Logisch redeneren kan je veel geld opleveren!

Eén ding dat we ons allemaal moeten herinneren over de cryptowereld is hoeveel geld er voorheen in werd geïnvesteerd, maar wat ook in 2018 verdween. Hieraan waren twee grote factoren aan verbonden. Ten eerste, u had alle weerloze investeerders die Bitcoin op aanraden van hun vrienden hadden gekocht. Op hetzelfde moment, omdat Ethereum de favoriete fondsenwervende coin was voor ICO’s, werden er tegelijkertijd tonnen van verkocht.

De niet eerdere (maar echt voor de hand liggende) investeringsthesis.

Een investeringsstrategie die op een langere termijn zinvol kan zijn, is nadenken over waar het geld zich nu bevindt en waar het het wellicht het meest zal bewegen. Dit klinkt fundamenteel en eenvoudig, maar met behulp van bovenstaande informatie kunt u verschillende investeringsthesen opstellen of bestaande stellingen versterken.

De eenvoudige opvatting is dat Bitcoin en Ethereum beide opmerkelijke routes zijn naar de crypto-investeringswereld en waar je het grootste deel van je geld zou moeten stoppen. Dit is waarschijnlijk wat velen van u doen, maar wat als we verder gaan?

Er zijn andere bronnen van investeringen binnen de industrie. U kunt alle stablecoin holdings, zoals Tether of TrueUSD, zien als geldequivalenten die wachten op hun tijd om te staken. Deze investeerders geloven in crypto, maar weten dat we momenteel een wat mindere periode doormaken. Dit heeft ertoe geleid dat er op dit moment $2 tot $3 miljard beschikbaar is voor investeringen.

Hier komen twee strategieën naar voren. Ten eerste kunt u trading pairs opkopen met deze stablecoins en dus wanneer ze verkopen, stijgt uw investering in prijs. Maar een lange termijn investering zou het kopen van stablecoins zijn als we een “volwaardige boom” bereiken in de volgende markt. De investeerders hadden het correcte idee om een beetje geld van de tafel te halen, maar het dicht bij de hand te houden voor een snelle investering.

Meer bronnen van kapitaal.

Een andere bron voor een toekomstige cryptofinanciering zijn de liquiditeiten die in crypto-exchanges worden bewaard. Ook al zijn deze fondsen nog niet belegd, het zijn duidelijk gebruikers die crypto willen kopen. Het is niet zo dat deze gebruikers cash bewaren in een crypto exchange voor de rente! Het is moeilijk te achterhalen welke exchanges hoeveel geld voor gebruikers beschikbaar hebben, maar je kunt wel profiteren van een toekomstige verandering in de emoties door een deel van de small-cap coins te kopen op grote exchanges. Bitcoin en Ethereum zullen uiteraard ook profiteren als er een swing is, maar coins zoals Stellar of Bitcoin Cash die op Coinbase staan maar niet de voor de hand liggende coins zijn, zullen zeker beter presteren dan de altcoins die minder toegankelijk zijn omdat ze alleen op kleinere exchanges staan.

Er zijn ook de cash holdings van crypto hedgefondsen. Net als bij het fiat in de crypto-beurzen is dit geld in feite “in crypto”, ook al is het nog niet gebruikt om het te kopen. Uiteindelijk bedragen deze cijfers in totaal ongeveer 6 miljard dollar en wijzen zij op de enorme potentiële instroom die zich in de nabije toekomst kan voordoen. En dit sluit alle discussies over institutioneel geld uit, wat een andere factor is. Vooruitlopen op dit geld en er klaar voor zijn wanneer het terug in de cryptowereld wordt geïnjecteerd, zal waarschijnlijk een enorm rendement opleveren. Velen zijn bullish op Bitcoin, maar hebben geen motivering op de korte termijn. Dit is slechts één van de redenen waarom het zinvol is om lange tijd in de cryptowereld te blijven.

Zware extrapolatie in de toekomst

En als je echt optimistisch wilt worden, kun je beginnen met het analyseren van de “fiat versterking”. Dit is het percentage fiat dat de totale marktkapitalisatie van een coin verandert. Bijvoorbeeld, toen er in 2017 2 miljard dollar in Bitcoin werd geduwd, was het resultaat een stijging in de marktkapitalisatie bij Bitcoin van 15 miljard dollar naar 250 miljard dollar. Dit percentage is geen harde wetenschap, maar wanneer je denkt aan $6 miljard die aan de zijkant klaar staat en een toename van de algemene marktkapitalisatie met een veelvoud van die $6 miljard, dan kunnen de effecten duizelingwekkend zijn. Al deze getallen (en de vermenigvuldigingsfactor) zijn schattingen in plaats van exacte getallen. Het is een gezond idee en er kan veel mee gedaan worden.

Het algemene punt is dat er een krankzinnige hoeveelheid aan opwaarts potentieel beschikbaar is. Iedereen die aan Bitcoin shorting doet, krijgt slechts een klein bedrag (~ $4.000, ervan uitgaande dat ze wachten tot het naar 0 gaat). Maar iedereen die nu koopt, heeft nu wel wat sterke wind in de rug. Zelfs beleggingsadviseurs beginnen zich te realiseren dat Bitcoin niet dood is en dat de crypto waarschijnlijk een comeback zal maken. In een wereld waar de jaarlijkse dieptepunten blijven toenemen, zullen dergelijke asymmetrische inzetmogelijkheden steeds waardevoller worden.

 

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment