Ripple hoogste stijger op de markt

Ripple XRP keerde maandag 26 febrauri  terug naar positief gebied, met prijzen die $ 1,00 benaderden toen de Woori Bank in Zuid-Korea de nieuwste financiële instelling werd om het betaalplatform te testen. Voor alle twijfels omtrent de levensvatbaarheid van XRP als een bruikbare token, staan de instellingen in de rij om het platform in hun waardeketen te integreren.

Ripple’s native XRP-token klimt vandaag +14% naar de $ 1.05, na een sessie van bijna $ 1,08 te hebben bereikt. De cryptocurrency ligt op schema voor zijn hoogste nederzetting in bijna twee weken.

Wat weten we over XRP buiten het feit dat het enorm populair is in Korea

XRP is de op twee na grootste cryptocurrency ter wereld met een marktkapitalisatie van $ 39,1 miljard. Het piekte op nr.2 aan het begin van het jaar met een totale kapitalisatie van $ 142 miljard, volgens CoinMarketCap.

De handelsvolumes zijn de afgelopen drie maanden drastisch gedaald, van een dagelijks record van ongeveer $ 9 miljard naar een dieptepunt van ongeveer $ 250 miljoen. De volumes in de afgelopen 24 uur waren gemiddeld $ 920 miljoen.

Het grootste deel van de transacties werd geplaatst op Zuid-Korea’s exchange Bithumb , die meer dan 26% van de dagelijkse omzet verwerkte. Binance zag ook 12% van het dagelijkse transactiebedrag.

Waarom de stijging ?

Zuid-Koreaans partnerschap aangekondigd
De Woori Bank één van de ‘big five’ financiële instellingen in Korea – is naar verluidt een samenwerking aangegaan met Ripple om grensoverschrijdende stromen te testen met behulp van de distributed ledger technology (DLT).
Lokale mediabronnen hebben gemeld dat de bank van plan is om het platform dit jaar ergens te commercialiseren.

Echter, werden de rapporten van de testen voor het eerst naar voren gebracht op 2 maart, dus – als Woori’s blockchain-proef daadwerkelijk de katalysator van de rally was – is het onduidelijk waarom er een meerdaagse vertraging was tussen de rapporten en de toename van XRP.

Meer dan 60 Japanse financiële instellingen hebben zich al aangemeld om de diensten van Ripple te testen, waaronder het grensoverschrijdende betaalplatform xRapid en het xCurrent-liquiditeitssysteem.

Hoewel Ripple aanzienlijk op gang is gekomen in de reguliere kringen, beweren critici dat de XRP-adoptie verre van gegarandeerd is. Dat komt omdat banken die samenwerken met Ripple het token niet hoeven te gebruiken om toegang te krijgen tot het blockchain-protocol. Twee opmerkelijke voorbeelden zijn Standard Chartered en Santandar, die banken hebben de Ripple-technologie gebruikt voor grensoverschrijdende betalingen, maar hebben geen plannen om XRP te integreren. Dat gezegd zijnde, hebben de banken blijk gegeven van optimisme in de technologie van Ripple.

De vrijwel onmiddellijke transactiesnelheden van Ripple blijven de aandacht trekken van grote financiële instellingen in Azië en elders. In tegenstelling tot andere cryptoprojecten, zou Ripple ook werken binnen de regelgevende kaders van bestaande financiële instellingen. Dit maakt het minder gevoelig voor onverwachte verschuivingen in het huidige regelgevende regime dat de cryptocurrency-markt beheerst (of in dit geval niet bestuurt).

Weetje

Met namens het Lumens-symbool van Stellar, dat misschien ten onrechte is omschreven als een ‘arme man’s ripple’, lijkt de coin de achterwind van XRP te hebben opgevangen, omdat de XLM-prijs vandaag ook met 13 procent omhoog is gegaan.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment