Nvidia stopt ermee!

Californië chipmaker Nvidia Corp (NVDA) heeft zich officieel teruggetrokken uit de cryptocurrency mining business vanwege de dalende GPU omzet en dalende winsten. Een grondiger onderzoek van de situatie in de mining-industrie toont echter aan dat concurrentie en niet de afnemende vraag, aan de basis ligt van Nvidia’s beslissing om uit de sector te stappen.

Nvidia beëindigt zijn activiteiten in de Crypto mining industrie

Colette Kress, Nvidia’s CFO, kondigde deze beslissing vorige week aan in een rapport dat werd gepubliceerd door The Wall Street Journal.

Colette Kress statement was,

We believe we’ve reached a normal period as we’re looking forward to essentially no cryptocurrency as we move forward. Our revenue outlook had anticipated cryptocurrency-specific products declining to approximately $100 million, while actual crypto-specific product revenue was $18 million, and we now expect a negligible contribution going forward.

Het bedrijf, dat vooral bekend staat voor de ontwikkeling van chips voor supercomputers en videospelsystemen, kende vorig jaar een stijging van de GPU-verkoop toen miners overhaast profiteerden van de crypto boom. Eerder dit jaar, onthulde Nvidia voor het eerst hoeveel opbrengst het van de crypto marktverkoop genereerde. Zoals al eerder gemeld werd, draaide Nividia in het eerste kwartaal 289 miljoen omzet en dit door GPU-verkoop aan crypto miners. De voorspellingen van $200 miljoen werden hierdoor ver overschreden.

Hoewel de resultaten beter waren dan verwacht, waarschuwde het bedrijf voor een scherpe daling in de volgende kwartalen, aangezien de winstgevendheid van de mining industrie aan het kelderen was.

” Crypto miners kochten heel wat van onze GPU’s in dat kwartaal en het dreef de prijzen omhoog,” zei Nvidia CEO Jensen Huang.

Nvidia mag dan wel de crypto mining-industrie verlaten hebben, de algemene winstgevendheid is nog steeds goed. Voor het kwartaal dat op 29 juli eindigde, verdubbelde de winsten bijna tot $1.1 miljard, of $1.76 per share. De inkomsten stegen met 40% tot $3,12 miljard. Beide resultaten versloegen de voorspellingen van analisten!

Groeiende Dominantie voor Bitmain

Na een reeks overnames en financieringsrondes is China’s Bitmain uitgegroeid tot ’s werelds grootste blockchain conglomeraat. Het bedrijf, dat op $19 miljard wordt geschat, genereerde $1.1 miljard aan winsten tijdens het eerste trimester. Zoals CCN rapporteert, boekte Bitmain in het eerste kwartaal 65 keer meer winst dan Nvidia.

De winstgevendheid van Bitmain doet vermoeden dat de vraag naar mining apparatuur onverminderd blijft doorgaan, ondanks de dalende prijzen voor cryptocurrency. Bovendien is het hashpercentage van Bitcoin dit jaar aanzienlijk gestegen, wat opnieuw aantoont dat de groei aanhoudt. Zoals we vorige maand meldden, is het hashpercentage van Bitcoin tijdens de crisis met 100% gestegen. Bovendien is de hashpower die sinds eind vorig jaar online is, gelijk aan meer dan 2 miljoen SHA-256 ASIC. Elk van deze eenheden is gewaardeerd op ongeveer $1.800.

Het echte probleem voor Nvidia is niet dat de crypto mining-industrie in een dalende trend zit, maar dat de vraag naar GPU-specifieke apparatuur gedaald is.

 

What's your reaction?

Leave a comment