SEC in actie!

Zoals velen zeggen: “Laat het aan de SEC over om te oordelen over de zaak van een private jet token.”, en dat juist op het moment dat de crypto markten volop in beweging zijn.

Voor het eerst in de geschiedenis hebben Amerikaanse regelgevers ontdekt dat een utility token niet als een security wordt beschouwd. Voor degenen die nieuw zijn, het spijt ons dat wij niet ingaan op alle details van wat dat vandaag de dag betekent, maar weet gewoon dat dit een big deal is.

Een weinig bekende token genaamd TKJ werd ontworpen door een privé jet operator genaamd TurnKey Jet als een soort van beloningsprogramma waarmee hun klanten kunnen betalen via crypto voor services. De SEC heeft nu verklaard dat dit project geen enkele security wetgeving heeft overtreden en kan doorgaan met het aanbieden ervan zonder reglementair toezicht.

Alsof dat nog niet genoeg was, heeft de SEC nu ook een uitgebreide richtlijn uitgebracht om te verduidelijken of een specifieke crypto al dan niet als een security token moet worden beschouwd. Er is ook een grote samenvatting van de bovenstaande uitspraak. Mijn favoriet was dit juweeltje.

Als we het hebben over programmeerbaar geld, dan kunnen de praktische toepassingen vrij flexibel zijn. Elke utility token is heel anders opgebouwd en de SEC heeft besloten om elk geval per geval te behandelen op basis van zijn inhoud.

Bitcoin Blockchain in actie

Natuurlijk, door het enthousiasme in Bitcoin moeten we natuurlijk wel een oogje in het zeil houden voor netwerkcongestie. In december 2017 was dit een groot probleem, want er werden veel meer transacties op het netwerk verstuurd dan de miners konden confirmeren.

De adoptie van SegWit heeft hier veel aan bijgedragen, zoals we hieronder zullen zien, maar als we naar de “mempoo”l kijken, is het aantal onbevestigde Bitcoin transacties de laatste dagen een beetje aan het toenemen.


Als we kijken naar de geschiedenis, dan kunnen we zien dat er nog geen sprake is van een gevaarlijk niveau. Deze grafiek toont de mempool, die in 2017 twee keer overspoeld werd.


Toch, met ongeveer 56.000 onbevestigde transacties op dit moment en transactiekoersen die hun all time highs benaderen, is dit iets om in de gaten te houden.
Het goede nieuws is dat de transactietijden in het geheel niet beïnvloed worden. Wie vandaag nog een Bitcoin stuurt, moet net zo snel een bevestiging krijgen als altijd.
….en, misschien nog belangrijker, de fees zijn niet zo sterk aangetast. Er is een kleine opvallende piek, maar er is niets dat de mensen ervan zou verhinderen om vandaag de dag een transactie te versturen.


Over het geheel genomen is de Bitcoin-blockchain veel beter dan in 2017. Zoals we hierboven zagen, zien we bijna hetzelfde aantal transacties per seconde, maar toch zijn er geen significante pieken geweest in transactietijden of fees.

Dit is grotendeels te danken aan de implementatie van SegWit, een upgrade die in augustus 2017 in de blockchain werd geïnstalleerd, waardoor een deel van de transactiedata op een aparte plaats kan worden opgeslagen.

Volgens Woobull.com gebruikt nu ongeveer 40% van alle Bitcoin-transacties de SegWit-oplossing om de belasting te verlichten.

 

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

 

 

What's your reaction?

Leave a comment