Mt. Gox Sell Off – Bereikt Bitcoin opnieuw de $ 20.000?

De afgelopen dagen hebben Bitcoin en de markt voor cryptocurrency in het algemeen een daling van hun waarde ervaren. Er waren een aantal FUD-campagnes die probeerden de verkoop te stimuleren, maar de realiteit kan enigszins verschillen. Wij zijn van mening dat de markten in rood opereerden gedeeltelijk vanwege het feit dat de eigenaar van Mt. Gox een groot aantal van zijn Bitcoins heeft verkocht.

Mt. Gox Sell Off gepauzeerd tot september?

De meesten van ons weten wat er met Mt.Gox is gebeurd. Voor degenen die het niet weten, Mt. Gox was één van de belangrijkste cryptocurrency-exchanges ter wereld die in 2013/2014 werd gehackt (zie report https://www.trade.be/hoogwaardige-cryptocurrency-hacks/) . Het beheerde 70% van de Bitcoin-transacties wereldwijd. In 2014 kondigde het bedrijf aan dat ze 850.000 Bitcoin verloren.

Er zijn nog steeds enkele schuldeisers die het ontbrekende geld zoeken. En volgens een Mt. Gox rapport heeft Nobuaki Kobayashi (advocaat en trustee van Mt. Gox) 35.841 Bitcoin en meer dan 34.000 Bitcoin Cash verkocht, te beginnen in september van het laatste jaar.

De volatiliteit van de cryptocurrency markt leed de laatste tijd erg hard. Dit kan deels te verklaren zijn door de Mt. Gox-beheerder een gedeelte van zijn Bitcoins verkocht. Daarnaast houdt hij momenteel ongeveer 165.000 Bitcoins over zoals vermeld in vorig artikel.

Op dit moment is de volgende rechtzaak voor Mt. Gox niet eerder gepland dan 18 september 2018. In principe kan Kobayashi voor die datum de resterende Bitcoins niet verkopen. Dat kan leiden tot een vermindering van de volatiliteit op de markten, ten minste tot in september. Dus hou hier rekening mee in de toekomst !

De details van Kobayashi-transacties zijn enkele dagen geleden gepubliceerd en kunnen wijzen op een verband tussen Bitcoin-prijsdalingen en Bitcoin-verkopen. De verkoopdatum loopt van eind december tot begin 2018. Andere bearish gebeurtenissen in de markt voor cryptocurrency hielpen de prijs verder dalen.

 

What's your reaction?

Leave a comment