Quarkchain (QKC)

QuarkChain is een peer-to-peer (P2P) blockchain netwerk dat in staat is om tot wel 1 miljoen transacties per seconde te verwerken. Het maakt gebruik van een uniek ontwerp voor een hoge doorvoercapaciteit, inclusief een systeem voor efficiënte distributie van dataverkeer.

De ontwikkelaars van het project beweren dat een dergelijk ontwerp het mogelijk maakt om een compromis te bereiken tussen de drie “whales” van de blockchain technologie nl. decentralisatie, veiligheid en schaalbaarheid.

Concept

Schaalbaarheid en veiligheid gaan niet altijd hand in hand als het gaat om blockchaintechnologie. De makers van QuarkChain hebben besloten een oplossing te zoeken voor deze situatie die een evenwicht zou bieden door de twee basisfuncties van de chain te scheiden in afzonderlijke lagen.

De eerste laag bevat alle kleine blockchains van shards die de deelverzameling van transacties onafhankelijk van elkaar verwerken. Naarmate het aantal shards toeneemt, groeit de netwerkbandbreedte mee.

De tweede laag van QuarkChain is de root chain. De belangrijkste functie is de confirmatie van alle blocks die door de shards gecreëerd zijn, maar het neemt niet deel aan de goedkeuring van transacties. De gemiddelde aanmaaktijd van de blocks is 10 seconden.

Om het makkelijker te maken om met het cross-shard systeem te werken, hebben projectontwikkelaars een smart wallet gecreëerd. Alle adressen in de shards die de gebruiker toebehoort, zijn toegankelijk via één enkele private key.

Theoretisch gezien kan een gebruiker vele adressen koppelen aan verspreide shards. Om dit probleem op te lossen, gebruikt QuarkChain zowel de primaire als de secundaire rekening van de wallet. Het eerste bevat het standaard adres van de gebruiker, terwijl het tweede de rest van de adressen in andere shards beheert.

Om het beheer van de fondsen te vereenvoudigen, zal elke transactie die op een tweede rekening wordt uitgevoerd, het resterende saldo teruggeven aan het hoofdaccount. Het saldo van de gebruiker blijft daarna op het hoofdaccount staan, wat verwarring voorkomt door het gebruik van meerdere saldi op meerdere shards. Een ander uniek kenmerk van QuarkChain is de garantie van veiligheid, die door de distributie van netwerk hash power wordt gewaarborgd. De helft daarvan valt op de root blockchain om double spending aanvallen te voorkomen. Bovendien kunnen verschillende nodes met een lagere prioriteit en een beperkte capaciteit een cluster vormen om een supernode te creëren.

Technologie

De architectuur van QuarkChain is ontworpen volgens de volgende principes:
 • Verbeterde schaalbaarheid met behoud van de juiste beveiliging en decentralisatie.
 • Naadloze cross-shard transacties voor de kwaliteit van de gebruikerservaring.
 • Eenvoudig accountbeheer voor klanten.
 • Open standaard ter ondersteuning van verschillende Dapps en een incentive-gedreven ecosysteem.
Om aan deze aspecten te voldoen heeft het QuarkChain-project een aantal belangrijke technische implementatiekenmerken, waarvan sommige uniek zijn:

Double layer chains: Het QuarkChain-netwerk bestaat uit twee lagen van blocks. De “elastic shards” worden gebruikt als eerste laag. De tweede laag is de “root blockchain”, die de door shards gecreëerde blocks confirmeert.

Cross Transacties: Cross transacties worden altijd online uitgevoerd. De doorvoer van transacties met “cross-shards” neemt lineair toe naarmate het aantal shards toeneemt.

Gelijkmatige distributie: Het ontwikkelde theoretische schema van het netwerk biedt stimulansen voor een gelijkmatige taakverdeling tussen de shards. De root chain is goed voor minstens 50% van de totale hashcapaciteit om double spending te voorkomen.

Gebruiksgemak: Voor alle user shards is er één gedeeld account. Alle transacties van verschillende shards worden opgeslagen in één smart wallet.

Lineaire schaalbaarheid: Aangezien een “super-full” node extreem duur kan worden met een aanzienlijke toename van het aantal transacties per seconde, maakt het netwerk het mogelijk om meerdere “honest” nodes te creëren. Ze vormen een cluster die functioneert als een “super-full” node.

Gebruik

Het token van het QuarkChain systeem heet QKC en voldoet aan de ERC-20 standaard van de Ethereum blockchain. Na de lancering van het main network, gepland voor het vierde kwartaal van 2018, zullen alle tokens die door investeerders tijdens de ICO zijn gekocht, worden omgezet in coins van het main network. Vervolgens zullen de resterende QKC-tokens door mining in omloop worden gebracht.

QKC zal het enige middel zijn om de waarde binnen het systeem te waarborgen en zal aan miners worden betaald als beloning voor hun deelname aan het onderhoud van het netwerk en de controle van transacties.

QuarkChain zal smart contracts ondersteunen via de Ethereum Virtual Machine om compatibiliteit met bestaande DApps applicaties te verzekeren. Dit zal de schaalbaarheid van het netwerk vergroten.

Een deel van de tokens is gericht op het belonen van ontwikkelaars die DApps applicaties op QuarkChain zullen maken.

Problemen die Quarkchain wil oplossen

Wat kan QuarkChain bieden? Tegenover welke problemen staan de huidige varianten van blockchains? De ontwikkelaars van het project beweren dat hun idee het mogelijk maakt om dergelijke problemen van het ecosysteem in de blockchain op te lossen:

 1. Veiligheidskwesties: Ondanks de vele bewijzen van de veiligheidsvoordelen van de blockchain ten opzichte van gecentraliseerde systemen, heeft het veel ernstige problemen. In de whitepaper merkt QuarkChain op dat de grootste bedreiging voor kleinschalige blockchains een “51% attack” is .
 2. Decentralisatie: Aanvankelijk werd geargumenteerd dat Bitcoin en andere cryptocurrencies die gebaseerd zijn op blockchaintechnologie volledig gedecentraliseerd zijn, waarbij elke node slechts één stem heeft. Er kon geen externe controle van de nodes zijn. In werkelijkheid, na de ontwikkeling van de blockchain hype, ontstond de opbouw van mining pools en andere gemeenschappelijke communities, die een bedreiging vormen voor de gedecentraliseerde essentie van de blockchain.
 3. Schaalbaarheid: De blockchains die de basis vormen van coins zoals Bitcoin worstelen met schaalbaarheid. Naarmate de transactieproductie toeneemt, groeit de omvang van het block, wat leidt tot nog hogere eisen aan data-opslag, doorvoer en verwerkingskracht.
 4. Lightning Network: In de QuarkChain whitepaper wordt het Lightning Network expliciet genoemd als een probleem bij veel van de huidige blockchains. De ontwikkelaars van het project benadrukken de meest voorkomende kritiek van het Lightning Network, namelijk dat de centrale verwerking van betalingen in een gedecentraliseerd netwerk een bedreiging vormt voor de toekomst van Bitcoin en dat dit een symbool is van een gedecentraliseerd betaalmiddel.

Beschikbaarheid en prijs

Ticker: QKC
Liquiditeit: Binance (85% trading volume)
Inkomsten sinds ICO: 2,41x USD; 14,34x ETH; 4,86x BTC

Als men USD bezit, dan is het een goed idee om de positie voor de midterm te vergroten. Houd er echter rekening mee dat de prijs hoger is dan de ICO, dus er is een potentieel voor een daling. Dit betekent dat u zich aan uw risicomanagementregels moet houden.

Andere aspecten

Uiteindelijk is het onwaarschijnlijk dat één enkel platform de opkomende gedecentraliseerde economie zal monopoliseren vanwege de onvermijdelijke compromissen die platformen moeten maken. Afhankelijk van de toepassing zijn sommige “tradeoffs” geschikter dan andere. EOS, NEO en Hashgraph offeren volledige decentralisatie op voor schaalbaarheid en veiligheid. Ethereum offert schaalbaarheid op voor decentralisatie en veiligheid. QuarkChain offert een veiligheidsaspect op voor schaalbaarheid en decentralisatie, met de logica dat meer decentralisatie de verminderde beveiliging zal compenseren. Hun hybride benadering van schaalbaarheid en een aanpasbaar netwerk zorgt ervoor dat QuarkChain geschikt is voor een verscheidenheid aan applicaties.

Team & Community

Informatie over het project verscheen voor het eerst op het netwerk in februari 2018. De ontwikkeling van het project vindt plaats in het bedrijf QuarkChain Foundation. In de inleidende video beschrijven de makers hun idee als een “schaalbare, gedecentraliseerde, veilige, veilige, publiek toegankelijke, oneindig variabele chain”. Het doel van de implementatie is het bevorderen van de blockchaintechnologie door het creëren van een netwerk met een hogere transactieverwerkingssnelheid.

Verschillende mensen zijn het vermelden waard:

Qi Zhou: Oprichter, afgestudeerd aan het Georgia Institute of Technology, heeft een Ph.D. in technische wetenschappen, een software ingenieur en een expert in high-performance systemen, een voormalige Google-medewerker met 15 jaar ervaring.

Zhao Guang Wang: Software ingenieur, afgestudeerd aan de Universiteit van Michigan, heeft een Master of Computer Wetenschappen diploma, een expert in grootschalige gedistribueerde systemen met zes jaar ervaring in Facebook en Google.

Xiaoli Ma: Onderzoeker, werkt bij Gatech & IEEE, een professor aan het Georgia Institute of Technology).

Yaodong Yang: Onderzoeksmedewerker, professor aan de Xi’an University, Jiao Tung, professor aan de University of Technology in Virginia, mede-oprichter van Demo ++, ontwikkelaar en onderzoeker van de blockchain technologie.

Wencen Wu: Onderzoeksmedewerker, Ph.D., Technische Wetenschappen, Georgia Institute of Technology.

Het team en de adviseurs zijn in staat en R&D-gericht met de juiste bedrijfsondersteuning, en de leden van geloofwaardige bedrijven zoals Google, Facebook en Instagram; in combinatie met een sterke ervaring en achtergrond in software ontwikkeling, blockchainontwikkeling, cybersecurity en financiën, lijkt het team, op papier, ook geschikt voor hun doelstellingen.

Community

Telegram - 58.779 leden
Twitter - 30.632 volgers
Facebook - 3.753 volgers
Youtube - 2.529 abonnees
Medium - 3.800 volgers
Reddit - 4.500 volgers
Discord - 645 leden

Partnerschappen

Voor meer info over hun partnerschappen en wat deze inhouden, kan je terecht op de medium blog van Quarkchain.

Roadmap

Het overgrote deel van de werkzaamheden voor QuarkChain startte halverwege 2017, toen het ontwikkelingsteam zich ging bezighouden met het onderzoeken van problemen met betrekking tot de schaalbaarheid van de blockchain. Eind 2017 had het team hun whitepaper ontwikkeld en na revisies en aanpassingen kwam deze in februari 2018 uit. Op hetzelfde moment voltooide het team de verificatiecode 0.1. Amper een maand later werden de 0.1-versies van het testnet en de wallet vrijgegeven.

In het tweede kwartaal van 2018 werkte het team aan testnet 1.0 en dat is in juli 2018 vrijgegeven. Ook werkten ze aan smart contracting 0.1. De roadmap claimt dat QuarkChain Core 1.0, mainnet 1.0 en SmartWallet 1.0 allemaal voor het einde van 2018 worden uitgerold. Tegen het tweede kwartaal van 2019 is het de bedoeling dat de QuarkChain Core en SmartWallet allebei op hun 2.0-versies beschikbaar zijn.

De roadmap geeft niet veel informatie buiten de belangrijkste mijlpalen die QuarkChain wil bereiken, en de belangrijkste ontwikkelingen staan gepland voor het einde van dit jaar. Tot die tijd kunnen we enkele testresultaten evalueren en kunnen we het begin van hun smart contractintegratie onder de loep nemen. De mainnet release zal een ontwikkeling zijn om nauwlettend in de gaten te houden.

ProCon Risk

Pro’s

 • De lancering van de eerste versie van het testnetwerk begon eind april 2018 met een doorvoer van 2.000 transacties per seconde. Volgens de roadmap zijn de ontwikkelaars van plan om als volgende stap 10.000 transacties per seconde te bereiken en het netwerk verder te schalen met de code die zij eerder op Github openbaar maakte. Deze verbluffende vooruitgang kan leiden tot een haalbare en zelfs intimiderende oplossing in vergelijking met de oorspronkelijke blockchainversie van Ethereum.
 • Als QuarkChain de geplande doorvoersnelheid bereikt, zal het één van de weinige pioniers zijn die levensvatbare oplossingen biedt voor dit urgent probleem.
 • QuarkChain is ook compatibel met de Ethereum Virtual Machine (EVM). DApps die profiteren van een grotere netwerk bandbreedte kunnen op elk moment overschakelen naar QuarkChain.

Cons

 • De concurrentiedruk op het gebied van het creëren van high-performance blockchainoplossingen is vrij groot. Zilliqa is de eerste cryptocurrency die bij mij opkomt wanneer een soortgelijk schalingssysteem wordt genoemd. Er is ook Fusion, en natuurlijk Ethereum.
 • De ontwikkelaars gaven in de whitepaper verschillende sectoren aan die baat kunnen hebben bij het gebruik van hun product. Eén van deze markten is de ontwikkeling van gedecentraliseerde mobiele applicaties. Om de vooruitgang in deze richting te bevorderen, zijn ze van plan om een set van ontwikkelaarstools voor Android-apparaten vrij te geven.

Risks

 • Documentatie over aspecten van de technologie van QuarkChain, zoals hoe nodes worden verplaatst binnen de shards, moet nog worden vrijgegeven.
 • Het huidige circulerende aanbod is klein. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs een nadeel of een red flag is, moet er wel rekening mee gehouden worden.
 • De roadmap is kort. Het zou goed zijn als QuarkChain hun doelstellingen inzake vooruitgang verder zou uitwerken.

Score

Conclusie

QuarkChain heeft een unieke architectuur ontwikkeld om het bekende schaalbaarheidsprobleem in de toonaangevende platformen aan te pakken. De eerste blockchaintechnologie die gebruikt wordt ter ondersteuning van state sharding, turing-complete smart contracts en clustering als “masternodes”; we zullen meer inzicht krijgen over de implementatiemogelijkheden van deze technologie naarmate er nieuwe audits, tests en technische documentatie plaatsvinden.

QuarkChain brengt interessante architecturale ontwerpen en concepten op de markt met sterke spelers zoals Rchain, Zilliqa, Algorand, Dfinity, Ethereum, en nog veel meer. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat één blockchain over de rest zal heersen, is het ook onwaarschijnlijk dat deze projecten op grote schaal zullen worden geadopteerd. Maar door hun sterk team, diverse adviseurs, gereputeerde investeerders en doordachte technische architectuur is QuarkChain in een uitstekende positie om één van de marktleiders te worden. Hun sterkte is dat ze lineair schaalbaar zijn. Dit wil zeggen hoe meer nodes betrokken zijn bij het proces, hoe hoger de schaalbaarheid is. Bovendien kunnen dApps, door de EVM te ondersteunen, vloeiend overschakelen. Hierdoor hebben ze een sterk argument om een deel van de markt te veroveren.

Links

Website | Blog | Whitepaper |  |

What's your reaction?

Leave a comment