Naga Coin

NAGA, opgericht in 2015, is uitgegroeid tot een snelgroeiend FinTech-bedrijf. Met ruim 150 medewerkers heeft NAGA zes vestigingen in 9 steden. De eerste beursintroductie van de NAGA vond plaats in juli 2017, met een stijging van 400% binnen een periode van drie maanden. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van ongeveer 230 miljoen euro.

Concept

NAGA Coin is de crypto achter het social trading platform voor cryptocurrency, virtuele goederen en aandelen.

Het heeft tot doel de adoptie van blockchain en cryptocurrency gemakkelijker te maken.

De cryptocurrency werd geïntroduceerd door de NAGA Group AG en is een Duits beursgenoteerd FinTech bedrijf met focus op financiële markten, virtuele goederen en cryptocurrencies.

Het NAGA-ecosysteem bestaat uit enkele delen, waaronder Naga Wallet, Naga Trader, Switex, Naga Academy en ook betaalkaarten.

Technologie

De oplossing wat NAGA in gedachten heeft is om één gedecentraliseerde cryptocurrency te creëren voor meerdere financiële producten, waaronder:

 • Financiële markten (via hun Swipestox-platform)
 • Virtuele goederen (via Switex)
 • Cryptocurrencies (via hun NAGA-wallet)

Het bedrijf stelt iedereen in staat om op een eenvoudige manier geld te verdienen en dat dit plaats vindt op één platform zonder de noodzaak van een bank- of bankrekening.

Gebruik

Het ecosysteem omvat:

 1. NAGA Trader is een app/website die gebruikers in staat stelt om te investeren in verschillende fiat valuta’s, cryptocurrencies en aandelen.
 2. Het platform bevat andere functies, zoals het kopiëren van NAGA Wallet die de veilige en eenvoudige uitwisseling van cryptocurrencies en digitaal geld mogelijk te maken.
 3. NAGA-kaart die verbonden is met de wallet en waarmee u online en offline kunt betalen voor goederen en diensten.
 4. Switex wil ’s werelds eerste beurs zijn voor virtuele goederen die worden aangedreven door de blockchain.
 5. NAGA Academy for community (crypto onderwijs, diploma’s en nieuws)

Beschikbaarheid en prijs

 • Ethereum-gebaseerde ERC20.
 • 57,6 miljoen beschikbare coins met een totale voorraad van 77,9 miljoen.
 • 40% van het volume op OKEx en 29% op HitBTC, 22% op Bittrex en 9% op Upbit. Bitcoin is de meest populaire pairing, ook in combinatie met ETH en USDT.

Naga Coin (NGC) is de munteenheid die alle interne transacties binnen het moederecosysteem zal aansturen. Er lijken veel verschillende use cases te zijn via verschillende platformen binnen het ecosysteem. Soms zal NGC nodig zijn om een aantal van de functies te gebruiken, terwijl in andere gevallen NAGA Coin-gebruikers zullen profiteren van speciale voorwaarden en lagere tarieven

Andere aspecten

 • Ze hebben een zeer professionele uitziende whitepaper met 77 pagina’s waar alles duidelijk in kaart wordt gebracht.
 • In vergelijking met veel andere projecten is NAGA zeer groot van omvang.
 • Het project zal concurreren met Coinbase, Ethos (157M), Bread (38M) en Eidoo (33M).
 • Kaartgericht met projecten als Monaco (86M), TenX (76M), TokenCard (32M), Change (6M).
 • Het project zal ook concurreren met handelsplatforms zoals Covesting (12M) (en nog veel meer),
 • Gaming cryptocurrency: WAX (93M), Enjin (65M), DM-markt (12M).
 • NAGA is één van de weinige platformen die al een werkend product heeft en is groter in omvang dan welke andere.

Team & Community

Het NAGA-team
 • Oprichter en uitvoerend directeur Yasin Sebastian Qureshi
 • Oprichter en uitvoerend directeur Christoph Brück
 • Oprichter en uitvoerend directeur Benjamin Bilski
 • Medeoprichter en CTO Igor Kulatov.

Bestaande onderneming gevestigd in Hamburg, Duitsland. In totaal hebben ze een team van 28 core-members en meer dan 120 medewerkers met 9 gevestigde kantoren in 5 steden (Mallorca, Barcelona, Madrid, Valencia, Sarajevo).

Werd gefinancierd in 2015 en genoteerd aan de Duitse beurs, bezit verschillende financiële licenties.

Gesteund door de grootste particuliere multihonderd miljard beleggingsmaatschappij van China, de FOSUN-groep, de Duitse beurs (Deutsche Börse AG) en de op één na oudste bank van Duitsland, Hauck & Aufhaeuser.

Roadmap

De toekomstige ontwikkelingen omvatten:

Juli 2018   – Start NAGA Academy

Augustus 2018 – Alpha lancering van NAGA Exchange en lancering van NAGA Guard

September 2018 – NAGA wealth

Oktober 2018– NAGA pay

Vergelijkingen

De ATH is bijna $ 4,33 en werd bereikt op 31 december door de pump die gebeurde na de listing. Sindsdien is de prijs sterk gedaald, maar al geruime tijd stabiel.

Het is moeilijk om het project te vergelijken met iets sinds hoe groot in omvang van het project is. We kunnen het vergelijken met bijvoorbeeld Ethos, Wax of Monaco, wat zou betekenen dat de prijs op lange termijn ongeveer 4-5x zou stijgen.

NAGA is echter groter van omvang en wordt ondersteund door een groot bedrijf. Wij denken vanwege dat gegeven dat het één van de veiligere investeringen op lange termijn is vooral tegen de huidige prijs.

Pro-Con

Pro’s

De zichtbaarheid en transparantie van een beursgenoteerd bedrijf. Dat is een enorm koopargument. NAGA Group AG is ongelooflijk overzichtelijk en heeft een verscheidenheid van verschillende contactpunten, waaronder Medium, Reddit, Facebook, Twitter, Linkedin, en nog veel meer. Ze hebben zelfs een video met een bedrijfsoverzicht.

NGC heeft meerdere toepassingen en is niet zomaar een onderdeel van één project. De NAGA-wallet zal gebruikers helpen bij het gebruik van een verscheidenheid aan applicaties binnen het NAGA-ecosysteem. Hoe meer de NAGA Group erin slaagt haar activiteiten uit te breiden, hoe waardevoller de tokens worden.

Het team van de NAGA Group lijkt me zeer ondernemend en hoe meer projecten ze creëren in het NAGA-ecosysteem, gekoppeld aan de NAGA-wallet, hoe meer men hun token zal gebruiken. Dan gaan we verder in de logische volgorde: hoe meer gebruik de token heeft, hoe meer vraag, hoe hoger de prijs.

Con’s
 • NGC is op dit moment volledig verbonden met NAGA Group. Hoewel de NAGA Group een indrukwekkende staat van dienst heeft op het gebied van groei en het creëren van aandeelhouderswaarde, is het vermeldenswaard dat een slechtere situatie gevaarlijk kan zijn voor de token.
 • Het hebben van een succesvol moederbedrijf heeft een groot aantal voordelen, maar vormt ook een belemmering voor een spectaculaire groei. Het NGC is afgestemd op het ecosysteem van NAGA en dat ecosysteem kan maar zo groot zijn als NAGA.

Conclusie

NAGA bundelt verschillende projecten in één groot platform. Alsook een verscheidenheid aan bestaande producten die in de toekomst waarschijnlijk beter zullen worden.

Een lage marktkapitalisatie in vergelijking met vergelijkbare projecten, zelfs de projecten die een veel kleinere reikwijdte hebben.

Grote ontwikkelingen in de tweede helft van 2018 volgens de roadmap.

Het hebben van een succesvol moederbedrijf beperkt de keerzijde, maar de maximale potentiële omvang van het NAGA-ecosysteem kan beperkt zijn. Het is een groot bedrijf met veel werknemers dat openbaar verhandeld wordt op de beurs, wat een stabielere cryptocurrency betekent.

We raden jullie aan om niet alleen het NGC-aanbod verder te onderzoeken, maar ook meer over NAGA Group AG SwipeStox en Switex te bekijken om ze een beter beeld te krijgen van hoe het perspectief eruit ziet.

Goede use cases voor de coin met veel potentie.

Score

Ontwikkeling 8/10
product 9/10
Documentatie en Design 8.5/10
Marketing 8/10
Team 7/10
Adoptie 6/10
Timing 7/10

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |

What's your reaction?

Leave a comment