NEO update

NEO is een blockchainplatform dat het antwoord van China wordt genoemd voor Ethereum. Het biedt een dual-layered blockchain ontwikkeld door Onchain DNA die geschikt is voor het creëren van gedistribueerde toepassingen en token sales. Oorspronkelijk genaamd Antshares, NEO’s dual-token, smart-contract ecosysteem en Gedelegeerde Byzantijnse Fault Tolerantie protocol lossen problemen op die Ethereum momenteel heeft met schaalbaarheid, waardoor velen het een Ethereum Killer noemen.

De Onchain Foundation wil simpelweg proberen om een Smart Economy op te bouwen, die ontwikkelaars van gedecentraliseerde en tokenized applicaties een alternatief biedt voor Ethereum. En dat in het licht van de Chinese blockchainregulering, die tot de strengste ter wereld behoort.

Doelstellingen van NEO

NEO maakt gebruik van blockchain technologie en digitale identiteit om assets te digitaliseren en het beheer van digitale assets te automatiseren met behulp van smart contracts.

Het is een combinatie van digitale assets, digitale identiteiten en smart contracts. Dat alles samen moet leiden tot een op blockchain gebaseerd ecosysteem

Dit betekent dat NEO elk goed wil digitaliseren en elk goed zijn eigen digitale identiteit wil laten zien op een onveranderlijke blockchain.

NEO (Antshares) had in september 2016 een ICO waar ze 3,7M

Technologie & Gebruik

NEO heeft een systeem met twee tokens: NEO is in principe het aandeel van het project en deze worden gebruikt om dividenden te verzamelen in een ander token genaamd GAS en ook om stemrechten op voorstellen te verzamelen.

De GAS tokens werken hier als transactiekosten, dus als er een transactie wordt gemaakt moet de gebruiker een bedrag aan GAS tokens betalen.

De assets die bestaan onder de vorm van elektrische data en de mogelijkheid hebben om deze te programmeren, wordt ook wel de Digital asset genoemd. Neo helpt om het digitale asset in een gedecentraliseerde omgeving te plaatsen die veilig is en vrij van alle risico’s die in de gecentraliseerde omgeving ontstaan.

Er lopen al ICO’s en projecten op NEO: NEX, Red Pulse, AdEx, Qlink, TheKey, DeepBrain Chain en meer.

Recent nieuws

Het Neo team publiceerde onlangs hun maandelijkse rapport voor januari 2019. In het rapport belichten zij de ontwikkeling van NEO CLI 2.9.4 (Command-line interface die het mogelijk maakt om in te grijpen met NEO).

NEO Devcon 2019 vindt half februari plaats in Seattle en kan hopelijk de ontwikkelingen op het gebied van NEO in de kijker zetten. Er werden vele grote namen aangekondigd.

Het project is sterk gericht op decentralisatie en de stichting NEO heeft onlangs een consensus node selectiecyclus aangekondigd als onderdeel van haar inspanningen om de decentralisatie te versnellen. Daarin wordt uitgebreid uitgelegd hoe het nodesysteem werkt.

Aan de hand van de maandelijkse rapportages kunnen we zien dat het team aan het uitbreiden is.

Roadmap

De belangrijkste toekomstige release voor NEO is NEO 3.0, die verschillende nieuwe functies en verbeteringen zal bevatten. De release van de NEO 3.0 is eind 2019 vastgesteld en is volgens Github voor 41% compleet,

De belangrijkste hoogtepunten zijn:

  • Het verhogen van TPS.
  • Aanpassing van het economisch model (NEO en Gas).
  • Aanpassing van het systeemprijsmodel (lagere kosten voor de het inzetten van dapps).
  • Cross-platform smart contracts.
  • NeoVM-updates die het gebruik van de programmeertalen op hoog niveau vereenvoudigen en het gebruik van de programmeertalen mogelijk maken.

Beschikbaarheid

NEO is een zeer populaire crypto dus het is opgenomen op veel belangrijke exchanges met de grootste volumes op DragonEX, UEX, Binance, Exrates en LBank. Gemiddeld 24h volume ligt rond de $165M.
USDT is de meest populaire pairing, ook gekoppeld met: BTC, ETH, USD, USD, CNY, KRW. NEO wordt ook behandeld als markt voor vele andere tokens.

Er zijn 65M tokens in omloop van de 100M dus er zullen nog nieuwe tokens geïntigreerd worden. Dit is iets om rekening mee te houden.

Zoals bij de meeste altcoins heeft NEO dit jaar te kampen met een zeer significante daling van 96%, wat zelfs voor altcoins vrij slecht is. De ATH is $198,38 en dit werd bereikt op 15 januari, maar in de laatste paar maanden presteerde het beter dan BTC.

Hoe doet NEO het?

NEO is vrij traag in termen van nieuws, partnerschappen en hype, maar de ontwikkeling vordert goed.

Het team is onlangs vertrokken naar het nieuwe kantoor en heeft volgens LinkedIn een team van ongeveer 60 leden. Bovendien is er veel activiteit van Github.

NEO heeft al verschillende dapps en is één van de meest populaire plaformen na ETH, EOS en TRON.

De waardering van NEO is momenteel gerechtvaardigd en de GAS-generatie beloont de houders. Het is een zeer solide keuze als alternatief voor Ethereum en Vechain, maar de ontwikkeling van het project moet worden bijgehouden om de voortgang te verzekeren.

Heeft u vragen over dit artikel of heeft u gewoon een andere mening? Laat het ons dan zeker weten! Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. Deze groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment