Millennials geloven meer in de crypto-markten dan in de traditionele aandelenmarkten! Hier is waarom!

Als je wilt begrijpen waar de technologie naartoe gaat, kijk dan naar wat de jongere generaties doen.

Veel millennials lopen momenteel rond met een smartphone aan hun hand gekleefd, gebruiken audio via een draadloze hoofdtelefoon (AirPods) in hun oren, winkelen online met het verwachtingspatroon van een gratis tweedaagse levering (Amazon Prime), en kiezen voor on-demand streaming content via traditionele televisie (Netflix). Alsof deze trends nog niet oogverblindend genoeg zijn, hebben millennia al lang een heel andere kijk op investeringsmogelijkheden en financiële markten.

Neem bijvoorbeeld eigendom. Uit een recent onderzoek is gebleken dat 40% van alle millennials gelooft dat het bezit van een woning bijna onmogelijk is voor hen en 30% gelooft dat ze een betere kans hebben om een afspraakje met een beroemdheid te maken dan het bezit van een eigen huis.

Wat zouden millennials door voor hun droomhuis?

Uit het onderzoek is gebleken dat de helft van de millennials zich van Instagram zou afkeren om de kans te krijgen hun droomhuis te kopen en ongeveer 25% van hen zou bereid zijn om een week in de gevangenis te gaan zitten voor dezelfde kans.

Klinken deze datapunten belachelijk voor u? Wacht gewoon even.

Eén van de grootste wereldwijde investeringsplatforms, eToro, heeft onlangs resultaten van een enquête vrijgegeven die tot de conclusie leidde dat bijna de helft van de traders (millennials) online meer vertrouwen hebben in cryptobeurzen dan in de traditionele aandelenmarkt. Ja, je leest het goed, 43% van de jongeren vertrouwt crypto-exchanges boven de Wall Street beurzen. Dit citaat van Guy Hirsch, eToro’s Managing Director in de VS, vat het sentiment mooi samen:

“We zien het begin van een generatiewisseling in vertrouwen van traditionele beurzen naar cryptobeurzen. De kern van deze verandering wordt gevormd door de asset classes zelf. De ervaring die jongere beleggers met de beurs hebben opgedaan, heeft geleid tot veel wantrouwen, met de val van Lehman Brothers als gevolg van onverantwoordelijke praktijken, gevolgd door de ergste recessie sinds de Grote Depressie. Het vertrouwen is verder aangetast toen de Amerikanen zagen hoe honderden miljarden dollars aan belastinggeld naar de grootste financiële instellingen werden gesluisd terwijl hun spaargeld verdampte en hoe banken gratis geld kregen door kwantitatieve versoepeling terwijl hun kosten van levensonderhoud bleven stijgen. Onveranderlijkheid is een aangeboren eigenschap van blockchains en dat maakt een real-time audit zinvol en kosteneffectief en dat is de reden waarom Millennials en Gen X crypto-exchanges minder onderhevig zijn aan manipulatie en niet zozeer een plaats zijn waar slechte actoren beloond worden met belastinggeld. Naarmate meer investeerders worden opgeleid over de voordelen van de blockchain zullen we deze trend steeds meer zien evolueren”.

 

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat de tijden veranderen. Jongere generaties zullen bereid zijn om naar de gevangenis te gaan voor een kans om een huis te kopen en ze vertrouwen meer op de crypto-exchanges dan op de oude aandelenmarkten en dat is de tijd waarin we leven.

Ongeacht uw leeftijd is het moeilijk te ontkennen dat er een maatschappelijke verschuiving plaatsvindt. Mensen beginnen meer vertrouwen te krijgen in machines, terwijl ze het vertrouwen verliezen in de door mensen geleide gecentraliseerde organisaties die de afgelopen decennia hebben gedomineerd.

Grote investeerders begrijpen hoe belangrijk het is om trends op de lange termijn voor te zijn en het talent te volgen, en hebben de nederigheid om te beseffen dat de acties van jonge mensen vandaag de dag indicatief zijn voor de toekomstige meerderheid.

En vandaag de dag is dat misschien wel het meest opzienbarende geval voor crypto.

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u gewoon een andere mening? Laat het ons dan zeker weten! Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. Deze groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment