Ons diepgaand en fundamenteel investerings-idee over Ehtereum!

Ethereum (ETH) is op woensdag blijven handelen op positief terrein nadat ontwikkelaars 30 miljoen dollar hebben toegewezen aan een aantal upgrades om het op één na grootste Blockchain-netwerk te verbeteren. Het project moet zeker veel bewijzen nadat een verwoestende markt de vraag van ETH naar reserves heeft verlaagd en een scherpe correctie in de prijs heeft afgedwongen die nog maar sinds kort een herstelpotentieel heeft laten zien.

ETH/USD Update

De ETH-prijs keerde op woensdag even terug boven de 260,00 dollar, volgens CoinMarketCap. Het piekte op $261.54 alvorens zich later terug te trekken. Op het tijdstip van het schrijven, hield Ether vast op $255.60, hebben bereikt 1.7% op de dag.

In termen van totale marktactiviteit, meldde Ethereum een trade volume van iets minder dan $10 miljard. De grootste markten waren DOBI Exchange, Fatbtc en OOOBTC.

Wat de totale waarde betreft, heeft Ethereum een totale marktkapitalisatie van 27,1 miljard dollar.

Ether heeft vorige week voor het eerst 260 dollar gebroken, omdat de alternatieve cryptocvaluta’s de parabolische ontwikkeling van Bitcoin tot grotere hoogtepunten volgden. Ethereum’s rally was al lang aanstaande, vanwege de omvang van zijn ondermaatse prestatie dit jaar.

In de afgelopen vier weken is de waarde van Ethereum met bijna 50% gestegen. Deze is al snel naar voren gekomen als één van de best presterende cryptocvaluta, wat belangrijke arbitrage-implicaties heeft voor traders en long term investeerders.

Ontwikkelingsinitiatieven aan de gang

In een officiële blogpost op dinsdag heeft de Ethereum Foundation gedetailleerde plannen bekendgemaakt om 30 miljoen dollar te investeren in drie ontwikkelingsinitiatieven. De belangrijkste prioritaire gebieden zijn: “(1) Bouwen aan de Ethereum van morgen, (2) De Ethereum van vandaag ondersteunen, en (3) Groei en bewustzijn van de ontwikkelaar”.

“De Ethereum Foundation is van plan om volgend jaar 30 miljoen dollar uit te geven aan belangrijke projecten in het hele ecosysteem. Dit budget is afgeschermd tegen neerwaartse prijsbewegingen van ETH”. – Ethereum blog

Het geld zal de komende 12 maanden worden verdeeld, met 19 miljoen dollar voor de bouw van de Ethereum van morgen. Dit omvat de ontwikkeling van ETH 2.0, de introductie van staatskanalen en de invoering van Plasma en Fase 3 onderzoek en ontwikkeling.

Prioritair gebied (2) zal de komende jaren $8 miljoen ontvangen en zal volgend jaar resulteren in het feit dat de huidige versie van Ethereum “het dominante smart-contractplatform ter wereld blijft”.

Nog eens 3 miljoen dollar is gereserveerd voor de groei en bewustwording van de ontwikkelaar. Dit omvat onderwijs en onboarding, evenals nieuwe marketing- en bewustmakingsinspanningen.

Wat cryptocurrencies betreft, heeft Ethereum één van ’s werelds grootste ontwikkelaarscommunity en één van de indrukwekkendste lijsten van zakelijke partners. De Enterprise Ethereum Alliance (EEA) heeft bijna 400 partners, waaronder Microsoft, Samsung en Advanced Micro Devices. Ondanks de groeiende concurrentie voor smart contracts en gedecentraliseerde toepassingen, blijft Ethereum zich sterk inzetten om zijn doel te bereiken.

Even alles op een rijtje, waarom is Ethereum een goede investeringskeuze?

De EEA loopt op het gebied van massale adoptie ver vooruit op andere cryptocurrencies, zoals Litecoin (LTC/USD) en Bitcoin (BTC/USD). Dat komt omdat de EEA bestaat uit leden van verschillende sectoren en industrieën uit de hele wereld, waaronder verschillende sectoren en industrieën:

 • Bankwezen
 • Technologie
 • Overheid
 • Gezondheidszorg
 • Energie
 • Farmaceutische producten
 • Marketing
 • Verzekering

De EEA is met meer dan 385 leden zeer sterk. Enkele gerenommeerde leden zijn onder meer Advanced Micro Devices (AMD), Mitsubishi UFJ, Cisco Systems, Deloitte, Intel, Samsung en Microsoft. Deze bedrijven leveren een bijdrage van mankracht en kennis om de echte problemen rond het gebruik van Ethereum op bedrijfsniveau aan te pakken. Enkele van de problemen die het EEA op dit moment aanpakt zijn:

 • Snellere transacties
 • Hogere transacties per seconde
 • Meer veiligheid
 • Data privacy

Nu is het belangrijk om op te merken dat bijna alle aangesloten bedrijven werken aan een particuliere chain die gebouwd is op de top van de publieke Ethereum-blockchain. Dit betekent dat deze bedrijven geen gebruik zullen maken van Ether of het openbare netwerk om transacties aan te drijven. Toch is het zeer aannemelijk dat belangrijke verbeteringen die door het EEA zijn aangebracht op de genoemde belangrijke gebieden zeer waarschijnlijk in de openbare blockchain zullen worden geïntegreerd.

Dit brengt Ethereum een stap dichter bij een massa adoptie.

Conclusie FA & TA

Dit is slechts één voorbeeld van de wijze waarop de ontwikkelingen die door het EEA worden geleid uiteindelijk ten goede kunnen komen aan de openbare blockchain van Ethereum. Als long term investeerder is de ideale situatie om minder mensen Ethereum te zien kopen voor speculatieve doeleinden. In plaats daarvan zouden mensen en bedrijven de coin moeten kopen voor doeleinden die een directe impact hebben op hun dagelijkse activiteiten, net als de hierboven genoemde. Dat is ons investeringsidee voor Ethereum.

Technische analyse

Ethereum kan zeer zeker stijgen tot het targetniveau van 350 dollar en dit nog voor het einde van Q2 van 2019. Maar het zal niet gemakkelijk zijn. Het bereiken van het streefdoel van $350 hangt grotendeels af van de vraag of ETH/BTC zich boven de 0,03 BTC kan handhaven en of Bitcoin weer boven de $8.500 kan stijgen. Als dit gebeurt, kunnen we verwachten dat de ETH/USD zal stijgen en voor eind juni 2019 het targetniveau van $350 zal bereiken.

Op weg naar boven zullen de bulls de weerstand op $270, $280, $300, $315 en $334 moeten aanvechten alvorens het duidelijk is om de weerstand rond de $350 te beproeven. Hoewel we er rekening mee hebben gehouden dat Ethereum de afgelopen 30 dagen met 39% is gestegen en de afgelopen 90 dagen met meer dan 100%, kunnen we verwachten dat ETH/USD binnen de maand $350 zal bereiken als de opwaartse trend aanhoudt.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment