Lisk (LISK) update

Lisk is opgericht door Max Kordek en Oliver Beddows. Het project is een fork van Crypti. Crypti begon in 2014 als een open source blockchain app platform en werd in mei 2016 naar Lisk geforkt zodat het platform de visie van de oprichters ervan zou kunnen realiseren.

Doelstellingen van Lisk

Lisk is een blockchain-applicatieplatform, opgericht begin 2016.

Het zal ontwikkelaars in staat stellen om gedecentraliseerde blockchain-applicaties te creëren, te distribueren en te beheren door het inzetten van hun eigen sidechain gekoppeld aan het Lisk netwerk, inclusief een op maat gemaakt token.

Het is gebaseerd op zijn eigen blockchain-netwerk en het token LSK is gebaseerd en heeft overeenkomsten met andere smart contract platforms zoals Ethereum of NEO, maar gebruikt Javascript, één van de meest populaire programmeertalen.

Lisk had een ICO en vond plaats tussen 22 februari en 21 maart 2016. De totale opbrengst bedroeg ruim 14.052 bitcoins. Op 24 mei 2016 ging Lisk mainnet live en werd het beschikbaar voor de handel op grote exchanges.

Technologie en gebruik

Lisk gebruikt sidechains en een complete Software Development Kit (SDK) om een complete kit te maken waarmee ontwikkelaars dapps en een onafhankelijke blockchain onder één systeem kunnen produceren. Deze side blockchain is gekoppeld aan en beveiligd door de afzonderlijk beheerde Lisk blockchain.

Lisk is geschreven in JavaScript (de populairste taal voor webapplicaties) en maakt gebruik van Delegated Proof of Stake (DPOS) consensusalgoritme.

Er is momenteel geen maximum aantal aan Lisk tokens in omloop, maar de inflatie zal in de loop der tijd afnemen. Lisk (LSK) is een gebruiks- of utility token. Het wordt gebruikt om de netwerkkosten te betalen voor verschillende soorten transacties: bijvoorbeeld het versturen van het token, het registreren van een gedelegeerde, het opzetten van een multi-sig-account of het stemmen voor een gedelegeerde.

Recent nieuws

Het grootste nieuws gebeurde eind augustus waar de Lisk Core 1.0 naar het mainnet werd overgezet. Lisk Core draait op alle nodes op het netwerk. De 1.0 introduceert nieuwe functies en verbeteringen.

Samen met de release van Lisk Core 1.0, heeft het team Lisk Elements 1.0, Lisk Commander 1.0, Lisk Hub 1.0, Lisk Explorer 2.1.4 en Lisk Nano 2.0 uitgebracht.

Ze hebben onlangs een nieuw en verbeterd Lisk ambassadeursprogramma aangekondigd. Ze zullen ontmoetingen over Lisk houden in hun community’s die zorgen voor een ‘gedecentraliseerde’ marketing.

Het team is op zoek naar bijna 20 nieuwe medewerkers (gevestigd in Berlijn)

Roadmap

De roadmap op de website is verouderd (in principe is de ontwikkeling uitgesteld), maar tijdens de recente AMA heeft het team gezegd dat ze werken aan de nieuwe roadmap.

Het team zorgt voor regelmatige ontwikkelingsupdates en zorgt ook voor ‘next steps’ die in principe kortetermijnontwikkelingen zijn.

Volgens de oude roadmap zijn er enkele ontwikkelingen die binnenkort klaar zouden moeten zijn:

  • Nieuwe modularisering van tarieven en adressensysteem.
  • Gepersonaliseerde tokens.
  • Dapp registratie en beheer.
  • Gedecentraliseerde exchange en sidechains.

Beschikbaarheid

LISK is genoteerd op verschillende exchanges:

  • YoBit (39% van het volume)
  • CoingEgg (19%)
  • HitBTC (10%)
  • Binance (9%)

ook op Extrates, Livecoin, Bittrex, Poloniex en meer …

Ongeveer 110M van de 125M van de tokens is in omloop, wat betekent dat er niet veel nieuwe tokens zullen worden geïntroduceerd.

LISK heeft het dit jaar vrij slecht gedaan: zowel in termen van  BTC waarde als in fiat. De ATH werd bereikt tijdens de pump in januari. Sindsdien had lisk een tweede pump op het einde van februari, maar de prijs is sindsdien aanzienlijk gedaald. Op de piek was de marktkapitalisatie bijna 4 miljard.

Besluit

Lisk had wat vertraging bij de ontwikkeling, wat een negatieve invloed heeft gehad op de prijs dit jaar, maar de recente ontwikkelingen waren goed.

Het is één van de oudere blockchain-projecten. Ze hebben volgens LinkedIn bijna 60 medewerkers en ze zijn op zoek naar 20 extra medewerkers. Dit betekent dat ze één van de grootste teams in de blockchain zijn.

Het belangrijkste verkoopargument van Lisk is het gebruik van Javascript en het leveren van een volledige service om eenvoudig blockchains aan te maken.

Er worden verschillende dapps ontwikkeld op Lisk, dus als ze meer ontwikkelaars kunnen aantrekken is de toekomst veelbelovend, maar Lisks onderwinderende prestaties dit jaar zouden investeerders kunnen ontmoedigen. Lisk zou wat meer aan de marketing moet werken.

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment