalbaarheid. Hij beweert dat het Ethereum nooit in staat zal zijn om de massale adoptie van echte wereldproducten te ondersteunen. Dat mag dan misschien als veel lawaaimakerij klinken aangezien RSk nog in zo’n vroeg stadium is, maar hun focus op supply chain management is wel erg goed.
Blockchain toepassingen voor supply chain management bieden veelbelovende mogelijkheden voor zo ongeveer iedereen.

ICO’s hebben nog steeds een grote opwaartse spiraal

Yoon is niet minder optimistisch over de vooruitzichten voor het aantrekken van kapitaal door het gebruik van ICO’s. Men voorspelt dat 40% van het kapitaal uit deze bron afkomstig zal zijn.
De echte vraag onder deze omstandigheden is dus niet of Bitcoin Ethereum zal inhalen, maar hoeveel investeerders gebruik zullen maken van één van beide.

What's your reaction?

Leave a comment