NEM-update

Onze “Quick Coin update” |

De kern van de zaak

NEM is een dual-layer blockchain vergelijkbaar met Ethereum, maar geschreven in Java, een populaire computerprogrammeertaal. Gelanceerd op 31 maart 2015, ondersteunt het NEM mainnet meerdere ledgers op zijn cryptocurrency laag, en de NEM Smart Assets laag ondersteunt “mosaics” om elke store of value te vertegenwoordigen. NEM’s eigen cryptomunt is XEM, die wordt gemined (ontgonnen) met behulp van een Proof-of-Importance (PoI)-algoritme.

(NEM staat overigens voor New Economy Movement).

Wat NEM zo krachtig maakt is het Smart Asset System. Het geeft de gebruiker de kracht om NEM te gebruiken alsof het een aangepaste blockchain is die is gebouwd voor uw toepassing en uw assets. In plaats van de gebruiker te dwingen hun eigen “smart contract” code te schrijven of off-blockchain methoden te gebruiken voor het definiëren van aangepaste assets voor hun bedrijf, geeft NEM hen directe API toegang tot een gespecialiseerde set van geteste en veilige on-blockchain functies.

In principe heeft NEM een op een blockchain gebaseerd cloud platform gebouwd met een NEM Infrastructure Server (NIS) die bestaat uit veilige, gedecentraliseerde verwerkingsnodes aan één kant en een clientzijde, zoals de NEM Community Client (NCC), die fungeert als een gateway.

Recente gebeurtenissen

  • De NEM Foundation kondigde aan dat zij afzonderlijke operationele entiteiten, namelijk NEM Ventures, Trading en Software, consolideert onder één dak nl. de nieuw opgerichte NEM Group.
  • Belangrijke stakeholders waren eerder deze maand in rep en roer nadat NEM Foundation voorzitter Alexandra Tinsman haar plannen aankondigde om een 6-maanden durende betaalde sabbatical te nemen vanwege ernstige gezondheidskwesties. Community leden argumenteerden dat zo’n excuus niet terecht was: “Een betaalde sabbatical is iets wat je krijgt na 10-20 jaar dienst aan je bedrijf. Een betaalde sabbatical van zes maanden voor een jaar presidentschap is helemaal niet verdiend en is een volslagen belediging voor belanghebbenden zoals wij.”

Negatieve zaken

De twist over sabbatical van Tinsman lijkt te komen uit een bredere bron van bezorgdheid over de volledige herstructurering van NEM en de aankomende lancering van Symbol*. Het toekennen van 6 maanden betaalde time-off aan de president vergroot waarschijnlijk de vrees dat het samenvoegen van alle organiserende instanties in één centrale groep het leiderschap te veel macht zal geven. Het gebrek aan een allesomvattend plan en duidelijkheid rond de lancering van Symbol heeft ook bijgedragen aan de groeiende frustratie over het NEM-leiderschap, met als gevolg dat de leden van de community de organisatie een oplichterij noemen. Terwijl het team hard werkt om te reageren op de kritiek, suggereert de daling van de User Activity dat er misschien meer nodig is dan een forumdiscussie om hier overheen te komen. Hopelijk brengt Symbol nieuwe impulsen en nieuwe gebruikers met zich mee.

Bijkomend: Tinsman ontwijkt de controverse niet, en omarmt in feite de term “centralisatie”, ondanks het feit dat dit taboe is op het gebied van blockchain, om het argument te maken dat blockchains bedrijven zijn die een betere afstemming in doelen en leiderschap nodig hebben. “Door over te gaan op een meer gecentraliseerde en traditionele bedrijfsstructuur met een CEO om het ecosysteem strategisch te leiden, is de kans groter dat de doelstellingen op elkaar worden afgestemd, dat projecten beter worden ondersteund en dat financiële middelen beter worden beheerd”. De Foundation werkt mee aan het lanceringsplan voor Symbol, dat op 17 april werd gepubliceerd.

*SYMBOL is een complete oplossing voor bedrijven die wordt ondersteund door een plugin-engine die moeiteloze onderlinge samenwerking en configuratie mogelijk maakt. De plugins van SYMBOL maken het mogelijk om digitale assets te creëren, gedecentraliseerde swaps, multilevel multi-signature accounts, geavanceerde accountsystemen, modellering van bedrijfslogica en interactie tussen publieke en private gegevens.

What's your reaction?

Leave a comment