Open Platform

Met de opkomst van de cryptocurrencies zijn er een hele reeks nieuwe problemen ontstaan die moeten worden aangepakt. Open Platform is van mening dat er geen gemakkelijke manier is voor traditionele applicatie-ontwikkelaars om cryptocurrencies te accepteren en te integreren in applicaties.

Concept

Daarom stellen ze een tweerichtingscommunicatiesysteem voor tussen de backend van een applicatie en het systeem waarmee ze samenwerken op de blockchain.

Hierdoor wordt het voor ontwikkelaars gemakkelijker gemaakt om blockchain-technologie toe te passen, en Open Platform bevestigd dat applicatieontwikkelaars de blockchain kunnen gebruiken in programmeertalen waarin ze zich comfortabel voelen.

Open Platform zal zowel infrastructuur in de keten (on-chain) als infrastructuur buiten de keten (off-chain) omvatten. On-chain voor het afhandelen van betalingen, verstrekken van assets en afhandelen van gebruikersautorisatie, en off-chain voor het updaten van componenten die deel uitmaken van een gecentraliseerde applicatieverzameling.

Ze geloven dat de meeste toepassingen misschien nooit 100% gedecentraliseerd zijn en dat er een enorme marktopportuniteit is met betalingsplatforms die gericht zijn op toepassingen die veel waard zijn. PayPal is bijvoorbeeld $90B waard.

Product

De technische architectuur van de implementatie van Open Money is opgedeeld in twee hoofdelementen: het Open Platform REST API zelf en een SDK met ondersteuning voor JS, iOS, Android en React-Native. De Open Money SDK maakt functionaliteit van het platform mogelijk voor de softwareontwikkelaar.

SDK-functionaliteit omvat taken die nodig zijn om toegang te krijgen tot platformfuncties zoals het afhandelen van alle communicatie- en betalingsprocessen tussen de backend van de ontwikkelaar en de backend van Open Money, het beheren van de accounts van de ontwikkelaar en beveiligingsgerelateerde processen.

Gebruik

Er is momenteel geen “gemakkelijke” manier voor bedrijven om cryptocurrencies te aanvaarden en te integreren in hun bestaande applicatiearchitectuur.

Traditionele apps en crypto-wallets verwerken transacties niet op dezelfde manier. Er is dus een verbinding nodig tussen de twee werelden. Open Platform biedt een tweerichtingscommunicatie tussen de blockchain van de cryptomunten en de backend van een traditionele toepassing. Open Platform biedt een API om de integratie gemakkelijk te maken.

Open Platform biedt een manier voor gedecentraliseerde blockchain-apps om een gecentraliseerde off-chain stack (database, applicatielaag, traditionele tech stack) te verwerken, bij te werken en een wisselwerking aan te gaan. In principe overbrugt Open Platform de kloof tussen traditionele gecentraliseerde apps en gedecentraliseerde on-chain infrastructuur via een eenvoudig en gemakkelijk te integreren platform voor betalingsverwerkingen.

Roadmap

Q1/2 2018 – Open TestNet MVP, Open “Complexe Toepassingen” TestNet MVP, OPENWallet beveiligingsontwerp, open SDK 1.0 release.

Q3/4 2018 – Open 1.0 gaat live (juli), OPEN SDK 2.0, Open 2.0 (december).

Q1/2 2019 – De OPEN-blockchain ontwerpen en de update naar Open 3.0 uitvoeren.

Belangrijke termen

Er zijn verschillende componenten die samen het Open Platform vormen. Hier zijn een aantal belangrijke termen:

Scaffold: Scaffolds zijn smart contracts die als betalingsverwerker zullen fungeren. Ze kunnen worden aangepast aan het betalingsmodel van het bedrijf (d.w.z. betalingsmodel voor abonnementen, eenmalige betalingen, betalingen in het spel, enz) ze voegen veel mogelijkheden toe aan het blockchainbetalingssystemen.

OPEN_STATES: Afhankelijk van hoe de scaffold is ingesteld met een programma, kan een gebruiker betalen voor een service of een in-game munteenheid. In ruil krijgen ze een OPEN_state die de toegang tot een beloofde dienst vertegenwoordigt of toegang verleent tot het aantal in-game munteenheden dat die gebruiker heeft.

OPENWallet: De OPENWallet is een server waar cryptocurrencies van gebruikers en OPEN_states worden opgeslagen. Deze wallet wordt dan gebruikt als toegangspunt voor het programma dat ze gebruikt, afhankelijk van wat de OPEN_state vertegenwoordigt.

Developer Wallet: In de Developer Wallet gaat het geld uiteindelijk naar een Scaffold. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de OmiseGO SDK, die ontwikkelaars flexibiliteit biedt bij het kiezen van de valuta die hun portemonnee ontvangt.

OPEN Token: Het ERC-20 token, dat in het OPEN TGE (Token Generation Event) is gedistribueerd, is het uitgangspunt van het platform en stelt ontwikkelaars in staat om Scaffolds in het OPEN ecosysteem te creëren en te gebruiken.

Deze componenten samen in combinatie met een gebruiksvriendelijke API om apps, ontwikkelaars en bedrijven te voorzien van een nuttig betalingssysteem op de blockchain vormen het OPEN platform.

Team

Ken Sangha, CEO – Vele jaren ervaring in leidinggevende functies in het bedrijfsleven met de meest recente als oprichter en CEO van DoublePlay Entertainment Inc.

Andrew Leung, CTO – Meer dan tien jaar ervaring in software engineering, waarvan het meest recente met TribalScale als directeur engineering.

Abishek Punia, Blockchain Lead Developer – 4 jaar ervaring in financiën met iets meer dan 1 jaar in programmering en blockchain-ontwikkeling.

Chase Smith, hoofdarchitect – Meer dan drie jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling, waarvan de meest recente een Technical Due Diligence Officer is bij Veritas Due Diligence.

Dustin Sinkey, Lead Smart Contract Engineer – Meer dan 6 jaar ervaring in financiën en de ontwikkeling van full stack software, waarvan de meest recente een onafhankelijke aannemer is.

Dennis Lewis, directeur marketing – Meer dan 30 jaar gecombineerde ervaring in marketing met als meest recente icosuccess.com en Suchapp.

Advisors

Lorne Lantz – PayPal-partner en betalingsondernemer, Author & Editor van blockchain boeken en cursussen.

John Gardinern – Leidde een $21.75M schuldfinancieringsronde voor Big Vikings Game, Pioneering Partner bij Facebook Messenger.

Chandler Guo – Had ooit één van de grootste Bitcoin mining operaties, early adopter van NEO, QTUM, TRON en nu OPEN.

Distributie

180.000.000 OPEN-tokens zullen worden verkocht in de ICO met een totale tokenvoorraad van 1 miljard. Tijdens de ICO zal één OPEN gelijk zijn aan $0,08 USD met een hard cap van $30 miljoen.

Open Platform zal een grote pool van OPEN-Token beheren, om de adoptie van het platform te stimuleren door de eerste betalingen binnen de applicatie te stimuleren. Er zal een pool van OPEN-tokens bijgehouden worden om nieuwe toepassingen gemakkelijk aan boord te krijgen en hun groei te ondersteunen.

Toewijzing van de tokens

 • 50%: token-sale
 • 20% Developer Growth Pool (gebruikt om nieuwe ontwikkelaars partnerships te stimuleren)
 • 20% Team
 • 10% Locked

Gebruik van de tokens

Het OPEN-token zal op een aantal manieren gebruikt worden, onder andere voor het opzetten van Scaffolds (dit door het opsluiten van tokens bij het uitvoeren van een Scaffold), om aankopen op het netwerk te betalen, en om betrokkenheid van de gemeenschap te bevorderen via airdrops uit de pool voor ontwikkelaars.

De tokenprijs zou in waarde moeten stijgen als er genoeg ontwikkelaars en bedrijven zijn die zien dat dit platform waarde toevoegt aan hun infrastructuur.

Token statistieken

 • Platform – Ethereum
 • Geaccepteerde coin – ETH
 • Totaalaanbod -1,000,000,000
 • Totale Circulatie – 500,000,000
 • Hard Cap – $30M
 • Token Prijs – $0.08
 • Land – Canada

Pro-Con

Pro’s

 • Het leidinggevend team heeft bedrijven van de grond af opgebouwd en verkocht met succes.
 • Draper Dragon Network (een bekend netwerk in Silicon Valley) heeft geïnvesteerd in OpenPlatform. Draper Dragon Network is in het verleden betrokken geweest bij bedrijven als Skype, Baidu en Tesla. Deze investering zal OPEN helpen om de aandacht te trekken van grote geldspelers in de wereld van startende investeringen. Op deze manier kunnen ze zakelijke banden smeden en samenwerkingen tot stand brengen die ze misschien niet in hun eentje hadden kunnen realiseren.
 • OpenPlatform is een van de eersten om een gebruiksvriendelijke infrastructuur voor betalingsverwerking te bouwen voor traditionele bedrijven die cryptocurrency willen accepteren. Eén van de grootste belemmeringen voor cryptofondsen om de vrije markt te betreden is de toegang. OpenPlatform verbindt de twee werelden met elkaar.
 • Voor een bedrijf dat zo’n robuuste infrastructuur voor de verwerking van betalingen ontwerpt, is de hardcap laag. Er is zelfs ruimte om na de eerste beursnotering gemakkelijk factor 5 op de initiële investering te doen, zolang het product maar wordt opgeleverd.

Con’s

 • Als eerste op de markt komen als een betalingsverwerker kan veel uitdagingen met zich meebrengen. Maar het risico is klein aangezien het bedrijf wordt geleid door succesvolle ondernemers die in het verleden succesvolle bedrijven zijn gestart en hebben verkocht.
 • De afwezigheid van een publieke verkoop geeft de investeerder altijd een voordeel. Er kan immers onderhandeld worden over verlaagde tokenprijzen voordat het token de eerste exchange bereikt.
 • Hoewel Open Platform het gemakkelijk maakt om de blockchain te integreren voor betalingsverwerking zijn er andere slapende giganten die de markt kunnen betreden, zoals Facebook, Google, Stripe en Paypal.

Score

Conclusie

Open Platform neemt een enorme taak op zich door het eerste platform te bouwen om traditionele apps te integreren met betalingen in cryptocurrencies op de blockchain. Na het team (ervaren succesvolle ondernemers), whitepaper en roadmap te hebben bekeken, ziet het ernaar uit dat Open Platform de komende 12 maanden één van de best presterende infrastructuurprojecten zal zijn. Dergelijke ICO’s doen het op lange termijn meestal erg goed zolang ze hun mijlpalen bereiken. Bij het onderzoeken van eerdere succesvolle infrastructuur ICO’s heb ik gemerkt dat dit projecten zijn die 10x tot 100x ROI kunnen opleveren vanwege de impact die ze hebben op de huidige applicatiemarkt.

De huidige marketcap voor cryptocurrencies is ongeveer $400 miljard. Door crypto-investeerders toe te staan hun cryptocurrencies in veel traditionele toepassingen te besteden, zullen veel bedrijven een enorme extra inkomstenstroom krijgen. Crypto-investeerders willen de mogelijkheid hebben om hun bestaande crypto-tokens uit te geven, maar hebben maar heel weinig manieren om dat te doen in real-world scenario’s. Open Platform wil hier in de nabije toekomst verandering in brengen en biedt bedrijven de weg om miljarden meer in te brengen in bestaande, traditionele toepassingen.

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |  |

What's your reaction?

Leave a comment