SEC zorgt voor nieuwe FUD

De waarden van de cryptocurrencies daalden vandaag na het nieuws van de US Security and Exchange Commission (SEC) en hun beslissing over Bitcoin ETF.
Wat is een ETF? Wel hier vind je het antwoord.

Bitcoin daalde met 3,4% of $ 230 en landde op $ 6.486. Op dit niveau bedroeg de totale oplage van bitcoin 112 miljard dollar. Tegelijkertijd was de prijs van Ethereum 2,88% of $ 10,95 lager op $ 369, waardoor de digitale munt een totale waarde had van iets meer dan 37 miljard USD.

De financiële waakhond moest beslissen of hij het allereerste Bitcoin exchange traded fund (ETF) al dan niet zou goedkeuren, maar heeft dit nu uitgesteld tot eind september. Dit verzoek is ingediend door VanEck en Solid X, na de recente afwijzing door SEC van een Bitcoin ETF-aanvraag van de Winklevoss tweeling, Tyler en Cameron.

Verscheidene spelers hebben verzocht om toestemming voor de lancering van de Bitcoin ETF of worden geacht dit te doen, waardoor het beleggen in crypto in theorie veel toegankelijker zou worden voor kleine beleggers die de ETF gewoon zouden kunnen kopen.

Het nieuws werd beschouwd als een potentiële klap voor de geloofwaardigheid van de cryptomarkt. De percepties zijn namelijk bijzonder gevoelig voor alle kwesties die verband houden met het regelgevingsklimaat in gevestigde financiële centra zoals New York.

De uitverkoop op bitcoin blijft duidelijk maken hoe extreem gevoelig de cryptocurrency blijft voor de ontwikkelingen bij de SEC.

Zijn Bitcoin ETF’s een aanwijzing voor het succes of falen van bitcoin?

Voordat de aankondiging door SEC er kwam, was bitcoin erin geslaagd om zijn weg naar meer dan $7.000 terug te vinden en handelde even rond $7.100, die een support bij $6.900 vond. De prijzen hadden dit niveau voor een paar uren op zondag getest alvorens de bullish markt controle herwon en het boven $7.000 duwde. Op maandag daalden de prijzen opnieuw onder $7.000, maar hield vast ruim boven $6.900.

In de vroege uren van dinsdag, namen de prijzen toe en handelde bitcoin boven $7.100. Rond de tijd dat de SEC de aankondiging deed over hun vertraagde goedkeuring, was er geen vuiltje aan de lucht en deed de markt alsof ze het nieuws zou negeren. Maar wat er daarna gebeurde, kon niemand voorspellen.

Bitcoin begon snel en hard te kelderen. Na enkele uren had bitcoin het $6.900 steunniveau gebroken en de bodem bij $6.487 gevonden. Gelukkig vond bitcoin dit als zijn nieuwe support aangezien het gestaag terug klom om rond $6.500 te landen waar het momenteel rond cirkelt,

Het nieuws heeft niet alleen bitcoin geraakt, bijna elke andere cryptocurrency is ingestort . Verliezen van ongeveer 5% tot 15% in de afgelopen 24 uur en alle support die ze hadden gevonden in de afgelopen paar weken werd gebroken.

Ethereum is ongeveer $ 368, EOS was op $ 6,03, Ripple was op 0,3500, wat allemaal een enorm verlies is. De marketcap is gedaald tot iets meer dan 224 miljard, een nieuw dieptepunt sinds november 2017.

Momenteel zijn de meningen verdeeld over de rol die de goedkeuring van bitcoin ETF’s speelt bij het succes van bitcoin op lange termijn. De medeoprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, zette na de verwerping van de Winklevoss Bitcoin ETF zijn mening op sociale media over de “te grote nadruk die op ETF’s wordt gelegd”;

“I think there’s too much emphasis on BTC/ETH/whatever ETFs, and not enough emphasis on making it easier for people to buy $5 to $100 in cryptocurrency via cards at corner stores. The former is better for pumping price, but the latter is much better for actual adoption.”

 

Gezien de recente prijsdaling lijkt het echter echt nodig om Bitcoin ETF goed te keuren. Volgens analisten is het succes van bitcoin op lange termijn afhankelijk van de goedkeuring van ETF’s en is het de enige katalysator die de prijzen kan opdrijven tot hun historisch hoge niveau van 20 000 dollar en mogelijk zelfs meer.

Cryptocurrencies zouden een stevige impuls kunnen krijgen en uiteindelijk het belangrijkste discussiepunt op de financiële markten kunnen worden als de SEC in september een Bitcoin ETF goedkeurt.

Hoewel het huidige traject voor bitcoin naar de keerzijde wordt gekanteld, zouden de vooruitzichten kunnen veranderen als een ETF van bitcoin werkelijkheid wordt.

What's your reaction?

Leave a comment