Recent gelanceerde Amun Crypto ETP gaat uit zijn dak!

Een exchange traded product (ETP) dat vijf van de grootste cryptos trackt, is een lieveling onder de traders geworden, ook al blijft de crypto-markt dumpen.

De zogenaamde Amun Crypto Basket ETP is vorige week begonnen met de handel op de Zwitserse Six Exchange en heeft nu het hoogste volume van alle beursgenoteerde producten die op de beurs verhandeld worden. De enorme daling van de crypto-markt heeft ook een impact gehad op de Amun ETP. Het product, dat een debuut maakte tegen een prijs rond de 13,80 dollar, is sindsdien met 15% gedaald tot 12,40 dollar per eenheid. Sinds half november heeft de markt voor digitale valuta’s meer dan 85 miljard dollar verloren.

Nochtans, overtreft zijn dagelijkse omzet van 425.000 CHF ($425.000) een aantal producten zoals zilver, ruwe olie, en goud, die op Six worden verhandeld. Hoge volumes in een bepaald aandeel of financieel product is meestal een teken van enthousiasme onder de beleggers. De volumes die we bij SIX zien, zouden als armzalig kunnen worden beschouwd als we het vergelijken met andere grotere exchange-traded producten van de VS. Bijvoorbeeld de SPDR Gold Shares ETF klokt een dagelijkse gemiddeld volume van $987 miljoen af, volgens ETF.com.

Redenen voor het hoge volume

Volgens Richard Johnson, een marktexpert bij Greenwich Associates, kan het hoge volume het gevolg zijn van trading bedrijven die willen profiteren van op arbitrage gebaseerde transacties tussen de ETP en de onderliggende markt. Bedrijven kunnen profiteren van afwijkingen tussen de prijs van het derivaat en de onderliggende markt om winst te maken.

De plotselinge daling van de afgelopen dagen in de crypto-markt heeft ertoe geleid dat traders, beleggers en hedgefondsen hun toevlucht hebben genomen tot arbitrage of futures om de verliezen te beperken.

Een persoon die bekend is met het beleggingsinstrument, zei dat de samenstelling evenredig verdeeld is. Deze 50/50 verdeling tussen de retail en instellingen, is een teken dat de grotere beleggers interesse hebben in de markt.

Volgens persberichten is Jane Street Financial en Flow Traders, twee gespecialiseerde “marketmakers”, uitgegroeid tot actieve traders van de onderliggende digitale assets, die als gemachtigde partijen voor het ETP fungeren.

De Amun Crypto ETP is ontwikkeld voor het bijhouden van een index die gebaseerd is op 5 cryptos, waaronder XRP, bitcoin cash, ethereum, litecoin, en bitcoin. De ETP vereist geautoriseerde deelnemers. In dit geval is dat Jane Street en Flow Traders.

Jane Street en Flow Traders ondersteunden het product door de aankoop van een aantal eenheden van het product om de initiële liquiditeit te verschaffen, een proces dat bekend staat als “seeding”. Beide bedrijven hebben geen details onthuld over hun handelsvolumes en al zeker niet over hun investeringen in het product. Momenteel zijn Amerikaanse investeerders niet in staat om de ETP te kopen of te verkopen, die gereguleerd wordt door de SIX Swiss Exchange.

De langverwachte en voorziene ETF in de VS kan de crypto-markt naar een hoger niveau tillen door de deelname van institutionele beleggers.

 

Heb je vragen over dit artikel of ben je van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Wordt lid van onze Telegram groep, kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut zouden kunnen zijn, het is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment