SafeGuard token

Safeguard, een innovatief ecosysteem voor ongevallenpreventie dat gebruik maakt van AI (artificial intelligence) om ongevallen te helpen voorkomen en het leven veiliger te maken. Het token (SGT) is een op NEP-5 gebaseerd token met verschillende functies en is een essentieel onderdeel.  Het model is zo gebouwd dat het de vestiging van een micro-economie vergemakkelijkt.

Concept

SafeGuard is een uniek open-source netwerkprotocol voor de veiligheidsindustrie. Het is een gedecentraliseerd non-profit platform gebaseerd op blockchaintechnologie. Het heeft als doel ondersteuning te bieden voor de ontwikkeling van een veiligheidsapplicatie, waarop mens en organisatie kunnen voortbouwen.

Data en AI kunnen mensen helpen de fysieke omgeving te begrijpen en gevaarlijke situaties te voorspellen die zich op de werkplek kunnen voordoen. Met voldoende data verzameld via ‘Internet of Things’ en met voorspellende modellering, kunnen situaties die een gevaar vormen gemarkeerd worden. Op die manier kunnen letsels en sterfgevallen voorkomen worden voordat zij zich voordoen.

Het vrijwaringsprotocol is gebaseerd op drie jaar onderzoek. Het heeft al een enorm klantenbestand dat bestaat uit bedrijven als BAM, KPN en Ingram Micro. Ze willen hun ontwikkelingen gebruiken en er een open-sourceproject van maken. Op deze manier zullen zij organisaties en bedrijven eerder gelicentieerde software aanbieden die de veiligheid op hun werkplek kan verbeteren.

The Intimate (ITM) token is een concurrerende ICO die draait op de blockchain van Ethereum.

Doelstelling van het project

Een van de problemen waarmee de veiligheidsindustrie wordt geconfronteerd, zijn de hoge kosten. Met Safeguard Protocol zullen gebruikers gebruik maken van de Safeguard oplossingen en alleen betalen in SGT voor de mate waarin ze de software gebruiken. Een andere kwestie is privacy versus veiligheid. Als een werknemer bijvoorbeeld met zijn of haar naam wordt geregistreerd, heeft hij of zij het recht om deze registratie te laten verwijderen. Safeguard heeft daar echter een oplossing voor high-end encryptie met behulp van de blockchain.

Feiten op dit moment
 • Elk jaar raken talloze mensen op hun werk gewond, waardoor hun inkomsten worden verminderd en bedrijfseigenaren gemiddeld $2.000 per jaar per werknemer moeten betalen.
 • Alleen al in de VS gebeuren naar schatting tien dodelijke ongevallen per dag.
 • De EU geeft jaarlijks naar schatting 476 000 000 000 euro uit aan de gevolgen van de gevaren voor de veiligheid op het werk.
Specifiek:

Dagelijks sterven 1.000 mensen op het werk door een arbeidsongeval.

Gevolg – Arbeidsongevallen met letsel of overlijden leiden niet alleen tot ernstige ontberingen voor de getroffen gezinnen en medewerkers, maar ook tot langdurige juridische gevolgen voor de betrokken organisatie.

OorzaakDe huidige veiligheidsoplossingen zijn over het algemeen verouderd (buzzers/pagers, signalisatieborden, walkie talkies).

Oplossing van deze tijd – Steeds meer IoT-systemen worden geïmplementeerd in verschillende werkomgevingen, terwijl er weinig systemen zijn die de relevante (veiligheids)gegevens verzamelen en gebruiken.

Oplossingen voor de toekomst

De ontwikkelaars maken gebruik van open source omdat ze geloven dat de wereld snel evolueert. Zij zijn van mening dat de controle op de veiligheidssystemen in handen moet zijn van iedereen. Op die manier kan iedereen op een toegankelijke en betaalbare manier van deze technologie profiteren.

In overeenstemming met het basisprincipe van decentralisatie zal dit project bijdragen tot de globalisering van de veiligheidsindustrie. Als u ervoor kiest om deel te nemen aan de verkoop van Safeguard Tokens, zal uw bijdrage gaan naar het ondersteunen van de ontwikkeling van het ecosysteem.

Tegen 2022 wil SafeGuard het aantal ongevallen op het werk met 20% verminderen, waardoor bedrijven 400 dollar per werknemer per jaar kunnen besparen.

De technologie die ze voor deze oplossing gaan gebruiken:

Safeguard is een SaaS oplossing, wat staat voor “Software as a Service”. Het wil zeggen dat je niet alleen betaalt voor het product, maar ook voor ondersteuning en de toekomstige doorontwikkeling van de app. Dit zorgt ervoor dat je veiligheidsoplossing nooit verouderd.

Het opbouwen van een open source netwerkprotocol voor de wereld van veiligheid. Het veiligheidscontroleprotocol, een gedecentraliseerd platform zonder winstbejag dat volledig op de blockchain is gebaseerd, is gericht op het vergemakkelijken van de gezamenlijke ontwikkeling van een universele veiligheidstoepassing waarvan zowel organisaties als personen gebruik kunnen maken en waarop zij kunnen voortbouwen.

Door ontwikkeling van AI, patroonherkenningssoftware die de onderliggende oorzaken van veiligheidsinbreuken en noodincidenten diep begrijpt en uiteindelijk in realtime voorspelt.

Gebruik

Ontwikkeling van software voor het voorspellen en voorkomen van ongevallen die elke werkruimte aanzienlijk veiliger kan maken.

De huidige App & het Dashboard van het crisiscommunicatieplatform van Safeguard biedt een meetbare oplossing voor dit probleem. Het stelt kleine en grote organisaties als KPN, BAM en de Amsterdam Arena in staat om hun veiligheidspraktijk op operationeel niveau te managen en te voorzien van opgebouwde veiligheidsgegevens.

De App heeft 4 hoofdfuncties:
 1. Real-time Inzicht in Bezetting – Safeguard detecteert automatisch of oproepbare medewerkers aanwezig zijn.
 2. Conference Call – Safeguard ondersteunt conference calling tussen alle beschikbare medewerkers op een specifieke locatie. Hulpverleners kunnen via de app zien wie er beschikbaar is en direct met hen communiceren op een snelle en efficiënte manier.
 3. Gecontroleerde meldingen – geeft melding aan de juiste personen op basis van aanwezigheid en specifieke groepen of scenario’s tijdens een noodgeval
 4. Ingestelde noodscenario’s – Hiermee kan je vooraf aangepaste scenario’s toevoegen aan het Safeguard-dashboard, zodat hulpverleners precies weten wat ze moeten doen.
Het dashboard

Deze bestaat ook uit 4 hoofdfuncties en is exclusief gebouwd voor beheerders zoals operationele leidinggevenden of front office managers. De bedoeling van dit dashboard is dat deze mensen tijdens een melding of noodsituatie de verantwoordelijkheid op zich nemen om op te treden als een centraal communicatiepunt.

 1. Rapportage – opvolging voor prestaties van de veiligheidsorganisatie. Deze gegevens  worden gebruikt om de processen van de organisatie te optimaliseren.
 2. Checklisten – dit dient om bv. een ontruimingsplan, EHBO checklist of BHV-plan aan de app toe te voegen. Het is mogelijk om per locatie specifieke checklisten te tonen, zodat hulpverleners alleen maar de voor hen relevante informatie te zien krijgen.
 3. Aanpasbare geofence-mapping – Hiermee kan je aangepaste locaties en secties maken waarmee groepen per locatie of sectie gealarmeerd kunnen worden, in plaats van de hele organisatie. In combinatie met aanpasbare scenario’s kan je specifieke scenario’s per locatie gebruiken.
 4. Groepen – De aanmaak van deze groepen zorgt ervoor dat enkel de juiste personen gealarmeerd worden. Dit zal ervoor zorgen dat je bij ieder incident of noodgeval kostbare tijd bespaart. Hierdoor kan je door 1 druk op de knop een bepaalde groep voor een incident alarmeren.

Deze veiligheidsgegevens worden gegenereerd om de veiligheidsmanagementprocessen te stroomlijnen, waardoor kosten- en tijdbesparend kan worden gewerkt op de lange termijn.

Door ongevallen te voorspellen en te voorkomen voordat ze zich kunnen voordoen, zorgt de veiligheidscontrole ervoor dat mensen in staat zijn om veilig naar huis terug te keren na een werkdag.

Het protocol

Het mooie aan de SaaS oplossing is naarmate het aantal gebruikers binnen het ecosysteem toeneemt, ook het voorspellingsvermogen toeneemt.

De algemene bruikbaarheid van de Safeguard app en het platform zal daardoor voortdurend verbeteren. Naarmate het systeem door zijn steeds verbeterde voorspellingscapaciteit ook beter gaat functioneren, gaan de deelnemers meer gestimuleerd worden om bij te dragen aan het protocol en om gebruik te maken van SGT.

Het gedecentraliseerde karakter van het veiligheidscontroleprotocol houdt in dat geen enkele partij controle heeft over het platform in zijn geheel.

Omdat het open source is, kan iedereen een bijdrage leveren aan het hele ecosysteem. Iedereen kan namelijk waarde toe te voegen aan het bestaande platform door het ontwikkelen van eigen Oracles.

De gemeenschap zal dan het Oracle beoordelen. Wordt het Oracle gevalideerd, dan zullen de makers van het Oracle, telkens als het Oracle een verzoek krijgt, worden beloond in SGT.

Stimulatie is daarom een fundamenteel onderdeel van het ecosysteemmodel. De beloning met SGT zou de sterke gemeenschap van ontwikkelaars moeten stimuleren om een bijdrage te leveren aan de broncode van het Safeguard Protocol.

Roadmap

juni 2018
– Begin van de privé voorverkoop. Deze periode duurt 14 dagen.

Q2 2018
– Begin van de publieke verkoop. Deze periode duurt 24 dagen en is alleen beschikbaar voor mensen die de white list procedure hebben voltooid.

Q3 2018
– Open sourcing van het huidige Safeguard-platform.

Q3 2018
– Alpha-versie van Oracles framework. De mogelijkheid is aanwezig voor andere ontwikkelaars om Oracles te creëren en aan te sluiten op het bestaande Safeguard platform.

Q4 2018
-Beta & lancering van Oracles framework
– Het is nu mogelijk om verbinding te maken met Oracles en om inlichtingen in te winnen bij Oracles.

Q4 2018
– Alpha-versie van de eerste Safeguard AI Oracle
– Start van het onderzoek naar de datasets voor patroonherkenning en ontwikkeling van de lesmodule van de AI.

Q1 2019
– Alfa & bèta van de gedecentraliseerde veiligheidscontrole
– De Alpha & Beta-versie van het gedecentraliseerde platform van Safeguard.

Q1 2019
– Beta-versie van de eerste Safeguard AI Oracle voor voorspelling en preventie van ongevallen.

Q2 2019
– Lancering van het volledige spectrum van het gedecentraliseerde platform van Safeguard.

Q2 2019
– Beta & Release van Oracles verbinding, Oracle kan worden aangesloten op het decentrale blockchain platform.

2019
– Uitbreiding van de Safeguard app en het veiligheidsmanagement platform naar andere Europese landen.

2019
– Introductie van het volledige Safeguard ecosysteem in Azië, inclusief de app, het platform voor veiligheidsbeheer, Oracles en het AI voorspellings- en preventiemodel.

2020
– Uitbreiding van de Safeguard-app en het veiligheidsbeheerplatform in Noord-Amerika. Het AI voorspellings- en preventiemodel zal op de Noord-Amerikaanse markt worden geïntroduceerd.

Team

SafeGuard is gevestigd in Nieuwendijk te Nederland. Het bedrijf bestaat al sinds 25 augustus 2015 en heeft als doel de veiligheidsorganisatie te helpen met het optimaliseren van processenen en ze brengen nu een bestaand product op de markt door middel van een applicatie die in de toekomst op de blockchain zal werken.

Met een sterk team dat bestaat uit getalenteerde marketeers, developers en ontwerpers en het heeft een werkend, getest systeem dat sinds 2015 het veiligheidsmanagement op het werk in Europa herdefinieert, wil Safeguard nu zijn grootste mijlpaal ooit bereiken. Alle processen, van ontwerp tot ontwikkeling, worden binnen de organisatie uitgevoerd waardoor de kwaliteit van Safeguard zeer hoog ligt.

Samenstelling Core-team

Partners & klanten

Safeguard heeft ook een partnerschap met de gedecentraliseerde NEO exchange, Aphelion, waardoor het kopen van SGT tokens een eenvoudig en veilig proces is. Ze zijn een partnerschap aangegaan met chinese Blockchain Partners om op de Aziatische markt te komen. Eerdere partners van het CBP zijn onder meer NEO en VeChain. Ze hebben veel expertise in het verbinden van de Westerse blockchainwereld met de Aziatische wereld en dit zal hopelijk leiden tot nog een paar proefprojecten in Azië en nog meer partnerships en klanten.

Safeguard heeft een groot aantal bekende cliënten, waaronder veel Nederlandse marktleiders. Hun bekendste klant KPN heeft een omzet van ruim 8,4 miljard euro en is het grootste Nederlandse mobiele- en telecombedrijf. Een andere Nederlandse reus is Koninklijke BAM Groep . Dit is een Nederlands bouwbedrijf met een omzet van 7,4 miljard euro.

De eerste klant van Safeguard was het ziekenhuis Amfia in Breda. Misschien is de grootste van hun klanten wel Ingram Micro. Dit is een in Californië gevestigd product- en dienstenbedrijf in de IT met een omzet van meer dan $40 miljard. Amsterdam Arena, het stadion dat wordt gebruikt door de in Amsterdam gevestigde voetbalclub Ajax, is een andere klant van Safeguard. Ook de Nederlandse versie van DMV (Department of Motor Vehicles), namelijk de RDW (Dienst Wegverkeer) die instaat voor de registratie van voertuigen en rijbewijzen, is ook een klant van Safeguard.

Voornaamste klanten van Safeguard

Daarnaast zijn er ook een aantal Nederlandse gemeenten die gebruik maken van de diensten van Safeguard, zoals de gemeente Kaag en Braassem, Gorinchem en de gemeente Montferland. Ik verwacht dat meer gemeenten contact opnemen met Safeguard als zij hun diensten aanbevelen.

Token Distributie

Distributie

 • Token investeerders 66.4%
 • Team en Adviseurs 14.3%
 • Reserve 10%
 • Bonus toewijzingen 9.3%

Gebruik van de opbrengst

 • Ontwikkeling 50%
 • Two
 • Marketing en verkoop 20 %
 • Business ontwikkeling 20%
 • Werkzaamheden 10%

Tokens

Token – SGT
Datum pre-sale – 7 juni – 31 juli
Pre-ICO Prijs – 1 SGT = 0.1328 EUR
ICO Datum – 5 juli – 31 juli
ICO Prijs – 1 SGT = 0.1328 EUR
Platform – NEO
Accepterend – NEO
Minimumbijdrage – 1,000 EUR
Totaal aantal Tokens – 113.400.000 SGT
Hard cap bij Pre-ICO – 750.000 EUR
Hard cap bij ICO – 9.250.000 EUR

Niet deelnemende landen:

Noord-Korea
China
Verenigde Staten 
Canada (enkel erkende investeerders)

Conclusie

Safeguard heeft een aantal goede partners en vooral fenomenale cliënten, en ze zullen alleen maar toenemen na verloop van tijd. Het vermogen om klanten van deze omvang te werven laat echt zien waartoe dit team en product in staat zijn. Dit geeft veel vertrouwen over de toekomst van dit project. In combinatie met de Aziatische samenwerking zorgt dit er voor dat er in de toekomst nog meer prominente partijen bijkomen. Naarmate Safeguard meer gebruikers en dan ook een grotere naam krijgt, zal de waarde van het token stijgen.

Ontwikkeling 7/10
Product 8.5/10
Documentatie en Design 6/10
Marketing 9/10
Team 8/10
Adoptie 6.5/10
Timing 4/10
Token distibutie 6/10
Hype 6/10

Score

Links

Website | Blog | Whitepaper | |   |  |

What's your reaction?

Leave a comment