NEM

NEM is geen andere Bitcoin-kloon; de codebasis is van begin geschreven om enkele tekortkomingen van Bitcoin te verbeteren en de functionaliteit voor zakelijke compatibiliteit aanzienlijk uit te breiden. De kernwaardepropositie van NEM is wat het zijn smart assets-systeem noemt. Het is een blockchain-grootboeksysteem dat kan worden geconfigureerd om bijna alles te beheren, inclusief eigendomsrecords, financiële instrumenten, supply chain-tracking en nog veel meer.

Concept

 • NEM is een slim activaplatform dat is gebouwd voor prestaties en zeer hoge aanpassingsmogelijkheden, waarmee gebruikers NEM-blockchain kunnen aanpassen aan hun behoeften.
 • Het project is gericht op bedrijven, omdat het hen in staat stelt om verschillende applicaties voor echte toepassingen te ontwikkelen.
 • Ze bewijzen zowel publieke als private blockchains. Afhankelijk van de toepassing kunnen de bedrijven kiezen om een private NEM-blockchain in te zetten of de openbare te gebruiken.
 • De cryptocurrency XEM is het actief dat op NEM draait.
Mijin kort

MIJIN is een privé-blockchain die NEM-software gebruikt. MIJIN zal werken op het gebied van financiële technologieën en zou 90% van de bankkosten tegen het einde van 2018 moeten verminderen en veilige operaties moeten garanderen.
De bijzonderheid van MIJIN is om meer functies van NEM te hebben, een ondersteuning voor ‘smart contracts’.
Bovendien is de transactiesnelheid ultrasnel: vanaf 25 transacties per seconde in 2015 is deze toegenomen tot 5000 in 2016.
Ten slotte moet worden opgemerkt dat MIJIN vooral wordt getest in Japan, maar ook in andere landen.

Technologie

Het is vergelijkbaar met ‘smart contracts’, behalve dat NEM zijn functies als ‘smart assets’ factureert. Hier zijn enkele mogelijke use-cases:

Financieel: waardeoverdracht, eigen tokens, mobiele betalingen, aandelenmarkten, escrow-services en liquide middelen.

Zakelijk: boekhouding, KYC, loyaliteitspunten, verzending en inspecties en logistiek.

Beveiliging: gecodeerde berichtenuitwisseling, authenticatie en notarisatie, anti-namaak, uitgifte van certificaten, kadaster en toegangscontrole.

Gedecentraliseerde organisaties: stemmen, crowdfunding, ICO’s en aandelenbezit.

Gebruik

 • XEM is de valuta van de openbare blockchain van NEM.
 • Het wordt gebruikt om te betalen voor transacties op deze openbare blockchain om zijn netwerk van openbare knooppunten die transacties verwerken en registreren voor bedrijven en gebruikers daar,te stimuleren.
 • Dit betekent dat XEM een echte fundamentele waarde heeft als de NEM-blockchain een groot aantal transacties kan doorstaan.
 • Het token zal ook worden gebruikt voor ICO’s (zoals ETH en NEO).

Beschikbaarheid en prijs

 • XEM is beschikbaar op verschillende beurzen en alle grote significante voordelen: Upbit (37%), Binance (17%), Bittrex (16%), Zaif (13%), Huobi (6%), Poloniex (4%).
 • BTC is de meest populaire koppeling. Ook gekoppeld aan ETH, USDT, BNB en enkele andere fiat-valuta’s: JPY, KRW, USD en EUR.
 • Rond 9B uit 9B, dus dat betekent dat alle tokens al in de circulatie zijn en dat de toevoer niet wordt verhoogd.
 • NEM deed het bijzonder goed tijdens de bull markt in december en januari, maar het corrigeerde ook erg slecht. Het heeft zelfs een van de ergste correcties uit de topmunten ervaren. De ATH is ongeveer $ 2,09 en werd behaald tijdens de sprong van januari.

Andere aspecten

 • Moeilijk om in te schatten hoeveel mensen, maar volgens LinkedIn ongeveer 40 werknemers.
 • Er is geen roadmap zichtbaar, dus vrij moeilijk om de aankomende ontwikkelingen te schatten.
 • Er is veel concurrentie met alle belangrijke blockhains. Ook projecten die ICO’s uitvoeren, concurrenten: Ethereum (57M), NEO (5M), Stratis (550M) en drakeketting (230M)
 • Nem is gemaakt in 2015, bestaat al een lange tijd en heeft verschillende updates doorlopen die de functionaliteit hebben veranderd.
 • Tutellus heeft onlangs aangekondigd dat ze hun ICO op Nem zullen draaien en we zijn van mening dat er in de toekomst meer projecten zullen kijken naar ETH-alternatieven.

TradeView

Pro-Con

Pro’s

Mozaïek – NEM Mozaïeken zijn in feite activa die kunnen worden verhandeld op de NEM-blockchain. NEM’s eigen valuta, XEM, is een mozaïek, maar ontwikkelaars kunnen hun eigen Mozaïeken maken, inclusief cryptocurrencies, en ze zo door de blockchain van NEM leiden.

Accounts met meerdere handtekeningen – De standaard NEM-wallet wordt geleverd met een functie voor meerdere handtekeningen waarvoor meerdere personen nodig zijn om een ​​transactie goed te keuren. Dit verbetert de veiligheid, transparantie en verantwoording. Het kost een bepaald aantal XEM om een ​​wallet met meerdere handtekeningen in te stellen op NEM.

Updates – Vrijwel elk lid van het NEM-netwerk, inclusief dagelijkse gebruikers van het platform, communityleden en ontwikkelaars, kan ontwikkelingen en updates voorstellen. Ontwikkelingen worden betaald via een fonds dat is gecreëerd tijdens de oprichting van NEM. Andere financieringsbronnen zijn gemeenschapsfinanciering, investeerders en mensen met grote belangen in XEM die het netwerk willen verbeteren in de hoop hun XEM-waarde te laten groeien.

Supernodes: Supernodes zijn het ingebouwde beloningsprogramma van NEM, ontworpen om diegenen te belonen die processorkracht leveren aan het platform. Via dit systeem kan de NEM Foundation mensen belonen die zeer actieve knooppunten gebruiken. Gebruikers met minimaal 3 miljoen XEM, ontvangen 140.000 XEM (recent verdubbeld van 70.000 XEM) gedeeld door het totale aantal supernodes per dag voor het uitvoeren van een supernode, op voorwaarde dat de supernode van de gebruiker voldoet aan de minimale technologische vereisten van de NEM Foundation. Dit supernodesysteem is de reden dat NEM lichte wallets, mobiele wallets en apps van derden kan ondersteunen.

Scaling – NEM is aanzienlijk beter schaalbaar dan Bitcoin. Hoewel de NEM-blockchain tot 3000 transacties per seconde kan voltooien, is het Bitcoin-netwerk gemiddeld ongeveer vier transacties per seconde.

Messaging – NEM heeft een berichtfunctie die u kunt gebruiken om berichten aan uw transacties toe te voegen. Berichten duren ongeveer 17 seconden en ze kosten momenteel één extra XEM per 15 tekens, wat betekent dat 140 tekens ongeveer 10 XEM zou kosten om te verzenden.

Privacy – In tegenstelling tot sommige andere cryptocurrencies biedt NEM geen privétransacties aan. Alle transacties zijn traceerbaar. Hoewel dit een nadeel lijkt, biedt het bescherming voor kopers en verkopers. Wat nog belangrijker is, het stelt bedrijven in staat om consumptiegedragsgewoonten bij te houden, waardoor de waardepropositie van NEM voor zakelijke klanten wordt verhoogd.

Con’s
 • NEM’s bedreigingen zijn andere concurrerende cryptocurrencies.
 • Een hardhandig optreden van de regering tegen Cryptos. NEM is geen anonieme coin, dus het is minder waarschijnlijk dat er rechtstreeks naar wordt getarget.
 • Gebrek aan mainstream adoptie door dagelijkse gebruikers.
 • Een gebrek aan een fonds voor duurzame ontwikkeling dat zorgt voor de langetermijngoedkeuring en ontwikkeling van het fonds.
 • De kwestie van het “instamine” van de NEM krijgt onvoldoende aandacht van de gemeenschap. Er moet een inspanning worden gedaan om dit probleem aan te pakken voordat NEM meer mainstream wordt en deze vragen een obstakel kunnen vormen voor de potentiële dagelijkse NEM-gebruiker.
 • Er zijn verschillende soorten instamines, sommige zijn pure “diefstal” terwijl anderen de best mogelijke oplossing zijn gezien de mogelijkheden. In NEM’s-geval was de distributie naar de speciale 1.500 waarschijnlijk de beste methode om NEM op dat moment te lanceren.

Score

Conclusie

 • NEM bestaat al een tijdje en is een van de meer volwassen cryptocurrencies die er zijn. Daarom is het ook een van de veiligere keuzes die er zijn.
 • Het is echter geen opwindend project (de meeste mensen weten niet eens wat NEM doet) en de marktcap is al aanzienlijk, waardoor er minder ruimte is om te groeien.
 • Het is zeker een solide optie voor mensen die op zoek zijn naar stabielere investeringen, maar ik denk dat platforms zoals Dragonchain of Stratis meer potentieel hebben op het gebied van groei.
 • Er zijn ook Ethereum en NEO die alreeds zijn gevestigd en veel veiligere opties hebben.
 • In de loop van de tijd zullen waarschijnlijk meer en meer interessante projecten op NEM worden gebouwd.

Het is daarom een cryptocurrency om van dichtbij te volgen.

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |

What's your reaction?

Leave a comment