Lancering van het EOS-mainnet: Een update!

De EOS-blockchain wordt momenteel verder ontplooid. Hoewel er in het verleden al verschillende introducties van een mainnet hebben plaatsgevonden, is er tot nu toe niets vergelijkbaars gelanceerd. Tokenhouders zijn oplettend, informatie is nog niet allemaal netjes verzameld op één locatie, en veel mensen hebben vragen.

Als je jouw EOS-tokens geregistreerd hebt, is er niets wat je op dit moment moet doen. Gewoon geduldig zijn en probeer je EOS met rust te laten totdat je zeker weet wat de officiële procedure is. Op dit moment zijn er oplichters die mensen proberen te phishen om zo jouw EOS-key(s) te bemachtingen. Geef nooit jouw private key(s) prijs.

De lancering zal enkele dagen in beslag nemen en bestaat uit vier fasen.
  1. Verifiëren (verify): De snapshot van het ERC-20 token werd zowel door de EOS Mainnet Launch Group (EMLG) als door derden gemaakt. Blokproducenten binnen de EMLG starten het opstartproces.
  2. Testen (test): EMLG en derden zullen enige tijd nodig hebben om te verifiëren dat de tokens volgens de snapshot zijn geladen en dat de software goed presteert. Deze fase gaat 48 uur door en herhaalt in het geval dat een grote bug wordt gevonden.
  3. Inschakelen (enable): De blokproducentengemeenschap zal een gezamenlijke verklaring vrijgeven zodra het veilig is om private keys te importeren en er gestemd kan worden. De stemming begint dan.
  4. Activering (activate): Als 15% van de stemmen uitgebracht zijn, worden benoemde blokproducenten onmiddellijk vervangen door gekozen blokproducenten en kunnen we het EOS-mainnet actief verklaren.

Vanaf 10 juni om 12:30 uur (GMT) bevinden ze zich nog in de fase van inschakelen (enable). Om op de hoogte te blijven van de lancering van het EOS-mainnet zijn er goede bronnen. De eerste is eosflare, dat de hieronder geplaatste update levert.

Daarnaast verstrekt kandidaat blokproducent EOS Nation ook live informatie.

Wil je nog gedetailleerde informatie over de verschillende fases en de vooruitgang van de ontwikkelingen, dan kan je dit HIER vinden.

Zodra het testen is afgerond, zal een aankondiging worden gedaan, op welk moment het stemmen voor blockproducenten zal doorgaan totdat 15% van de stemmen zijn geregistreerd.

Deze stap-voor-stap tutorial leid je door het proces om te stemmen op EOSPortal.io. Dit is een door de gemeenschap gebouwde en gefinancierde open-source voting portal voor EOS. Vergeet niet om zorgvuldig te stemmen want de gekozen Block Producers zullen de enorme verantwoordelijkheid hebben om op te treden als goede beheerders van het netwerk.

UPDATE: Het stemmen is begonnen. De vooruitgang kan via de link in onderstaande Tweet gevolgd worden.

What's your reaction?

Leave a comment