Naderen we een bull markt in de DeFI markt zoals dat in 2017 het geval was bij de ICO’s?

Deze DeFi tokens zijn zowat onploft! Is het een hype of een trend? Wij raden aan eerst je onderzoek te doen alvorens te investeren!

Wij willen het vandaag echter over iets anders hebben.

Ondanks de DeFi markt gaat als een raket, blijft ETH relatief onbewogen. Hoe komt dit nu? Want toen ICO’s in 2017 opstegen, deed ETH dat ook.
Dus waarom blijft Ethereum nu achter ten opzichte van de rest? Dat is de vraag die wij ons stelde.

Het is niet dat de 6 dagen “DeFi-token pump” ons veel kan vertellen. Crypto-investeerders die zich puur op fundamentals baseren/kopen hebben veel meer geduld nodig (indien ze de volledige rit willen meemaken). Wij raden jullie één ding aan.

Wij stelde ons deze vraag omdat het iets belangrijk zal worden in de crypto industrie.

Concreet – We komen tot de kernvraag van ETH’s waardeopbouw: als DeFi succesvol is, zal de ETH waarde dan ook stijgen?

Wat de Ethereum Bears en de Ethereum Bulls zeggen!

De ETH-bears:

De bears zeggen…ETHER zal zijn waarde niet op het Ethereum netwerk vastleggen/weerspiegelen – Daarom dat DeFi stijgt zonder dat ETH meegaat en we verwachten dat dit zo zal blijven omdat:

  • ETH verliest zijn monetaire status – Het verliest zijn waarde aan niet-ETH assets op het Ethereum netwerk, zoals stablecoins en de tokenized Bitcoin (WBTC). Als je in 2017 geld wilde inzamelen op Ethereum, dan moest je gebruik maken van ETH. Het diende als het reservegeld. In 2020 concurreert ETH met tientallen andere assets – en het verliest.
  • DeFi betekent niet dat ETH stijgt – Het nut van DeFi heeft niets te maken met de prijs van ETH. Waarom zou het? Mensen kopen het minimale bedrag aan ETH dat nodig is om een DeFi-transactie uit te voeren. ETH is als benzine voor je auto – je hoeft het niet te houden, je moet gewoon voldoende in de tank hebben om ergens te geraken – liefst het minimum dat nodig is.
  • Ethereum is een prototype – De markt weet dat een ander netwerk de plaats van Ethereum zal innemen. Kijk naar de gaskosten! Niet duurzaam. Kijk naar de transacties per seconde! Armzalig. Kijk naar de staking! Is er nog steeds niet. Ethereum is een prototype – DeFi zal op lange termijn naar een beter netwerk overgaan. (nee hoor, ik promoot mijn zogezegde “ETH-killer” niet!)

De ETH-bulls:

De bulls zeggen…ETHER zal zijn waarde wel op het Ethereum netwerk vastleggen/weerspiegelen en als je wat geduldiger bent zie je dat we gelijk gaan hebben en dat zal achteraf duidelijk worden:

  • De markt is fout… ETH is wel geld – De markt heeft twee jaar te leiden gehad onder een van de ergste “bear-markets” ooit en ETH heeft hier hard onder geleden. Dus de markt is op dit moment terughoudend in de veronderstelling dat ETH als “utility coin” beschouwd kan worden. ETH is de reserve-valuta voor DeFi – de trustless economische draagkracht, de enige die schaarser wordt naargelang er meer gebruik is in DeFi. De markt zal snel aanslaan en stijgen in zijn geheel.
  • De winst van DeFi vloeit sowieso terug naar ETH – Als DeFi’s reserve-asset (zijnde ETH), niet bedreigd wordt door stablecoins of de tokenized Bitcoin. Dan zal het succes van DeFi ook goed zijn voor ETH. Meer economische activiteit zorgt dat ETH duurzamer wordt als onderpand en als tradingpair. DeFi token winsten zal terugvloeien in ETH. Heb gewoon geduld.
  • Ethereum zal de wereld opslokken – De Layer Two-schaalbaarheid is nu op het mainnet en Eth2 is net zo ver als elke andere concurrent. Financiën is een spel van netwerkeffecten en Ethereum’s voorsprong op concurrenten neemt niet alleen toe, maar versnelt ook. Concurrerende ketens vormen de zijlijnen van Ethereum. Geen enkele zal zoveel troeven in handen hebben als ETH.

Zie je het probleem?

Ze kunnen niet beiden gelijk hebben. Het is ofwel de bears ofwel de bulls.

Dus wie heeft er gelijk?

Wij zullen het makkelijk maken.

Wij wedden erop dat de ETH-bulls gelijk gaan krijgen. Als je binnenkort onze diepgaande analyses over Ethereum zult lezen, dan weet je ook de redenen waarom wij deze visie volgen.

Op dit moment zien we drie zaken:

1. DeFi vergrendelt meer en meer ETH. Er werd zo’n $100m ETH vergrendeld na de release van COMP vorige week.

2. Een vroeg stadium van een ETH momentum shift.

3. Er komen meer en meer geld protocollen aan zoals Compound en Maker!

Crypto banken zoals Nexo die gebruik maken van geld protocollen zoals Compound, dat is hoe de DeFi markt zal overwinnen en anders zal zijn ten opzichte van de rest van de cryptomarkt.

  • Ja…wat goed is voor DeFi is goed voor ETH.
  • Ja…de winst van DeFi zal uiteindelijk in ETH worden omgezet.
  • Ja…het verhaal dat ETH slechts een utility coin is zal de komende cyclus stilaan uitsterven.
  • Ja…het vloeit terug naar ETH.

Voel je vrij om het er niet mee eens te zijn. Niemand weet hoe dit allemaal uitpakt. We zetten allemaal op bepaalde coins/sectoren in!

Wij hebben de onze alvast bepaald.

What's your reaction?

Leave a comment