Onze meest waardevolle cryptomarktinzichten voor 2018 en daarna: DEEL4

De crypto-markt wordt op dit moment zo hard gemanipuleerd, dat het meer een spel is dan een markt. Als kleine vis kan je het spel niet altijd meespelen en moet je op sommige momenten slim zijn en je emoties kunnen loslaten. Dit is ook de reden dat de meeste bezoekers van trade.be houden van fundamentele analyses. Want naar de toekomst toe zal investeren in de meest succesvolle projecten ook meestal resulteren in een positieve ROI (Return On Investment).

” Hou je vijanden altijd onwetend. Als ze nooit zeker weten wie je bent of wat je wilt, kunnen ze niet weten wat u van plan bent te doen. Het maken van beslissingen die geen doel hebben, of zelfs beslissingen die tegen je lijken te werken, zijn de beste strategie om ze te verbazen.”

 

-Petyr “Littlefinger” Baelish-  in Game of Thrones

Crypto-geopolitiek: Waarom "The Crypto World" net zo is als "Game of Thrones"

De cryptowereld bestuderen is net zoiets als het kijken naar Game of Thrones. U ziet heel wat spelers, intriges en manipulatie, daaronder verstaan we institutionele investeerders, Whales, centrale banken, staten… en posts op Reddit.

Laten we ons richten op de institutionele beleggers. Vlak nadat Jamie Dimon (voorzitter en CEO van JP Morgan) Bitcoin een fraude noemde, realiseerden de mensen zich dat JP Morgan eigenlijk één van de belangrijkste kopers van Bitcoin was.

Maar banken zullen uiteindelijk vrede sluiten met Bitcoin. Ze hebben het potentieel gezien van technologieën met de blockchain.

Zo experimenteert JP Morgan met blockchaintechnologieën en heeft hij onlangs de privacytechnologie van ZCash geïntegreerd in hun blockchainproject Quorum.

Tot nu toe proberen centrale banken de rol van Bitcoin te bagatelliseren, terwijl ze de nadruk leggen op het zeer speculatieve aspect van cryptocurrencies. Maar hoe lang gaan ze dit nog doen? Het minste wat we kunnen zeggen is dat centrale banken gemengde gevoelens hebben over cryptos.

Als de reguliere adoptie doorgaat, zoals we de afgelopen maanden hebben gezien, zullen ze waarschijnlijk toch actie ondernemen. Maar op dit moment bevinden we ons nog steeds in de fase “het is iets dat niet kan worden genegeerd”, en “ik zal bij u terugkomen zodra we een antwoord hebben”.

In feite is het een moeilijke vraag voor Centrale Banken en landen. Cryptocurrencies zijn de eerste toepassing van blockchain, en gedecentraliseerde communities. Het concept blockchain en decentralisatie zouden op veel andere dingen kunnen worden toegepast (identificatie, messaging, eigendom, computing, geld…) en zouden kunnen betekenen dat er geen behoefte is aan een centrale autoriteit.

Geld is één van de gemakkelijkste toepassingen van blockchain geweest omdat het de centrale partij elimineert. De peer-to-peer transacties van digitaal geld maken dit mogelijk omdat elke transactie op de blockchain wordt geregistreerd en de gemeenschap het eens is over wie het geld uitgeeft en wie het ontvangt.

Wij denken dat China zich misschien begint te realiseren dat cryptocurrencies mainstream gaan door massale adoptie en dat dit concept van decentralisatie (d.w.z. afwezigheid van centraal gezag) politieke gevolgen kan hebben.

In augustus 2017, toen China een verbod invoerde op de cryptocurrencies en ICO’s, vreesde men dat China de hele zaak (ICO’s, beurzen, miningbedrijven, Bitcoin en alle cryptos) zou sluiten. Maar het gebeurde niet. En wij denken dat DIT echt belangrijk is. We konden het zien als een zeer positief signaal, dat laat zien dat landen zich hebben gerealiseerd dat het al te laat is om de blockchaintechnologie te stoppen.

Sindsdien zijn banken ook van gedachten veranderd over crypto. In 2018 zal er steeds meer adoptie te zien zijn door futures trading, digitale asset custody, crypto trading desks, en waarschijnlijk ETF’s. 

De grote institutionele spelers

CBOE, Goldman Sachs, Nasdaq, JP Morgan… Wall Street wil duidelijk niet uit de crypto-markt. Deze markt is vergeleken met anderen (zoals goud, aandelen, wereldwijde geldhoeveelheid, wereldwijde schuld, derivaten, en vastgoed) nog steeds een zeer kleine markt.

Het reguleren en/of verbieden van crypto’s is een lastige kwestie voor staten:

Ten eerste omdat het voor hen onmogelijk is om de circulatie van crypto’s te controleren, vooral met dEX (decentrale exchange).

Ten tweede omdat ze zichzelf in de voet zouden schieten als hun regelgeving te streng is. Als ze zouden voorkomen dat mensen betrokken raken bij een grote innovatiegolf en/of opkomende technologieën/investeringen zullen ze geen kans maken op extra inkomsten uit belastingen (die ze daarop kunnen heffen).

Wij zijn ervan overtuigd dat ze beter met de tijd meegaan, innovatie bevorderen, burgers beschermen tegen zwendel en een eerlijk deel van de voordelen van de crypto verkrijgen via belastingen. En dit leidt ons naar…

De privacymunten!

Of mensen nu privacy willen (om “goede” of “slechte” redenen), in 2018 zullen we waarschijnlijk veel horen over privacymunten. Wij hebben geen kristallen bol, dus we weten niet wat er zal gebeuren, maar je kunt er zeker van zijn dat regelgevers ze zullen analyseren.

Van de privacymunten wordt ZCash ($ZEC) momenteel uit technologisch oogpunt het meest gerespecteerd. Edward Snowden zei dat hun privacytechnologie veilig is, Naval Ravikant is alvast geïnteresseerd in het project, en Vitalik Butertin zei dat de onderliggende technologie van ZCash onderhyped is op dit moment.

Monero ($XMR) is de populairste privacymunt tot nu toe, met een belangrijke en ondersteunende gemeenschap, met name op het dark net.

Let op: pas op voor de razendsnelle stijgingen en verzet je tegen de angst om te missen (FOMO). Of een bepaalde digitale munt nu een scam is of niet, u moet uw idee om te beleggen/te traden testen voordat u een beslissing neemt. Dit dit zeker voor een YTD(Year to Date)-munt.

 

What's your reaction?

Leave a comment