Onze meest waardevolle cryptomarktinzichten voor 2018 en daarna: DEEL2

2018 is misschien wel het jaar van de gedecentraliseerde exchanges. Zal coinbase en alle andere gecentraliseerde exchanges hierdoor hun strategie moeten aanpassen? We verwachten veel acties van Coinbase om zo het grootste/beste wisselplatform op de markt te blijven.

2. Coinbase (en de andere gecentraliseerde exchanges) hebben grote mogelijkheden om te evolueren

“Centralisatie is voor Coinbase de grote zwakte/kwetsbaarheid. Het is een grote zwakte ondanks de algehele kracht, wat kan leiden tot ondergang.”

 

Coinbase is het meest gangbare fiat-crypto platform wat betreft de gecentraliseerde exchanges op dit moment.
Zoals Brian Armstrong al zei, zouden er in 2018 nog veel meer coins moeten worden toegevoegd aan het Coinbase-platform. Coins die op deze exchange zijn gelist, zijn in het verleden al heel succesvol geweest. Bekijk anders eens hoe Litecoin het in 2017 deed sinds de introductie op deze befaamde exchange.
Aangezien Coinbase de “Stock Market 2.0” wil zijn, denken wij dat we de mogelijkheid zullen hebben om te investeren in tokens zoals u dat zou doen in indexfondsen, bijvoorbeeld met het Set Protocol dat in principe een goedkope, betrouwbare creatie en uitwisseling van een verzameling tokens mogelijk maakt.

Houd er rekening mee dat ERC20-coins bijzonder interessant zijn voor Coinbase.

Wilt u weten waarom ?

Coinbase is zeker de meest invloedrijke en krachtige onderneming in de crypto-space. Ze hebben een (niet zo geheim) masterplan. Wij denken dat Coinbase een aantal van hun schaalbaarheids- en beveiligingsproblemen zal oplossen door over te stappen op een hybride en gedecentraliseerde infrastructuur.

En dan vraag je:

Wat zou hun businessmodel zijn? Nou, naar onze mening zouden ze een zogenaamde “relayer” kunnen worden van het 0x-protocol, en geld kunnen verdienen door order-wallets buiten de chain in stand te houden. Het viel ons ook op dat de meeste van de 0x-projetadviseurs voormalige werknemers van Coinbase zijn.

Als op een dag Coinbase het 0x-Protocol aanneemt, stel je dan eens voor hoe de token waarde omhoog zou schieten op basis van zijn nut. Houd er rekening mee dat tijdens piekuren, Coinbase miljoenen bezoekers heeft… en miljarden transacties.

Wat is het 0x project?

0x is een protocol waarmee het aanmaken van gedecentraliseerde handelsplatformen mogelijk wordt gemaakt. Zogenaamde relayers houden bij dit protocol de order books in de gaten. 0x biedt de middelen en het framework aan om ontwikkelaars de mogelijkheid te geven gedecentraliseerde handelsplatformen  te ontwikkelen en dit zonder de investeerder te verplichten zijn tegoeden te verhuizen van zijn eigen wallet naar de wallet van een handelsplatform.

Opmerking: hoewel Coinbase en gedecentraliseerde exchanges een mooie toekomst hebben, zijn de meeste populaire exchanges zoals Bittrex en Binance gecentraliseerd.
Binance, die in de top 5 van de meest gebruikte exchanges staat, heeft een tijdje geleden zelfs de registratie opgeschort vanwege overbelasting van het systeem. Kucoin kan Binance op korte termijn inhalen. Als Binance in de toekomst nieuwe registraties moet opschorten, dan kan Kucoin hier een belangrijke speler worden, omdat het mogelijk massaal gepromoot wordt door YouTubers die geen gebruik meer kunnen maken van Binance referrals. Dit is waarom wij Kucoin in ons achterhoofd houden.

 

What's your reaction?

Leave a comment