Onze meest waardevolle cryptomarktinzichten voor 2018 en daarna: DEEL7

In deze laatste editie van de cryptomarktinzichten voor 2018 gaan we enkele nuttige tips overlopen en de DO’s en DONT’s bespreken. Zoals altijd gaan we nog eens kort in op de veiligheid van je cryptovaluta’s.

“Ik geloof dat het grootste probleem waarmee de mensheid wordt geconfronteerd een egofactor is om uit te maken of iemand goed of fout is en om te identificeren wat iemands sterke en zwakke punten zijn”

 

-Ray Dalio-

Enkel tips, vooral voor Crypto Newbies!

Portfolio en beleggingsstrategie

Interessante portfolio’s zijn coin.fyi of Delta. Er zijn veel Blockfolio-gebruikers, maar wij vinden het persoonlijk te onhandig voor dagelijks gebruik. Coin.fyi is een website en ze hebben een webapp, zodat u gemakkelijk toegang krijgt op desktop/gsm. Hopelijk zullen we goede portfolio oplossingen zien in 2018 die API’s gebruiken om automatisch transacties te synchroniseren.

Ook zien wij een enorme marktopportuniteit voor boekhoudsystemen voor crypto’s zoals BitcoinTaxes.
Coinmarketcap is waarschijnlijk de bekendste manier om de marktkapitalisaties in crypto op te volgen.
Maar er is groeiende bezorgdheid over het beoordelen van alleen de marktkapitalisatie om cryptovaluta’s te beoordelen en te rangschikken. Als u geïnteresseerd bent kan je zeker de tools van Onchainfx is checken.

Als u een portfolio start, dan moet u dit lezen.

Diversifieer uw portfolio om uw risicoblootstelling te verminderen.
heb je 22.000 euro of meer, en wil je investeren in crypto’s, maar wil je niet veel tijd besteden aan onderzoek, maar toch slim investeren… dan kan je gebruik maken van passieve beleggingsoplossing.

Een andere mogelijkheid is het combineren van 2 verschillende wallets: één voor de lange termijn (projecten waar u echt op vertrouwt) en één voor de korte termijn.

Weg met emoties en let goed op FOMOing en FUDing.

Vertrouw niet alleen op Fundamentele of Technische Analyse (FA/TA). Gebruik beide en lees veel (whitepapers, opinies, artikels) en reflecteer hierop om de belangrijkste trends te zien.

Of het nu gaat om crypto of niet, probeer steeds intelligente mensen te vinden die het NIET met u eens zijn en wissel jouw ideeën voortdurend met hen uit. Dit is een uitstekende methode om te groeien en jezelf te ontwikkelen.

“We moeten onszelf altijd vragen stellen zoals “hoe kan ik het mis hebben?” en “hoe kan ik bewijzen dat ik het bij het rechte eind heb?”

-Ray Dalio-

Probeer altijd je geld nuttige te investeren. De momenten waarop je dit best doet, is tijdens een crash (wanneer iedereen alles verkoopt omdat ze panikeren) of investeer tijdens een grote rally. Na verloop van tijd kan het veel waarde toevoegen aan uw portefeuille.

Denk aan de wijze woorden van Littlefinger in Game of Thrones:

“Chaos is geen kuil. Chaos is een ladder. Veel mensen die proberen te klimmen falen. En ze proberen nooit meer opnieuw te klimmen. De val breekt ze!”

“Wees angstig als anderen hebzuchtig zijn en hebzuchtig als anderen angstig zijn”

 

-Warren Buffet-

Psychologie

Besef dat je niet weet wat je niet weet. En dat is heel belangrijk, want wat we niet weten is wat ons meestal laat falen.

Zoals Jack Bogle ooit zei: “Tijd is je vriend, impuls is je vijand”.

Haast u niet, zeker niet wanneer u koopt en verkoopt. Je zou zeer pijnlijke fouten kunnen maken.
Gebruik de 80/20-regel van Paretto in uw voordeel.

Het Pareto-principe (in de volksmond ook wel de 80-20-regel genoemd) geldt namelijk ook voor veel activiteiten in je werk, en zelfs daarbuiten. De veralgemeende regel schrijft: 80% van de uitkomsten worden veroorzaakt door 20% van de oorzaken.

“Een van de grote investeringsfouten is veralgemeniseren. In de jaren zestig veralgemeniseren beleggers dat IBM zou kunnen blijven groeien met 25%+ per jaar, maar ze realiseerden zich niet dat het al snel meer zou waard zijn dan alle menselijke productiviteit in dat tempo. De totale waarde van de cryptovaluta groeide ruwweg 33x in 2017. Als dat in 2018 weer zou gebeuren, zouden we stijgen tot 20 biljoen dollar. Herhaal in 2019, en crypto zou veel meer waard zijn dan alle rijkdom op aarde.”

Veiligheid

Als je geen controle hebt over de private sleutels, dan heb je niet echt controle over je cryptovaluta’s.
Dus het kopen van een hardware wallet is één van de slimste beslissingen die je kan maken. Het is niet te laat om er eentje te kopen.

Laat al uw crypto’s niet op exchanges staan dit om tegenpartijrisico te vermijden. Coinbase mag dan niet de volgende Mt. Gox zijn, het zal altijd makkelijker zijn om iets gecentraliseerd te hacken. Dat is het hele punt van het gebruik van blockchain.

2-Factor Authentication is uw beste vriend. Activeer het overal waar je kunt.

Meerdere berichtenuitwisselingen = meerdere e-mailadressen. Gebruik oplossingen zoals LastPass of 1Password om uw wachtwoorden en 2FA-sleutels te beveiligen.

Bewaar uw wachtwoorden op papier… en bewaar ze op een zeer veilige plaats. Eventueel kan je dit gecodeerd (als een raadsel) opschrijven zodat enkel jij dit kan lezen.

Vermijd het gebruik van openbare WiFi, vooral voor de handel.
Bookmark al de exchanges, wallets en websites om phishing te vermijden.

Veel succes ermee!!

 

What's your reaction?

Leave a comment