Onze top 5 voor 2019

Vitalik Buterin kan denken dat de dagen van 1.000x rendementen voorbij zijn, maar de crypto community hoopt van niet. De barrière van de toetreding is nu veel hoger en de dagen van $30 bitcoins zijn al lang voorbij.

De bodem wordt steeds hoger, maar de bovengrens is voor iedereen gokken.

Het sentiment mag dan misschien wat irrationaliteit uitstralen, het idee dat er projecten zijn waarvan het potentieel op dit moment zeer ondergewaardeerd wordt, is nog steeds een goede basisgedachte.

Bij nader inzien zal blijken dat er in de enorme markt verschillende projecten bestaan die blockchain oplossingen met een gezonde bedrijfslogica bevatten, teams met een sterke werkethiek hebben en zich concentreren op het langetermijndoel om een meer permanente plaats voor de jonge technologie uit te snijden.

Het brengt ons echter bij de vraag: hoe kunnen we zien of een project groots kan worden, een potentiële winstgevende investering kan worden?

is het puur en alleen in de use-case? Is het in zijn poging om de technische basis van een bestaand project te verbeteren, zoals bij de inspanningen van EOS en Zcash? Is het in het werken met regelgevers en het vinden van een abstracter doel, zoals security tokens doen?

Het is een lastige vraag en iedereen zal zijn eigen mening hebben.

In onze ogen is de ultieme test van een project de use-case. Concreet gezien, in plaats van te concurreren met bestaande entiteiten, zou het met hen moeten samenwerken om bestaande processen, services en producten te verbeteren. Een platform dat in staat is om decentralisatie naar systemen te brengen op een zodanige wijze dat het de efficiëntie verbetert en de kosten verlaagt.

Een subtielere maatstaf voor het potentieel zit hem in het vermogen om het netwerk in staat te stellen de macht te herverdelen.

Het BAT-project is hier een voorbeeld van, van adverteerders en platformen tot content creators. Net zoals de drukpers en het internet mogelijkheden hebben gecreëerd voor de bevolking, hebben platforms die meer macht geven aan het grote publiek een behoorlijke kans van slagen.

De ontwikkeling van blockchain technologie is een continu proces dat ongetwijfeld de aandacht van veel investeerders zal trekken in de komende jaren.

Hoewel dit zeker geen volledige lijst is, zijn blockchain projecten die deze kwaliteiten controleren zeker de moeite waard om in de gaten te houden en daarom zijn de volgende projecten gekozen als potentiële stijgers voor 2019.

1. Binance coin (BNB)

Binance Coin is een cryptocurrency gelanceerd door de grootste cryptocurrency exchange ter wereld: Binance. Het doel van BNB is om de exchange te ondersteunen.

De coins hebben verschillende use-cases: lagere kosten (notering, omwisseling, terugname), hogere verwijzingsbonussen voor houders, alsook als markt, om bij te dragen aan ICO’s en in de toekomst als brandstof voor de gedecentraliseerde versie van Binance.

De Binance-exchange is al lange tijd de meest betrouwbare en gebruikersvriendelijke methode, wat tot uiting komt in de prijs van de BNB-prijs, aangezien deze zeer goed binnen de exchange is geïntegreerd.

 

Huidige prijs: $16.75   ATH: $24.37, Drop: -38%,   Mcap: 7e plaats

Onze mening: BNB lijkt te kunnen bewijzen dat coins met echte use-cases de vraag kunnen verhogen, de waardering is momenteel echter vrij hoog. Toch moet de Binance dominantie leiden tot een constante vraag.

2. Holo (HOT)

Holochain is een alternatief voor blockchain technologie dat gebruikers voorziet van gedistribueerde computing en toepassingen met behulp van HoloPorts. HoloPorts maakt schaalbaarheid van het netwerk mogelijk doordat de netwerkbelasting over alle nodes die met het netwerk zijn verbonden, wordt gespreid.

Holoports zijn in principe de netwerk nodes en het project zal gebruik maken van Holo fuel.

Zodra het Holo-ecosysteem gelanceerd is, worden de HoloTokens ingeruild voor Holo-fuel. Holo bevindt zich momenteel op de Closed Alpha, dus de vraag is voornamelijk gebaseerd op speculatie en potentiële toename zodra het Live-platform wordt geïntroduceerd.

 

Huidige prijs: $0.0011,   ATH: $0.0020, Drop: -43%,   Mcap: 43e plaats

Onze mening: Holo heeft veel veelbelovende mogelijkheden, maar het is nog lang niet geïmplementeerd, dus het is vooral gebaseerd op speculatie. Daarom zou ik wachten met investeren.

3. Enjin Coin (ENJ)

Enjin wil een decentraal platform zijn voor het creëren, beheren, distribueren en verhandelen van virtuele goederen. Het geeft game-ontwikkelaars en contentmakers een nieuw model van virtueel eigendom.

Het platform maakt het mogelijk om unieke in-game items, valuta’s en virtuele tokens aan te maken met behulp van Enjin Coins als de hoofd-valuta.

Enjin heeft zich dit jaar intensief beziggehouden met tal van apps en oplossingen, waaronder Enjin Wallet, EnjinX Explorer & API, Game Design SDK’s, Enjin Network en andere.

 

Huidige prijs: $0.16,   ATH: $0.46, Drop: -60%,   Mcap: 50e plaats

Onze mening: Wij zijn altijd bullish geweest op Enjin omdat zij één van de weinige ICO’s waren die voordien daadwerkelijk een belangrijk product hadden en door de ontwikkeling van dit jaar bewijzen zij dat niet alle ICO’s oplichting zijn. Maar de recente stijging was gek dus dat is iets om rekening mee te houden.

4. Maker (MKR)

Maker Token wordt gebruikt om de functionaliteiten van alle Maker projecten te beheren,

Op dit moment is het meest bekende project de creatie en ontwikkeling van de stablecoin DAI, de basisvaluta van het MakerDAO-systeem. De waarde van de coin is gekoppeld aan die van USD, eenvoudiger verwoord: 1 USD = 1 DAI.

DAI wordt beschouwd als één van de meest legitieme stabelcoins en de enige die echt gedecentraliseerd is. Maker en Ethereum zijn beide gebruikt om de DAI-prijs te waarborgen. Via de gouverneur kan MKR ook passief inkomen genereren.

.

Huidige prijs: $731,   ATH: $1.799, Drop: -61 %,   Mcap: 16e plaats

Onze mening: Maker en DAI zijn één van de beste toepassingen van cryptocurrency waar gebruikers smart contracts kunnen gebruiken die fungeren als een lening. Op dit moment is het succes nog steeds nauw verbonden met hoe veerkrachtig DAI kan zijn.

5. Chainlink (LINK)

Gelanceerd door het fintech bedrijf SmartContract, is Chainlink door zijn ontwikkelaars beschreven als een veilige blockchain middleware die van plan is om smart contracts over blockchains heen te verbinden door het toestaan van smart contracts tot de belangrijkste off-chain bronnen zoals data feeds en web API’s.

ChainLink Network is een gedecentraliseerd netwerk van ChainLink Nodes, die allemaal het gebruik van specifieke data feeds, API’s en diverse off-chain betaalmogelijkheden direct verkopen aan een smart contract.

Chainlink is met zijn ontwikkeling in volle gang en wordt al door verschillende bedrijven in de praktijk gebruikt.

 

Huidige prijs: $0,48,   ATH: $1,45, Drop: -67 %,   Mcap: 35e plaats

Onze mening: Net als bij Enjin bewijst Chainlink ook hier dat er in de praktijk vraag is naar tokens, maar de huidige waardering is vrij hoog.

Conclusie

Hadden we meer projecten kunnen opnemen? Zeer zeker.

Zijn deze projecten zeker een succes? Maar niets biedt daar een absolute garantie in.

Er is echter één ding waarover we het eens kunnen zijn: elk van de hier genoemde projecten belichaamt de kenmerken die in het begin van onze uiteenzetting zijn vermeld.

Alleen de onwetenden en ongeduldigen kijken naar de prijzen zoals die zijn en trekken conclusies over het potentieel van een project. BAT is daar een goed voorbeeld van – terwijl de prijs ervan grotendeels zijdelings is gestegen, laat het project goede vooruitgang zien bij het bereiken van de gestelde doelen.

Projecten moeten worden behandeld als bedrijven – gewoon en eenvoudig. Alle ogen moeten gericht zijn op het management en de manier waarop zij hun werk uitvoeren.

De tijd waarin bijna iedereen gewoon een platform of een ICO kan lanceren is voorbij – de markt is langzaam volwassen aan het worden. Met het institutionele geld dat volgens sommigen op komst is en het regulerend toezicht dat steeds groter wordt, is de markt van de cryptocurrency op weg om serieus genomen te worden.

En alleen de projecten die zich als een bedrijf gedragen en de ontwikkeling van hun blockchain oplossingen serieus nemen, zullen de test van de tijd doorstaan.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment