Cryptomarkt herstelt bij $265 miljard tijdens daling van volumes.

Cryptomunten konden genieten van een zeldzame stabiliteit dit weekend, bij het doortrekken van het herstelproces van de markt sinds de lower lows van de laatste 4 maanden.

Tijdens dat proces, vielen de totale trade volumes terug tot onder de $10 miljard, een teken van milde trading condities in de markt.

Volume daling

Er werd minder trading activiteit geregistreerd op de cryptomarkt dit weekend, met de meeste munten die worstelen om meer biedingen aan te trekken tijdens één van de meest uitgesproken neerwaartse trends in de geschiedenis. De muntwaarden werden echter versterkt tot een totaal van $265 miljard deze zondag, komende van $249 miljard twee dagen voorheen.

Slechts bij 18 cryptomunten werden er hogere trade volumes waargenomen de laatste week. Indien we Bitcoin gebruiken als referentie, zijn de gemiddelde volumes ongeveer een derde gedaald tussen dinsdag en zondag. De laatste 24 uur is er grofweg $9 miljard aan digitale munten getrade op de open markten.

Bij de trade platformen, is er meer dan 18% van het totale aantal transacties gemaakt met Binance, welke recentelijk liet weten dat ze gaan verhuizen naar het kleine mediterrane Malta. OKEx zag meer dan 13% , terwijl Huobi bijna 12% haalde van het totale aantal transacties die dag. Upbit en Bitfinex sloten de top vijf af op zondag volgens “LiveCoinWatch”.

Crypto trade volumes drongen voorbij de $30 miljard op het hoogtepunt van de bull markt. De noemenswaardige totale liquiditeit was echter slechts een fractie van andere, beter ingeburgerde markten. Dit gebrek aan liquiditeit is grotendeels verantwoordelijk voor de grote prijswijzigingen die crypto trading ondergaat.

Individuele prijzen blijven stabiel

Crypto aandelen groeiden hard op zondag, hoewel de winsten eerder beperkt werden tot 2-5%. Bitcoin bleef op 1%, waardoor deze boven het $7,000 punt bleef hangen. BTC/USD fluctueerde aanzienlijk lager vorige week, wat een grote ommekeer dreigde teweeg te brengen voor de bear-markt.

Ether-waarden stegen met 3% op zondag tot zelfs $400 . Ondertussen steeg Ripple (XRP)  met 2.3% tot $0.50 en Bitcoin Cash steeg met 1.6% tot $655. Terwijl er geen grote katalysator was voor dit bescheiden prijsherstel, staan cryptomunten bekend om tijdens het weekend zwaarder te fluctueren, zeker in deze tijden. Deze trend werd opgepikt door enkele bronnen, maar een betere blik naar het drie -maandelijkse kapitalisatie grafiek laat zien dat er verschillende momenten waren dat de markten fluctueerden op de rustigere zon -en zaterdag sessies.

Ondanks de zware daling van Bitcoin, is deze toch van nul tot bijna $20.000 gestegen in ongeveer tien jaar. Volledig gebaseerd op correcties in het verleden, is het gemakkelijker om te praten over een nieuwe record hoogte in plaats van helemaal weer te zakken tot nul. Dat is zo ongeveer wat de Hong Kong-gebaseerde ondernemer David Chapman onlangs zei.

Toen hij over Bitcoin sprak met de ‘South China Morning Post’, zei de Australische zakenman “Niemand kan het stoppen”. “Eén van de meest fascinerende dingen die me steeds terugtrokken naar Bitcoin toen ik deze voor het eerst zag, was dat er geen centrale autoriteit achter zat,” zei hij, zoals gerapporteerd door CNN. “Dat betekent dat niemand het kan tegenhouden. Een dictator kan het niet tegenhouden. Ouders kunnen het niet tegenhouden.”

What's your reaction?

Leave a comment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Trade.be © 2018. All rights reserved.

Crypto Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor steeds het laatste crypto nieuws !