Onze 5 “safe havens”, en waarom!

De bearmarkt is al bijna 11 maanden bezig en alle cryptovaluta’s zijn daardoor dan ook aanzienlijk in waarde gedaald.

Terwijl er duidelijk een heleboel blockchainprojecten hun ‘soft exit’ doen, waarbij ze de ontwikkeling afronden en hun roadmap beëindigen om zo het project te laten doodgaan. Er zijn ook veel legitieme projecten die hun ontwikkelingen gewoon verderzetten en die proberen om een succesvol project te creëren.

Als je het idee achter cryptovaluta’s leuk vindt, maar ook een voorzichtige investeerder bent, dan kun je proberen te investeren in veiligere alternatieven.

De volgende 5 projecten zijn ondertussen redelijk ver in ontwikkeling en worden ondersteund door een legitiem team en partnerschappen.

Bitcoin (BTC)

Concept – De originele cryptomunteenheid en in principe een vorm van elektronisch geld. Het is een gedecentraliseerde digitale betaalmogelijkheid zonder centrale bank of één beheerder. De originele, oudste en dominante cryptovaluta.

Huidige situatie – Hoewel Bitcoin in de afgelopen 10 maanden veel waarde heeft verloren, presteert het nog steeds beter dan de altcoins (met uitzondering van de stable coins). Het is dan ook vaak de eerste cryptovaluta die in waarde beweegt.

Waarom zou je het moeten hebben? – Bitcoin is de meest populaire cryptovaluta en heeft de meeste adoptie. Bitcoin “dicteert” ook de prijzen van andere crypto’s en veel mensen zien het als iets wat ze nodig hebben in hun wallet (store of value). Het is ook de meest gebruikte en beschikbare cryptovaluta. ETF’s en Bakkt zullen zich ook vooral concentreren op Bitcoin.

Ethereum (ETH)

Concept – Open source, openbaar, op blockchain gebaseerd en gedistribueerd computerplatform en besturingssysteem met smart contract functionaliteit. Het biedt een gedecentraliseerde virtuele machine, de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Huidige situatie – Ethereum heeft het de laatste tijd erg moeilijk gehad en verloor meer waarde dan de meeste altcoins. Dit is vooral te wijten aan het dumpen van de Ethereum tokens door ICO’s, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen. Hierdoor verloor Ethereum zijn tweede plaats aan Ripple.

Waarom zou je het moeten hebben? – Ethereum is het meest gebruikte dapp-platform en op dit moment met meer dan 90% van de projecten van de top 100 in termen van Mcap. Sommige zullen zeker zeer succesvol zijn, wat de vraag naar Ether zou moeten doen toenemen. In tegenstelling tot BTC heeft ETH wel degelijk toepassingen.

IOTA (MIOTA)

Concept – IOTA is een open source gedistribueerd grootboek dat zich concentreert op de machine-economie, meestal microbetalingen tussen machines. IOTA is uniek omdat het geen gebruik maakt van een blockchain zoals de meeste cryptovaluta’s en omdat er geen transactiekosten zijn waardoor het perfect is om machine-to-machine betalingen te verrichten.

Huidige situatie – IOTA heeft het niet zo goed gedaan, maar het team is zeer actief met ontwikkelingen, aankondigingen en ook zijn er verschillende indrukwekkende samenwerkingsverbanden: Bosch, Fujitsu, VW en nog veel meer – allemaal zouden ze in de toekomst mogelijk gebruik kunnen maken van IOTA.

Waarom zou je het moeten hebben? – De partnerschappen zijn veelbelovend, het team groot en actief en de technologie veelbelovend zonder grote concurrentie. De huidige waardering is eigenlijk vrij laag.

Vechain (VET)

Concept  VeChain is een wereldwijd platform op ondernemingsniveau dat tot doel heeft om de blockchaintechnologie te verbinden met de echte wereld door middel van smart chips die worden gebruikt om items gedurende hun hele levenscyclus te volgen. Het is ook een platform zoals Ethereum waar dapps op gebouwd kunnen worden.

Huidige situatie -Vechain heeft een mainnet-lancering en een tokenswap gehad, waardoor de prijs toenam en vervolgens daalde. Interessant is dat Vechain voortdurend belangrijke aankondigingen heeft over ontwikkelingen en partnerships, maar toch stijgt de prijs zelden.

Waarom zou je het moeten hebben? – Vechain werkt nauw samen met DNV GL (Global Provider of Assurance Service) en samen hebben zij veel verschillende partnerships binnengehaald. De ontwikkeling is actief, het team aanzienlijk en de waardering vrij laag.

Basic Attention Token (BAT)

Concept – Basic Attention Token probeert om een gedecentraliseerde en transparante digitale advertentie-exchange te creëren, gebaseerd op de blockchain. BAT project is al operationeel en werkt op basis van de Brave browser waar gebruikers tokens met elkaar delen op basis van hoeveel ze de sites bekeken hebben.

Huidige situatie –  BAT is één van de weinige blockchainprojecten die al operationeel is en deel uitmaakt van een werkend ecosysteem. Het is ook één van de betere altcoins die er dit jaar is. De recente Coinbase listing heeft bewezen dat het tot de meest bekende altcoins behoort.

Waarom zou u het moeten hebben? – De integratie van BAT in de Brave-browser is goed uitgewerkt en de Brave-browser zelf is echt uitstekend uitgevoerd en kan concurreren met Chrome/Firefox. Dit is één van de beste crypto-applicaties die crypto naar de grote massa’s kan overbrengen.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment