Nano (NANO) update

Als we denken aan de verschillende problemen waarmee de wereld van de cryptocurrency wordt geconfronteerd, is schaalbaarheid één van de meest prominente van allemaal en deze kan in twee delen worden verdeeld. Het ene – het voltooien van een reeks transacties en het plaatsen van dezelfde transacties in één block, en het tweede – de tijd die nodig is om tot een consensus te komen.

Terwijl visa met succes 1667 transacties per seconde verwerkt en PayPal erin slaagt om 193 transacties per seconde te verwerken, kan Ethereum maar 20 transacties per seconde verwerken en Bitcoin zelfs maar 7. Indien deze 2 van plan zijn om de volgende belangrijke valuta’s te worden die wereldwijd voor transacties zullen dienen, dan is er nog veel werk aan de winkel.

Dit is de situatie waarin RaiBlocks in beeld komt, omdat het team van RaiBlocks als doel heeft om zoveel mogelijk zaken te structureren. Het team wil ervoor zorgen dat cryptocurrency transacties tot in de perfectie verwerkt worden. Hoewel er nog steeds geen enkele reden is om te garanderen dat dit project succesvol zal zijn in het oplossen van dit probleem (schaalbaarheid ect). Ze zijn er wel al in geslaagd om de aandacht van iedereen te trekken.

Nano (NANO)

Het doel van het NANO-project is om een globale munteenheid te creëren met onmiddellijke transacties en geen kosten in een beveiligd, gedecentraliseerd netwerk.

Hierdoor onderscheidt het project zich van andere cryptocurrency’s omdat directe en vrije transacties uiterst uniek zijn.

Momenteel maken ongeveer 10 teamleden deel uit van het Nano team.

Het project is sinds 2013 in ontwikkeling als Raiblocks en werd in maart 2017 op de exchanges genoteerd. In januari 2018 werd Raiblocks omgevormd tot NANO.

Technologie & Gebruik

NANO is het token dat gebruikt wordt op het Nano netwerk. De tokens zijn deelbaar en de transacties worden zonder kosten verwerkt. Houd er rekening mee dat Nano een pure betalingscryptocurrency is – het heeft geen smart contract mogelijkheden (althans voor nu).

Het richt zich op het oplossen van schaalbaarheid, latency en macht inefficiëntie problemen door middel van de nieuwe block-lattice architectuur waar elke gebruiker zijn eigen blockchain heeft die met andere blockchains communiceert.

Elke keer als er een transactie wordt uitgevoerd, doet het apparaat van de verzender een beetje Proof-of-Work (met behulp van rekenkracht), dat fungeert als spampreventie.

Recent nieuws

De meest recente ontwikkeling is de nieuwe versie van de NANO node (V16.3). Deze versie pakt netwerkproblemen aan die resulteren in hoge hoeveelheden CPU en opslag gebruik bij het aansturen van een node op het Nano netwerk.

Het team zorgt wekelijks voor updates die zich richten op wat er met het project gebeurt. Zo werd Nanochina.co onlangs gelanceerd met als doel het creëren van een hub voor de Chinees sprekende community en nam het team ook deel aan de Bitcoin Conference in Brazilië.

Het project Nanoodle.io is onlangs ook van start gegaan – het richt zich vooral op het aanbieden van hulpmiddelen voor boekhouding, tijd-stempels en transactiemonitoring voor bedrijven die gebruik maken van Nano. Over het geheel genomen lijkt het erop dat er veel ontwikkelingsactiviteit is.

Roadmap

De grootste aankomende update van Nano is de Boulton release die een reeks verbeteringen bevat, die een zeer belangrijke release blijkt te zijn en omvat:

  • Verbeteringen op hoe nodes werken.
  • Dynamische netwerkomstandigheden (transactieprioriteiten).
  • Verbeteringen op het gebied van netwerk voting.
  • Betere testomgeving.
  • Verbeteringen voor klanten en wallets, vooral voor ontwikkelaars.

De verdere ontwikkelingen omvatten vooral meer merchant services, fiat-nano exchanges, point-of-sale Nano gebruik, hardware Nano wallets en protocol upgrades.

Beschikbaarheid

Genoteerd op enkele grote exchanges:

  • Binance (91% van het volume)
  • Huobi (3%)
  • Mercatox (2%)
  • Kucoin (1%)

Ook op Bitinka, CoinEx, OKEx en meer. Totaal volume rond de 5M

Alle 133M-tokens zijn in omloop – dus er zullen geen nieuwe tokens worden geïntroduceerd – belangrijk omdat het de mcap niet zal verhogen en de tokens die al in omloop zijn niet zal devalueren.

Nano

NANO is dit jaar zeer teleurstellend geweest met een aanzienlijke prijsdaling in alle aspecten. Altcoins presteerden dit jaar erg slecht, maar NANO was bijzonder slecht (vooral door de Bitgrail hack). De ATH is 37.62 en werd behaald op 2 januari. Dit betekent een verlies van bijna 97%, wat zelfs in vergelijking met het overgrote deel van de altcoins zeer hoog is.

Besluit

Door de extreem snelle groei, Bitgrail hack en vervolgens een dramatische daling in de prijs, is Nano veel legitimiteit kwijtgeraakt.

Aan de andere kant doet de ontwikkeling van het project het erg goed met veel community ontwikkelaars die eraan werken.

De grootste vraag is of Nano use-cases kan vinden omdat het alleen als valuta wordt gebruikt. Wij zijn wel van mening dat Nano superieur is aan Bitcoin (het is alles wat een cryptocurrency zou moeten zijn) maar Bitcoin is al gevestigd en gebruikt.

Zonder dat winkeliers Nano accepteren zijn de use-cases beperkt. De vraag is of Nano als munteenheid van de grond kan komen en wij vinden dit persoonlijk een groot probleem omdat zonder deze use-case het token geen nut zal hebben.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment