In dit artikel hebben we een overzicht van Mithril gemaakt, een nieuw cryptocurrency project dat de laatste weken na enkele indrukwekkend hoge volumes op de top exchanges van Bithumb en OKEx de voorpagina’s haalt.

Mithril’s utility token $MITH is gestegen van een prijs van $0,08 USD tot $0.4 vandaag… vrij indrukwekkend in deze markt.

Wat is er zo speciaal aan Mithril? In de whitepaper wordt het de toekomst van sociale netwerken genoemd, met een plan om sociale media te decentraliseren en alle soorten content-makers te belonen.

Concept

Het Mithril-project wil een revolutie teweegbrengen in de sociale media door de invoering van een nieuw concept dat ‘social mining’ wordt genoemd.

‘Social mining’ is een concept waarin de social media-bijdragers door middel van MITH-tokens worden beloond. De vergoedingen zullen rechtstreeks afhankelijk zijn van hun invloed en succes als bijdrager aan het netwerk. Hoe meer netwerkwaarde ze naar het platform brengen, hoe meer MITH ze zullen verdienen.

Mithril is al operationeel in de bestaande app Lit (die kan worden vergeleken met Instagram). Met de app kunnen de gebruikers de tokens verdienen door te posten.

Technologie

Mithril is een Ethereum ERC-20 token en draait dus op het Ethereum netwerk.

Gebruikers verdienen MITH-tokens door te posten en ze kunnen deze besteden in verschillende apps.

MITH als betaling? In de toekomst is een uitgebreidere goedkeuring gepland.

Het Mithril Integratie Protocol is ontworpen voor naadloze integraties tussen sociale netwerken en het Mithril Ecosysteem. Via dit protocol willen ze de integratie van de MITH-token, Social Mining, Mithril Vault, Mithril Merchant Network en andere Mithril-functies eenvoudig maken voor grote sociale netwerken.

Gebruik

Mithril wordt al gebruikt als een utility token op de Lit app. Met de app kunnen de gebruikers de tokens als beloning gebruiken bij het aanmaken van populaire berichten.

Het andere doel van de Lit app is om een soort van kluis aan te bieden waar gebruikers de tokens kunnen opslaan, gebruiken en inruilen voor Bitcoin of Ethereum.

De app biedt verhalen (zoals Snapchat of Instagram), camera-gebruik geïntegreerd, verhaal feed (zoals Instagram), chat, vind functie en profielen.

Op dit moment is de app beschikbaar in appstore en Google Store, maar het is eigenlijk niet zo populair, ze willen Mithril in de toekomst in andere sociale netwerken integreren.

Social Mining

Mithril heeft een conceptgebaseerde sociale mining gecreëerd die niet meer is dan een algoritme dat beloningen geeft telkens een persoon inhoud creëert. Hoe zal het de exacte vergelding zijn? Welnu, dat hangt af van de manier waarop de inhoud wordt gedeeld en hoe mensen ermee omgaan.

Een groot deel van de token verdeling is toegewezen aan deze Social Mining, met een aanvoer van 1 miljard betekent dit dat er 350 miljoen tokens zijn om social mining mee te doen.

De beloningen voor sociale mining nemen exponentieel af, waardoor u er baat bij zou hebben als u betrokken raakt bij de social mining en er vroeg op ingaat

Toch verwacht het bedrijf dat er in de nabije toekomst een grote stroom van interactie zal zijn en daarom zal er een groot aantal tokens gemaakt worden vanwege het Social Mining-proces.

Mithril Vault

Een ander aspect van het ecosysteem is de Mithril Vault, die een “gemakkelijk te gebruiken transactiesysteem” zal zijn, voor elke gebruiker en partner platform om hun $MITH te beheren, te beveiligen en uit te geven.

'Mithril Merchant Network'

Naast het feit dat apps en diensten MITH als betaling accepteren, is het team ook op zoek naar fysieke winkelacceptatie van de MITH-tokens.

Beschikbaarheid en prijs

MITH staat genoteerd op enkele belangrijke beurzen, waarvan de belangrijkste zijn:
Bithumb (49% van het volume), OKEx (40%), BitForex (6%), LBank (3%), ook genoteerd op Gate.io, Bitfinex en HitBTC.

Tether is de meest populaire pairing maar de token is ook gekoppeld met BTC, ETH, QTUM, USD en KRW

Ongeveer 357 miljoen van de 1 miljard tokens zijn momenteel in omloop, wat betekent dat nog steeds ongeveer 66% zou moeten worden ingevoerd.

MITH heeft het zeer goed gedaan sinds de listing, zelfs in vergelijking met Bitcoin. De recente prijsdaling is een gevolg van de vermeende Binance vote manipulatie.

De ATH is $1,47 en werd bereikt op 12 mei na een lange pump, nadat de listing plaatsvond.

Andere aspecten

De oprichter was voorzitter van 17 Media en ontwikkelde een populaire nummer 1 live-streaming app in Azië. Het 17 Media team staat ook volledig achter het Mithril project. Ze hebben meer dan 200+ medewerkers op LinkedIn.

Ze zijn ook zeer nauw verbonden met QTUM, het zou niet verwonderlijk zijn als er een partnerschap zou plaatsvinden in de toekomst.

De Lit app is niet zo populair – 10k+ downloads op Google appstore. Ik denk dat het moeilijk zal worden tegen Instagram en Snapchat vanwege de populariteit van die apps.

Zij winnen momenteel in de Binance listing vote maar er zijn sommige controverses rond  ‘vote’ manipulatie, hierdoor zouden zij kunnen worden gediskwalificeerd.

Roadmap

Team & Community

Ik wil mij in deze analyse vooral focussen over de grondlegger van dit project, Jeffrey Huang. Ik wil vooral zijn succes in de social media-ruimte al benadrukken, en ook zijn invloed en beroemdheid in Azië. Ik ben van mening dat Jeffrey’s verleden en connecties echt cruciaal zijn voor het succes van dit project.

Laten we door Jeffrey’s geschiedenis gaan en enkele belangrijke punten benadrukken.

Hij is een Taiwanees-Amerikaanse rapper/entertainer en vroege adoptor van nieuwe technologieën. Zijn carrière begon als rapper in de groep LA Boyz met zijn broer en neef, van 1991-1997. Hij is momenteel lid van een andere hip-hop groep genaamd Machi, vanaf 2003.

Meer recent creëerde Jeffrey 17 Media, de nummer 1 live streaming app in ontwikkeld Azië (opnieuw vergelijkbaar met Instagram, en ook Periscope), met meer dan 60MM downloads tot op heden. De mobiele app werd al snel de populairste app in Taiwan, Maleisië, Hong Kong, Singapore en Indonesië…

Jeffrey heeft openhartig gezegd dat er plannen zijn om dit jaar een beursintroductie uit te voeren, wat groot is gezien de lancering van Mithril in 2018.

Het idee dat Jeffrey in dit project leidde is te danken aan zijn verleden in entertainment. Hij wil gewone mensen belonen voor hun inhoud en voor het toevoegen van waarde aan het sociale platform… Want als er één soort inhoud is die niet wordt beloond, dan is het wel persoonlijke inhoud – foto’s, video’s, alles…

Community 02/08/2018

Telegram - 15 687 members
Twitter - 18.683 volgers
Reddit - 1.800 subs
3.809
Medium - 422 volgers

Conclusie

Er zijn verschillende gelijkaardige projecten zoals Sapien, Sola, Props, Synereo en meer. Het belangrijkste verschil tussen Mithril is hoe ver ze zijn in de ontwikkeling: ze zijn al opgenomen in een werkende app.

Hierdoor is Steemit waarschijnlijk de beste vergelijking. Ze zijn iets anders, maar maken het ook mogelijk betaald te worden voor je berichten. De mcap van Steemit ligt iets hoger.

Uiteindelijk zal het succes van deze tokens, zoals MITH en STEEM, volledig afhangen van het succes van hun respectievelijke platformen. Veel beleggers kiezen ervoor om app-coins te mijden omdat deze op dit moment onnodig zijn in onze maatschappij. Maar het omgekeerde geldt ook, uw token kan gestaag in waarde groeien naarmate meer en meer mensen het social media platform gaan gebruiken.

Als de blockchain technologie nog in de kinderschoenen staat, zoals velen verkondigen, dan zitten de social media sites die op de blockchain zijn gebaseerd nog in de baarmoeder. Het concept is er, en het is een sterk concept. Maar ik wens ze veel geluk bij het verjagen van Facebook, Instagram en wat de mensen tegenwoordig nog meer gebruiken.

Ik denk dat Mithril een veelbelovend project is met een enorm potentieel. Het team is indrukwekkend, de ontwikkeling actief en ze hebben al een werkend product.

Het probleem is de waardering, ik vind die op dit moment te hoog en vooral gebaseerd op speculatie vooral gezien de populariteit van de Lit app.

Score

Links

Website | Blog | Whitepaper | |

What's your reaction?

Leave a comment

Inschrijven voor onze nieuwsbrief!

Trade.be © 2018. All rights reserved.

Crypto Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor steeds het laatste crypto nieuws !