Nuls (NULS)

Nuls, een wereldwijd open-source project met een blockchain, vormt een zeer aanpasbare modulaire infrastructuur met een blockchain. Het doel is de technische barrières van de blockchain te doorbreken, de ontwikkelingskosten te verlagen en het gebruik van blockchaintechnologie in de commerciële wereld te bevorderen.

Het Nuls blockchain-ontwikkelingsplatform verdeelt de blockchain in verschillende modules zoals netwerk, account, grootboek, storage, consensus en smart contract. Elke module zal onafhankelijk presteren, zonder rekening te houden met de verandering van andere modules.

Investeerders hebben dus genoeg redenen om Nuls toe te juichen, en dat deden ze vandaag ook. Nuls heeft vooruitgang geboekt op belangrijke exchanges zoals Binance, waar een nieuwe promotie werd gelanceerd die investeerders beloont voor het traden van de coin. Het is goed om te zien dat NULS en een paar andere coins traden op hun eigen positieve ontwikkelingen in plaats de globale markt te volgen.

NULS, de nr. 86-cryptocurrency op moment van schrijven – met een marktkapitalisatie van $74,5 miljoen – ging de laatste 24 uur met meer dan 15% vooruit terwijl de meeste altcoins daalden. De aanwinsten werden begeleid door trading volumes van bijna $12 miljoen, die het volume van gisteren verdubbelt en ver boven de gemiddelde aankopen en verkopen zitten op zichte van de maand van Augustus. Ondanks de winst van vandaag zit NULS nog steeds 15% lager dan een maand geleden.

Ook bij andere projecten waren er positieve ontwikkelingen, dus wat onderscheidt Nuls?

Eerder deze maand werd Nuls in het Zuid-Koreaanse nieuws uitgeroepen tot “het Ethereum van China”. Die aandacht, gekoppeld aan de voortgang van het project, is het tegengif tegen een marktverkoop. Hoewel het duidelijk is dat Binance er ook in bijdraagt, is dit één van de projecten die vooruitgang boekt.

Concept

Nuls blockchain wil business entiteiten een platform bieden voor het creëren en implementeren van hun decentrale applicaties.

Het is een open-sourceproject met een zeer aanpasbare modulaire blockchain-infrastructuur. Het zal functionele modules, slimme contracten, een mechanisme met meerdere ketens en cross-chain consenus aanbieden.

Door het gebruik van de side-chain onderscheidt Nuls zich van de concurrentie en is het een manier om de belasting van de main chain van zijn blockchain te verminderen.

Nuls is opgestart in september 2017.

Technologie

Het consensus algoritme van Nuls is Proof Of Credits (POC). Dit functioneert vergelijkbaar met Proof of Stake, waarin nodes “stake” tokens uitdelen in ruil voor validatie en mining transacties. Gebruikers kunnen het netwerk pas gebruiken nadat een bepaalde som tokens is gestaked. Voor Nuls is het bedrag nog niet vastgesteld, maar er zal over gestemd worden door de community. Gebruikers die willen stoppen met het draaien van nodes doen dit door hun tokens te ontgrendelen.

Het Main Network is onlangs met succes van start gegaan. De lancering werd gevierd op de officiële conferentie in Peking waar 300 gedelegeerden aanwezig waren.

De nieuwe versie van de main-net wallet is ook uitgebracht samen met het NULS Main-Net v1.0.1 van enkele dagen geleden.

Toekomstige werkzaamheden omvatten smart contract module, ecosysteem verbeteringen en de lancering van de chain factory (Dit zorgt ervoor dat bedrijven op maat gemaakte side chains hebben en verbinding hebben met het main-net). Dat alles in 2018.

Verder wordt er gewerkt aan nieuwe modules, meer sidechains en algemene ecosysteemuitbreiding.

Gebruik

Het doel van het project is om de kosten voor het genereren en implementeren van decentrale applicaties te verlagen en tegelijkertijd het voor ontwikkelaars eenvoudig te maken om de Dapps voor verschillende bedrijfsapplicaties aan te passen.

De belangrijkste kenmerken van NULS zijn:

 • Multi-chains – Uitwisseling van data en waarde tussen ketens
 • Modular Architecture – upgrades zijn gemakkelijker, en het toevoegen van verbeteringen aan de blockchain is eenvoudig, flexibiliteit is belangrijk.
 • Smart contracts – Gebruik van NULSVM in een decentrale omgeving
 • Proof-Of-Credit – tokens vergrendeld om een node te runnen

Het NULS-token zal worden gebruikt ter ondersteuning van op NULS gebaseerde applicaties, om applicatiekosten te betalen, om digitale assets in sub-chains uit te wisselen, om de ontwikkeling van NULS te ondersteunen, om miners te belonen en om transactiekosten te betalen.

Beschikbaarheid en prijs

NULS is genoteerd op enkele belangrijke exchanges, waarvan de belangrijkste zijn:
Binance (76% van het volume), Bit-Z (8%) en ChaoEX (6%), OKEx (5%), eveneens genoteerd op Kucoin, QBTC en DragonEX

Bitcoin is de meest populaire pairing maar Nuls is ook gekoppeld met USDT, ETH, BNB en CNY.

NULS presteert vergelijkbaar met Bitcoin dit jaar en deed het over het algemeen goed, zelfs in deze dalende markt.

De ATH is $ 8,54 en werd bereikt op 10 januari na de altcoin pump.

Momenteel is 40M van de 100M lopers in omloop, wat betekent dat 60% nog uitgegeven moet worden.

De 100 miljoen NUL-tokens zullen als volgt worden verdeeld:

 • Airdrop – 40% van de tokens wordt aan de eigenaars van de ERC20 placeholder token (20 miljoen in totaal) gegeven.
 • Ontwikkeling – 20% van de totale tokens (20 miljoen) zal worden geïnvesteerd in platformontwikkeling. Nadat het mainnet live is, worden de tokens over een periode van 20 maanden voor 5% (1 miljoen) per maand uit het slot gehaald.
 • Community financiering – Nog eens 20% van de tokens zal worden besteed aan community opbouw, met een maximum van 4 miljoen tokens voor elk specifiek jaar.
 • Zakelijke samenwerking – De laatste 20% van de tokens (20 miljoen) zal voor zakelijke samenwerkingsprojecten en projecten van derden zijn, met een maximum van 4 miljoen tokens per specifiek jaar.

Andere aspecten

Nuls heeft nooit een ICO gehad. In plaats daarvan doen ze het volgende: de cryptocurrency airdropped 40 miljoen NULS tokens in de Binance Exchange platform later tegen een prijs van $ 1 per munt. Er was ook financiële steun van de gemeenschap en de zakelijke partnerschappen.

Volgens LinkedIn zijn er op dit moment zo’n 28 medewerkers in dienst. Ze hebben kantoren in China en Singapore, maar breiden hun teams uit naar de Verenigde Staten, Australië, Korea en Ierland.

Er is veel concurrentie in dit segment. Soortgelijke projecten als Ardor, Stratis, NEM, Lisk, Dragonchain, Rchain, Aelf proberen hetzelfde te doen. Uiteraard zijn Ethereum en NEO er ook nog.

Roadmap

Maart 2018 –

 • Voltooiing van het mainnet ontwikkeling, testfase begint
 • Oprichting en uitbreiding van de open-source-ontwikkelings van community
 • Verbeteren van de technische ontwerpdocumentatie

mei 2018 –

 • Voltooiing van de basismodules
 • Ingebouwde modules voortdurend verbeteren, zoals smart contracts, multi-chain parallellen en cross-chain consensus
 • Start en stimuleren van meer toepassingen die toegankelijk zijn binnen het ecosysteem van Nuls
 • Het main-net gaat van start
 • Release pc-wallet
 • Release mobile wallet
 • Release blockchain explorer

juli 2018 –

 • Smart contracts zullen ondersteuning bieden voor 3 programmeertalen
 • Ten minste 3 applicaties zullen draaien op NULS
 • Het algemene ecosysteem van de main-chain verbeteren, inclusief een blockchain browser, e-wallet, mobile walledsmart contract virtuele machine compiler, development tools en meertalige adapters.

december 2018 –

 • Release smart contract module
 • Inchain sluit zich aan bij NULS

Team

Het bedrijf werd medeopgericht door Lily Wang nu COO en Reaper Ran, nu ook werkzaam als gemeenschapsleider. Lily heeft eerder gewerkt voor Chongqing TV and Science Educational Channel en Weijingtong, een aanbieder van het Chinese dagelijkse nieuws. Haar huidige doel bij Nuls is het bevorderen van de Nuls gemeenschap en het intimideren van multilaterale samenwerking over de hele wereld. Reaper heeft diepgaande kennis van community operations door zijn werk in de BitShares community. Hij was ook lid van het NEO Community Board. Hij is nu verantwoordelijk voor community operaties bij Nuls.

Nuls is geregistreerd in Singapore. De leden van het team zijn gevestigd over de hele wereld. Het Nuls team maakte eerder deel uit van het Inchain project, een Chinees team dat betrokken was bij een project op het gebied van nagemaakte producten. Het Inchain-project heeft veel sterke banden binnen zowel de publieke als de private sector.

Community

 

Twitter - 21.009 volgers
Reddit - 5.200 subs
Telegram - 11.611 volgers
Facebook - 4.204 volgers
Medium - 343 volgers
Steemit - 301 volgers
Discord - 601 members

Nuls VS Andere

Score

Conclusie

Nuls is een interessante optie en veelbelovend project in het algemeen. Aangezien ze nog niet zo lang geleden met de ontwikkeling zijn begonnen, hebben ze wel al reeds een live mainnetwork, wat een goed teken is.

Het team is groot en snel groeiend en de ontwikkeling is mooi gepland en verloopt goed.

Het grootste probleem met Nuls is de concurrentie: er zijn veel aanpasbare blockchains op maat voor bedrijven en Nuls valt op dit moment naar onze mening onvoldoende op.

De waardering voor Nuls is behoorlijk acceptabel gezien de ontwikkelingsfase en het potentieel, maar een deel van de concurrentie ziet er ook veelbelovend uit (meestal Dragonchain, Stratis of NEO).

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |

What's your reaction?

Leave a comment