Ripple of Stellar? Wie zal het zeggen.

Ripple en Stellar starten de week met een diepe duik terwijl de strijd verder gaat

Na een veelbelovend weekend begonnen Ripple en Stellar de week in mineur, ze moesten beide een diepe val incasseren. Desondanks zijn we ervan overtuigd dat de toekomst van grensoverschrijdende betalingen zal voortvloeien in één of beide coins.

Ripple

Het weekend zag er optimistisch uit voor Ripple, doordat de prijs weer boven de $0.50 kwam piepen. Hier ontbrak er aan momentum om door te stoten naar hogere sferen, de combinatie tussen een verhoogde volatiliteit en een dalend handelsvermogen zorgden ervoor dat de prijs weer teruggedrongen werd naar $0.47.

Het handelsvermogen steeg dan weer wel, van rond de 250 miljoen naar 265 miljoen.
Opmerkelijk is dat meer dan 1/3de van de trades werden verricht in Zuid-Korea.
Ripple blijft zijn 3de plaats behouden met een totaal vermogen van meer dan 19 miljard.

Stellar

Stellar werd maandag weer verder naar beneden gedrongen door de bearish trend die we al een tijdje ervaren. De prijs van Stellar bereikte een dieptepunt van $0.1932 met een handelsvolume van amper 32 miljoen. Gelukkig kon Stellar zich wat herstellen en werd de kaap van $0.20 weer bereikt.
Met een marketcap van 3.7 miljard behoudt Stellar stevig zijn 8ste plaats.

De strijd voor heerschappij

Ripple en Stellar zijn de kersen op de taart qua currencies die een globale adoptie van grensoverschrijdende betalingen beloven. Waar ze het meeste in verschillen is de uitvoering.

Ripple is bekend komen te staan als de cryptomunt van de banken, dit komt door hun makkelijke wisselwerking met ons bestaand financieel systeem. Ripple noemt de traditionele banken traag, duur en niet transparant genoeg. Stellar daarentegen wil rond deze overheidsinstanties werken en rechtstreeks naar de consument gaan.

In termen van internationale verrichtingen dient Stellar meer als een brug tussen verschillende munteenheden zoals euro en dollar. Deze brugvorming vereist wel dat een vast aantal XLM in circulatie moet blijven voor de liquiditeit te garanderen. Stellar probeert ook steeds meer voordelen te halen uit de Lightning Network technologie om hun schaalbaarheid en veiligheid te verbeteren. Stellar’s Lightning testnet werd begin april gelanceerd met een te verwachten beta versie in oktober.

Ripple’s XRP protocol zorgt ervoor dat ze nu ook een brug kunnen vormen voor internationale betalingen. Daarbij hebben ze nog verschillende partnerships aangekondigd waaronder een Japanse vereniging van samenwerkende ondernemingen die 80% representeren van Japanse bankbezittingen.

Het vernieuwde businessplan van Ripple kan voor veel voordelen zorgen naar de toekomst toe, wat dan weer kan zorgen voor een boost in de internationale adoptie van XRP.
Ripple heeft voorgenomen om zich niet te focussen op transacties tussen euro en dollar omdat deze al efficiënt genoeg verlopen. Zij gaan zich meer richten op minder bekende transacties zoals bijvoorbeeld euro – indische rupee.

Tot slot concluderen we dat voor beide munten een mooie toekomst wacht. Ripple is op dit moment koploper, maar Stellar loopt zeker niet ver achter. Het sterke punt van Stellar ten opzichte van Ripple blijft decentralisatie, en dat het kan dienen als mogelijke launchpad voor ICO’s.

 

 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment