Lisk

JavaScript is ooit begonnen als een taal voor alleen frontend, maar het is de geworden taal voor de webbrowser. Je kunt animaties mee maken, gebruikersinterfaces, websites en apps. Het is sindsdien geëvolueerd naar de verwerking van de backend server-kant van zaken toen NodeJS in 2009 werd gelanceerd.

Concept

Lisk is een openbaar blockchain-platform dat gedecentraliseerde blockchain-apps biedt. Het werd geforkt van Crypti door Max Kordek en Olivier Beddows begin 2016. Lisk begon als een voorvader van Crypti, beginnend met een ICO om de initiële distributie te beslissen en ontwikkelingsfondsen op te halen. De ICO haalde $ 5,8 miljoen op en was toen de tweede meest succesvolle cryptocurrency-crowdfund. Op 24 mei 2016 ging het mainnet voor Lisk live en werd het beschikbaar voor de handel op belangrijke exchanges. Snel nadat de handel begon, werd Lisk kort de tweede meest populaire cryptocurrency die tegen Bitcoin werd verhandeld.

 • LISK is een DAB (gedecentraliseerde app blockchain) >> laat toe zelf gedecentraliseerde apps te ontwikkelen.
 • LISK maakt gebruik van javascript NIET JAVA (makkelijk in gebruik voor ontwikkelaars).
 • LISK heeft alsook sidechains ontwikkelt waardoor er geen vertraging is op het netwerk ook niet bij “high value transactions”.
 • SDK komt binnenkort ( Software Developers Kit) dit dient om nieuwe ontwikkelaars wegwijs te maken.
 • Ze hebben een partnership met Microsoft Azure.
 • Ze zijn bezig met het verbeteren van hun marketing.
 • Voormalige ETH members zijn overgestapt naar het Lisk developers team.

Technologie

 • Lisk is geschreven in Javascript.
 • Het gebruikt een Gedelegeerd Proof Of Stake (DPOS, dus moeilijk te minen waardoor de waarde niet te hard fluctueert).
 • Er is geen maximum aantal Lisk in omloop maar de inflatie zal in de loop van de tijd afnemen.
 • Lisk is verdeeld in mainchains en sidechains: de Lisk-mainchain biedt stabiliteit en veiligheid, terwijl sidechains worden gebruikt om onbeperkte flexibiliteit te hebben.

Wat zijn

Sidechains

Vervolgens hebben ze vanaf het begin een geweldige schaling ingebouwd met hun sidechain-systeem voor gedecentraliseerde applicaties. Elke dapp kan beslissen welk soort protocol moet worden uitgevoerd. Ze kunnen hun eigen tokens maken en gebruiken. Als er een probleem is in een sidechains, heeft dit geen invloed op de mainchain.

Voor governance en het uitvoeren van het netwerk gebruikt Lisk een vereenvoudigde implementatie van het oorspronkelijke consensusalgoritme van BitShares, Delegated Proof of Stake

Delegated Proof of Stake

Hierbij zijn geen problemen met de centralisatie van minen noch het extreme gebruik van elektriciteit met Lisk. Ook whales die op hun holdings zitten, zijn machteloos bij het DPoS-systeem. Dit systeem werkt omdat het de mogelijkheid biedt om slechte “leden” weg te stemmen en tegelijkertijd kan het nieuwe waardevolle leden herkennen. Het systeem is afhankelijk van actieve kiezers in de gemeenschap, dus het opleiden van nieuwe leden over hoe het systeem werkt, is essentieel voor het welzijn van het systeem.

Gebruik

 • Lisk probeert blockchaintechnologie toegankelijker te maken met een SDK geschreven in Javascript, speciale focus op gebruikerservaring, ontwikkelaarondersteuning en diepgaande documentatie.

SDK bestaat uit

 1. Consensus-algoritme – Lisk Delegated Proof of Stake (DPoS), dat ook de standaardinstelling is.
 2. Sidechain
 3. Backend – Aanpasbare code voor ontwikkelaars om DAPPS onafhankelijk van elkaar te maken.
 4. Frontend – De gebruikersinterface (UI) die componenten zijn met publieke kenmerken.

 

 • Lisk biedt ontwikkelaars met de main- en sidechains een omgeving waar ze de volledige controle hebben om hun eigen Blockchain-netwerk als een sidechain te creëren waardoor de mainchain onbelast blijft. Hierdoor hebben de ontwikkelaars niet de complexiteit voor de opbouw van een blockchain netwerk nodig.
 • Het uiteindelijke doel is om mensen in staat te stellen gedecentraliseerde applicaties van welke aard dan ook op die vele servers te draaien en te ontwikkelen met ongeziene beveiliging en geheel nieuwe bedrijfsmodellen.
Gedetailleerd
Stap 1

Maak een account aan: zodra u klaar bent met het invullen van uw persoonlijke inloggegevens, ontvangt u een wachtwoord. Dan moet je de Lisk wallet downloaden om de applicatie te starten.

Stap 2

Tijd om gebruik te maken van de LSK-tokens: het ecosysteem wordt aangedreven door LSK-tokens. Alle activiteiten op dit netwerk worden aangedreven door LSK, beschouwd als een stijgende Altcoin. ‘S Werelds grootste Cryptocurrency-exchanges bieden LSK. Bijvoorbeeld Bittrex en Poloniex – zij hebben beiden deze Altcoin gelist.

Stap 3

Aangepast aan je account: als je jezelf registreert op Lisk, kun je functies op maat toevoegen aan je account. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld twee-factor-authenticatie toevoegen om de toegang tot het account te beveiligen.

Stap 4

Haal het meeste uit de beschikbare tools: Lisk is uitgerust met de meest geweldige tools voor gebruikers om hun winst te maximaliseren. Ga naar Blockchain Explorer om de tools te vinden.

Stap 5

Ga aan de slag: weet dat dit Blockchain-platform zich concentreert rond Community Growth and Experience. Dit is het enige Blockchain-platform waar gebruikers niet alleen in lijn blijven met het netwerk, maar ook betrokken zijn bij de groei en vooruitgang van het netwerk. Door samen te werken met de community dragen gebruikers daadwerkelijk bij aan de opkomst en uitbreiding van Lisk.

Stap 6

Start de ontwikkeling: Het gebruik van het platform zou meer haalbaar zijn als je expertise hebt in Javascript. U kunt beginnen met het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties direct nadat Lisk op uw systeem is gestart. Het heeft een verbazingwekkende compilatie van API’s, die de ontwikkelaars verder helpen met adequate documentatie. weet dat hun ontwikkelaars net zo goed beschikbaar zijn voor andere open source-platforms zoals Docker en Linux. Het plant vergaderingen waar ontwikkelaars hun project en problemen bespreken waardoor er ook interactie is met de ervarene voor snelle en efficiënte oplossingen.

Beschikbaarheid en prijs

 • LSK is beschikbaar op alle belangrijke exchanges
 • Het meeste volume gaat via YoBit, Bittrex en Polo
 • Met fiat te koop via BitBay, Jubi en Livecoin.

Andere aspecten

 • Lisk’s gebruik van sidechains is vrij uniek (Ardor is de belangrijkste concurrent daarin).
 • Lisk is geschreven en ondersteund door Javascript, wat één van de populairste talen in de IT-wereld is.
 • Lisk streeft ernaar om alle noodzakelijke tools te bieden om een ​​blockchain-applicatie te ontwikkelen:
 1. Consensus-algoritme (bijvoorbeeld DPOS).
 2. Sidechains (als de onveranderlijke database).
 3. Back-end (de toepassingslogica).
 4. Frontend (de gebruikersinterface van de toepassing).

Team

Lisk heeft een zeer indrukwekkend team. Op het moment van schrijven werken er 41 mensen bij Lisk. 22 van hen werken aan de ontwikkeling van het platform, 9 in marketing, 6 in de creatieve sector en 4 in andere operaties. Lisk heeft hun kernteam de laatste maanden flink uitgebreid en ze hebben nog steeds een aantal open posities waarvoor ze solliciteren. Het is best indrukwekkend voor een bedrijf dat nog maar voor minder dan twee jaar bestaat en 41 werknemers heeft en laat zien dat ze serieus werk maken van het project.

Max Kordek is de CEO en mede-oprichter van Lisk. Hoewel de jonge ondernemer niet veel eerdere werkervaring heeft, spreekt zijn huidige succes met Lisk voor zijn vaardigheden en capaciteiten.

TradeView

Conclusie

 • Lange termijn lijkt een veelbelovend project – het biedt alle benodigde tools om blockchain-applicaties te ontwikkelen en zou moeten gaan kiezen voor ontwikkeling in Javascript.
 • Als Lisk de populaire selectie voor ontwikkelaars wordt, zou de waarde van tokens aanzienlijk in waarde moeten stijgen.
 • Er zal een behoorlijke hoeveelheid concurrentie zijn maar Lisk is al gevestigd en er is nog steeds veel ruimte in dit gebied.

 

Hoe is Lisk anders en beter dan andere oplossingen, d.w.z. Bitcoin en Ethereum?

Vrij gelijkaardig aan veel andere cryptos zoals MaidSafeCoin, MonaCoin, NEM, OmiseGo, BitShares, Cardano, is het netwerk weliswaar geassocieerd met Cryptocurrency, maar is het voornamelijk een DApp-ontwikkelplatform. Om deel te nemen, gebruikt de programmeur het LSK-token om allerlei soorten transacties binnen zijn platform te maken en betaalt hij ook kosten met LSK. Het heeft een veel breder en efficiënter framework om betere DApps-ontwikkeling te ondersteunen. Aan de andere kant is Bitcoin gevormd als een op zichzelf staande virtuele valuta, die wereldwijd wordt gebruikt en toegankelijk is.

Hoe sterk staat Lisk tegenover Ethereum?

Net als Ethereum is Lisk ook een platform om DApps te ontwikkelen. In tegenstelling tot Ethereum vereist deze Altcoin niet dat veel programmeurs de kracht van de programmeertaal leren, maar deze is volledig gegrond op Javascript, die vrij populair is en het meest wordt gebruikt.

Score

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |

What's your reaction?

Leave a comment