Marktoverzicht van Maart

De maand maart was er eentje om niet snel te vergeten, veel goed nieuws maar weinig groene cijfers. Belangrijk is dat je onthoudt dat de getallen niet belangrijk zijn maar dat waarde van het project en de gebruiksvriendelijkheid ervan van belang is. Hier een overzicht over de belangrijkste gebeurtenissen van maart.

Marktsituate Maart

Enkele huidige prijzen

BTC = ongeveer $ 7k (-20%)

ETH = rond de $ 400 (-25%)

XRP = ongeveer $ 0,50 (-21%)

NEO = rond de $ 50 (-25%)

IOTA = ongeveer $ 1,10 (-19%)

VEN = rond $ 2,50 (-31%)

26 Maart 2018

Coinbase ERC 20 token-ondersteuning

 • Op 26 maart werd aangekondigd dat Coinbase de technische ERC20-norm voor Coinbase de komende maanden zal ondersteunen. Dit betekent dat er veel nieuwe cryptocurrencies naar Coinbase komen.
 • Ze hebben nog geen specifieke activa aangemeld. Er zal de komende maanden veel gespeculeerd worden.
 • Het is veilig om te veronderstellen dat een activa die zal worden aangekondigd, in prijs omhoog zal schieten zodat de aankoop van die crypto zo snel mogelijk wordt aanbevolen.
 • Ik ben ook van mening dat dit op lange termijn goed moet zijn voor de ETH-prijs.
 • De overstap komt enkele weken nadat de grootste exchange- en walletprovider in de VS de ERC20-token-ondersteuning heeft toegevoegd aan zijn Ethereum-wallet en de DApp (decentrale applicatie).

De aankondiging kwam met een opvallende belofte om geen waarschijnlijke altcoin-kandidaten te onthullen voor toekomstige hosting.

13 maart 2018

Buiten Bittrex is er ook Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-exchange die heeft aangekondigd dat ze een’ fiat-naar-crypto-uitwisseling zullen lanceren.

Volgens de CEO is het bedrijf dicht bij de ondertekening van een deal met de lokale banken om deposito’s en opnames te beveiligen.

Dit zou betekenen dat het rechtstreeks met Coinbase zal concurreren, wat zou kunnen verklaren waarom Coinbase heeft verklaard dat zij ERC20-tokens zullen gaan ondersteunen.

Om het te laten werken, zal Binance vanwege reguleringen naar Malta verhuizen.

Maar er is meer

Binance kondigde dinsdag aan dat ze hun eigen “op maat gemaakte blockchain” zullen lanceren in een schijnbare eerste stap naar het bouwen van een gedecentraliseerde centrale (DEX).

Het wordt regelmatig gerangschikt als een top-drie cryptocurrency-exchange, gemeten aan de hand van het dagelijkse handelsvolum. Ze maakte de aankondiging in een blogpost en legde uit dat Binance Chain zich voornamelijk zal richten op de overdracht en verhandeling van blockchainactiva. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor de toekomstige stroom van blockchain-assets.

Binance groeide te snel en te druk om iets anders te beginnen”, zei CEO Changpeng Zhao op Twitter. “Dus, het enige dat we kunnen doen is  een nieuwe verbeterde Binance starten.”

 

Het bedrijf zei dat het de beslissing nam om Binance Chain te lanceren na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan naar de bestaande DEX-frameworks.

Gedecentraliseerde exchanges stellen gebruikers in staat om cryptoassets te verhandelen zonder hun coins toe te vertrouwen aan derden, waarvan de gecentraliseerde platforms hackers voorzien van lucratieve aanvalshoeken en zo hebben ze dan ook gezamenlijk meer dan $ 1 miljard aan activa verloren door diefstallen tijdens de korte geschiedenis van de industrie.

DEX-platforms zijn niet helemaal veilig omdat hun websiterservers gecentraliseerd zijn, maar ze zijn veel minder kwetsbaar voor grootschalige diefstallen dan de conventionele exchanges.

De reden dat de bestaande DEX-platforms niet op grotere schaal worden gebruikt, is dat ze over het algemeen alleen kunnen worden gebruikt voor het verhandelen van activa die op een gemeenschappelijke blockchain worden uitgevoerd. Technologische upgrades zijn makkelijker te implementeren zoals het Lightning Network en het maken cross-blockchain-transacties (atomic swaps genoemd), maar deze technologieën zijn nog niet klaar voor productie.

Gecentraliseerde en gedecentraliseerde exchanges zullen in de nabije toekomst naast elkaar bestaan, elkaar aanvullen en tegelijkertijd onderling afhankelijk zijn,” zei het bedrijf, eraan toevoegend dat er meer informatie over Binance Chain in de komende dagen zou worden vrijgegeven.

 

27 maart 2018

Donatie van $ 29 miljoen

 • Op 27 maart werd aangekondigd dat Ripple $ 29 MILJOEN heeft gedoneerd om elk individueel project op DonorsChoose.org website volledig te financieren.
 • DonorsChoose.org is een non-profitorganisatie in de Verenigde Staten die mensen in staat stelt om rechtstreeks te doneren aan openbare schoollokaalprojecten.
 • Dit is de grootste gift die de website ooit heeft gekregen.
 • Daarom was Ripple te zien op de populaire ‘The Late Show’ van Stephen Colbert.

Het gedoneerde geld zal worden gebruikt om meer dan 30.000 klaslokalen uit te rusten in alle 50 staten; “Ongeveer een miljoen studenten ontvangen boeken, schoolspullen, technologie, excursies en andere bronnen die van vitaal belang zijn om te leren via DonorsChoose.org,

 

Ripple is niet het eerste bedrijf dat cryptocurrency schenkt aan goede doelen. Ethereum (ETH), medeoprichter Vitalik Buterin, werkt ook samen met het gedecentraliseerde betalingsnetwerk OmiseGO om $ 1 mln in ERC20-tokens te doneren aan het Afrikaanse goede doel GiveDirectly.

Eerder in februari schonk Buterin ook $ 2,4 mln aan Ethereum aan de SENS Research Foundation, een onderzoek naar charitatieve fondsen voor de behandeling van leeftijdsgebonden ziekten.

In december doneerde Bitcoin exclusief Pineapple Fund $ 1 mln in Bitcoin (BTC) aan het internetarchief. Pineapple Fund streeft ernaar om in totaal 86 miljoen dollar aan Bitcoin weg te geven en dit aan verschillende non-profitorganisaties.

23-27 Maart 2018

Mooie toekomstgerelateerde partnerschappen

Stellar en IBM

Request netwerkpartnerschap

“Stellar maakt deel uit van de IBM Blockchain-platformstrategie”, zegt Jesse Lund, vice-president van IBM Blockchain in de recente AMA.

Het partnerschap werd op 16 oktober aangekondigd, maar de belangrijkste details werden uitgelegd in de AMA:

 • IBM gebruikt Stellar Lumens al live voor goedkopere en snellere grensoverschrijdende transacties.
 • Stellar Lumens zijn bedoeld als het belangrijkste overbruggingselement in de universele betalingsoplossing van IBM.
 • De Stellar-gedistribueerde uitwisseling zal een belangrijk onderdeel zijn van toekomstige strategieĂ«n.
 • IBM is momenteel niet van plan om zijn eigen token uit te geven en duwt in plaats daarvan Stellar Lumens naar voor als de coin voor hun klanten.

Op 23 maart kondigde Request Network een partnerschap aan met PwC France (PricewaterhouseCoopers)

PwC ontwikkelt zijn adviserende, audit- en accountingsopdrachten in Frankrijk en Franstalig Afrika door gebruik te maken van een branchespecifieke aanpak.

Het doel van het partnerschap is om de toekomst van diensten te creëren, zoals slimme auditing, boekhouding en in het algemeen bedrijfstransformatie. Het PwC-team zal training ontvangen van de stichting Request Network om aan boord in staat te zijn en hun klanten kennis te laten maken met blockchain en Request Network.

Enjin Coin Partnership

Enjin, een virtueel goederenplatform voor gaming, heeft een partnerschap met Asset Store aangekondigd met Unity Technologies.

Unity Technologies is de maker van ’s werelds meest gebruikte real-time ontwikkelplatform.

Enjin SDK zal Unity-game-ontwikkelaars in staat stellen gedemocratiseerde virtuele goederen te creëren en te beheren in hun bestaande en aankomende games. Waardoor ze kunnen groeien en hun gebruikersbestand kunnen behouden, hun inkomsten kunnen vergroten, fraude kan voorkomen, economieën in games kunnen gereguleerd worden en alsook de virtuele marktplaatsen voor derden.

27 Maart 2018

CBOE beveelt aan dat de SEC Bitcoin Exchange-Traded-Funds toestaat

Bijna vier maanden nadat de Bitcoin-futures op Wall Street zijn verschenen, werkt handelsgigant CBOE Global nog steeds aan het wegnemen van de zorgen voor Amerikaanse Securities en Exchange Commission (SEC) over Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s).

De SEC reageerde niet onmiddelijk om een reactie te geven op de brief. Los daarvan zei de commissie vrijdag dat het zou beginnen met het proces om vast te stellen of NYSE Arca in staat zal worden gesteld om twee ProShares-fondsen te traceren die Bitcoin-futures volgen.

In januari zei Dalia Blass, directeur van de divisie beleggingsbeheer van de SEC, dat bitcoin-gerelateerde ETF’s er nog niet klaar voor zijn. In een brief aan twee Amerikaanse handelsgroepen schreef hij dat de producten nog veel problemen moeten aanpakken, zoals extreme prijsvolatiliteit in cryptocurrencies en liquiditeit in gerelateerde fondsen.

De brief van CBOE President Chris Concannon was geschreven in reactie op een brief van de SEC directeur in januari 2018.

ETF’s nog niet geschikt.

De SEC-brief heeft een aantal vragen opgeworpen, waaronder liquiditeitsproblemen en het bepalen van een dagelijkse intrinsieke waarde (NAV) voor verhandeling.

Het concludeerde:

CBOE: Evaluatie moet van geval tot geval worden uitgevoerd
Chris Concannon, president van Cboe Global Markets, reageerde op de opmerking van de SEC met een rechtstreekse brief aan Dalia Blass, gericht op een aantal van de aangekaarte bezwaren.

Concannon schrijft:

Hoewel cryptocurrency gerelateerde posities een aantal unieke problemen met zich meebrengt, is CBOE er stellig van overtuigd dat dergelijke posities geen ingrijpende herziening hoeven te hebben van de goed opgezette frames voor evaluatie met betrekking tot de waardering, liquiditeit, bewaring, arbitrage en manipulatie hiervan. Integendeel, elk Cryptocurrency Fund en onderliggende aan cryptogeld gerelateerde holdings moeten van geval tot geval worden beoordeeld op een manier die sterk lijkt op eerdere fondsen en hun onderliggende posities.

 

Liquiditeit, gefragmenteerde markten en waarde
Concannon beantwoordde vragen over liquiditeit met opmerkingen over het handelsvolume dat wordt waargenomen door exchanges met cryptocurrency. Aangezien de handel in Bitcoin-futures niet zo versneld is als de markt verwacht, zei Concannon:

CBOE verwacht dat deze volumes blijven groeien en dat ze in de nabije toekomst niveaus zullen bereiken die vergelijkbaar zijn met die van andere commodity futures-producten op het moment dat ze werden opgenomen in ETP’s.

 

In antwoord op problemen van marktfragmentatie, vergeleek Concannon andere activa:

Als je naar de valuta of de goudmarkt kijkt, is het waarschijnlijk meer gefragmenteerd dan crypto,

 

Hij zei ook dat de CBOE-brief niet bedoeld is om druk uit te oefenen op de SEC, maar om in plaats daarvan te wijzen op gebieden waarvan we zouden tevreden moeten zijn en om te pleiten voor de ontwikkeling van deze nieuwe asset klasse.

Een aantal bedrijven hebben hun aanvragen voor Bitcoin ETF’s al ingetrokken vanwege blokkerende toezichthouders, waaronder VanEck en ProShares.

Voor Bitcoin ETF’s en verdere voortgang van cryptocurrency-producten naar Wall Street lijkt het erop dat er nog geen licht aan het einde van de tunnel is.

 

Heeft u een andere mening over bepaalde aspecten van deze analyse. Laat het ons dan zeker weten op onze blog.

What's your reaction?

Leave a comment