Onze meest waardevolle cryptomarktinzichten voor 2018 en daarna: DEEL5

De dag van vandaag is er nog altijd de grote vraag hoe de toekomst van de cryptoruimte er binnen enkele jaren zal uitzien. Zoals deze markt zich nu aan het ontwikkelen is, gaat het alvast de juiste richting uit. 2018 zal een jaar worden vol met verassingen. Maar wat zal er hierna gebeuren? Wij geven je onze gedachtegang weer in dit artikel. Maar één ding is volgens ons onvermijdelijk. Na 2018 zal crypto in een stroomversnelling komen.

5. Snel vooruit na 2018

Stelt u zich een toekomst voor met bedrijfsapplicaties (denk aan Salesforce of SAP) die op de blockchain draaien en duizenden verschillende tokens beheren voor het verwerken, opslaan en beveiligen van informatie.

Laten we hier even pauzeren en nadenken over wat er daarna komt. Na 2018.

Sommige toekomstige zaken waar mensen crypto voor gaan gebruiken:

 • Persoonlijke beleggingsrekeningen.
 • Salarissen (of percentages daarvan).
 • Eigendom van hun huizen.
 • Luxegoederen.
 • Bedrijven die ze bouwen.
 • De persoonlijke gegevens die ze aanmaken (zoals die van je Apple Watch / Fitbit).

Blockchainbeveiliging is ook de oplossing voor IoT om hacken bijna onmogelijk te maken.

Denk ook aan de videogame-industrie, waar zware berekeningen zouden worden uitgevoerd op onderbenutte supercomputers aan de andere kant van de wereld.

Gedecentraliseerde sociale netwerken:

We zouden niet worden gecontroleerd door een centrale autoriteit die uw persoonlijke gegevens verzamelt en verkoopt, en waar contentmakers beter zouden worden (denk aan de decentrale oplossing PROPS).

Meer en meer landen geraken geïnteresseerd in blockchaintechnologieën en zouden hun diensten daarin kunnen opnemen. Veel potentiële use cases, waaronder:

 • Veilige opslag van zeer gevoelige informatie.
 • Burger ID en social security management.
 • Contracten gemaakt in smart contracts en waarom niet… governance via de blockchain. Het kan zelfs eerder gebeuren dan voorzien.
Stelt u zich eens voor:

Een gedecentraliseerd besturingssysteem voor een hele stad dat kan helpen om de kosten te verlagen en de efficiëntie te maximaliseren.

Door de combinatie van de blockchain kan je transportdiensten beheren met volledig autonome elektrische auto’s, kan je straten en gebouwen bouwen om energie te besparen,kan je smart contracts gebruiken voor noodmaatregelen, nutsvoorzieningen, crime monitoring en nog veel meer dingen die mijn verbeelding (nog) niet heeft geraakt.

Vastgoed sector

Wij denken ook dat er een enorm potentieel is om vastgoed in de blockchain te stoppen. Eén van de voor de hand liggende reden is de tussenpersonen uitschakelen. Dit zou de kosten van het investeren in vastgoed drastisch doen dalen. Dit zou mensen ook in staat stellen om vastgoed te kopen zonder geografische beperkingen. Er zou (bijna) geen lange wachttijden meer zijn en er zou geen bankrekening nodig zijn. Transacties worden uitgevoerd met behulp van smart contracts. Het is ook nog eens kostenbesparend omdat mensen zelfs kleine bedragen kunnen investeren en toch jaarlijks rendement kunnen behalen.

Hier zien wij op zijn minst 3 gevallen van vastgoedgebruik:

 • Vastgoedfondsen
 • Digitale activa ondersteund door vastgoed.
 • Eigendom aangekocht met cryptovaluta. Zou u geen huis kopen op een peer-to-peer vastgoedplatform? Ik zou het alleszins doen als dat kon.

 

What's your reaction?

Leave a comment