Meer institutionele crypto adoptie onderweg!

Eén van Amerika’s grootste makelaarsfirma’s ‘gokt’ voortdurend op de groei van cryptocurrencies. Met dat doel heeft TD Ameritrade aangekondigd dat het een nieuw platform zal ondersteunen dat detailhandelaren de mogelijkheid biedt om toegang te krijgen tot zowel Bitcoin als Bitcoin futures.

TD Ameritrade betreedt crypto

De Amerikaanse makelaarsfirma, die $1,2 miljard aan assets beheert, heeft een strategische investering gedaan in ErisX, een gereguleerde crypto exchange die toegang biedt tot crypto spot- en futures markten. Volgens CNBC, die woensdag het nieuws bekend maakte, zou de exchange volledig geregeld worden door de U.S. Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Er zijn echter bepaalde productaanbiedingen in afwachting voor de goedkeuring.

ErisX zal worden ondersteund door Virtu Capital, dat een snelle handelsinfrastructuur aanbiedt.

Naast Bitcoin en Bitcoin futures zullen traders via het nieuwe platform Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin kunnen kopen tegen ‘spot prices’. De beperkte selectie van cryptocurrencies weerspiegelt die van Coinbase, een in San Francisco gevestigde exchange met meer dan 13 miljoen gebruikers. Hoewel Coinbase één extra cryptocurrency biedt – Ethereum Classic – en van plan is om er meer toe te voegen, ondersteunt het alleen spot trading en niet futures.

“Het is een jong product in een snel evoluerend ecosysteem, en hoewel bitcoin misschien niet dezelfde vraag heeft als in december, is er toch nog steeds vraag”, vertelde JB Mackenzie, managing director van CNBC.

 

-“We hebben naar onze klanten geluisterd en wat we bleven horen was dat ze toegang wilden hebben tot de handel in digitale valutaproducten”, aldus JB Mackenzie.-

Crypto zal zorgen voor marktstabiliteit

De crypto onderneming van TD Ameritrade is de laatste uit een reeks inspanningen van traditionele spelers om voet aan de grond te krijgen in deze onbegrijpelijke sector. Banken, hedgefondsen en beursexploitanten zijn allemaal gericht op cryptocurrencies en blockchain, ondanks de jarenlange neerwaartse trend in de prijzen.

De recentste inspanning door TD Ameritrade is vooral belangrijk doordat de focus ligt bij de detailhandelaren. Tot op heden is er altijd van uitgegaan dat de volgende grote crypto bullmarkt gedreven zal worden door institutioneel kapitaal. Dit geloof is niet ongefundeerd; de belangstelling van de detailhandel voor crypto is de afgelopen zes maanden immers afgenomen doordat de vernieuwing van de markt vervaagde. Maar een platform als ErisX zou een heel ander segment voor cryptocurrency kunnen aantrekken: ervaringsdeskundigen en ETF handelaren die op zoek zijn naar diversificatie in andere markten.

Zoals CNBC in zijn rapport opmerkt, heeft TD Ameritrade momenteel ongeveer 11 miljoen gebruikers die gezamenlijk 780.000 transacties per dag uitvoeren. Aangezien ErisX wordt ontwikkeld, moeten de investeerders rekening houden met de vraag of bestaande Ameritrade gebruikers naadloos toegang zullen krijgen tot het nieuwe platform.

Ontwikkelingen zoals ErisX geven long-term houders van cryptocurrencies meer reden om optimistisch te zijn over de toekomst. Met uitzondering van Tom Lee en een paar anderen, zijn de meeste marktpartijen tot besef gekomen dat er dit jaar geen sprake zal zijn van een volgende bullmarkt. Bij gebrek aan oogverblindende rendementen kunnen beleggers nog steeds troost vinden in het feit dat de adoptie van crypto’s in de juiste kringen toeneemt.

Andere Bitcoin producten

De waakhond van Wall Street diende vandaag diverse wijzigingen in die zowel positief als negatief kunnen zijn voor de gerelateerde crypto handelsproducten. Dus ook die van de GraniteShares bitcoin futures ETF. Deze werd door de SEC in augustus afgewezen tot ongenoegen van de crypto community, vooral omdat deze ETF staat voor bitcoin futures en niet voor de onderliggende waarde.

Door de afwijzing van deze en verscheidene anderen,(inclusief die van Winklevoss bitcoin ETF) besliste de SEC om haar orders te “handhaven” ten gunste van een “evaluatie door de Commissie”. SEC-commissaris Hester Peirce, die een Bitcoin ETF steunt, legde eerder uit dat de SEC-commissie de ” Staff Orders ” zou herzien, wat het proces is dat zich momenteel aan het ontplooien is.

Indien goedgekeurd, zou de ETF handel drijven op de CBOE. De CBOE is ook de beurs die het verzoek voor de regelwijziging heeft ingediend, om het Bitcoin product groen licht te geven. De SEC zal opmerkingen over de GraniteShares Bitcoin ETF accepteren op 26 oktober, de datum waarop zij vermoedelijk ook een besluit gaan nemen. Naast de Bitcoin futures ETF, wil de CBOE ook de GraniteShares Short Bitcoin ETF beursgenoteerd maken.

In toevoeging op het product GraniteShares, herziet de SEC ook andere regel-wijzigingen, waaronder NYSE Arca die een handvol Direxion bitcoin producten nastreeft. Één van deze SEC wijzigingen was onder andere voor de ProShares Bitcoin ETF en de ProShares Short Bitcoin ETF die ook op NYSE Arca van toepassing is.

De toezichthouder heeft eveneens de mogelijkheid geboden om opmerkingen te maken ter ondersteuning van of tegen deze producten, op 26 oktober. Als resultaat, zou de SEC op die datum een andere aankondiging kunnen doen.

Wall Street Veteranen

In de afgelopen dagen heeft Bitwise Asset Management, die achter een crypto indexfonds zit, de veteraan Ric Edelman van Wall Street aangesproken als adviseur. Edelman Financial Services houdt toezicht op 22,3 miljard dollar voor de klanten.

“Ik ben ervan overtuigd dat de industrie zal voldoen aan de vereisten van de SEC en de zorgen van de SEC zal oplossen. Wanneer dat gebeurt, zult u een bitcoin ETF zien,” Edelman vertelde CNBC, toevoegend dat het in twee maanden of twee jaar zou kunnen zijn.

Onlangs stelde de Bitcoin bull Michael Novogratz zijn BTC-prijsvoorspelling bij voor dit jaar en deze prijs zou onder de $9.000 liggen, hoewel hij verwacht dat de bull-run in begin 2019 zal plaatsvinden.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

What's your reaction?

Leave a comment