Shelley van Cardano ondergaat een vertraging in zijn ontwikkeling. We lichten dit even toe.

Cardano (ADA), de blockchain voor complexe, programmeerbare overdrachten, wordt op dit moment bemoeilijkt door de bezorgdheid dat de ontwikkeling van de roadmap aanzienlijke vertraging oploopt. De hoog aangeprezen verbetering van Shelley is meer dan een maand te laat, waardoor er veel vragen over de toekomst van het netwerk onbeantwoord blijven.

ADA-prijzen

Volgens CoinMarketCap zakte de waarde van het ADA-token op donderdag met 6% tot $0,0606. Dat is het laagste niveau sinds eind maart.

De waarde van ADA is de voorbije maand dramatisch gedaald met ongeveer 27%. Tijdens dezelfde periode heeft Bitcoin (BTC) bijna 17% gewonnen, terwijl de algemene cryptomarkt 4% aan de waarde heeft gewonnen.

Cardano heeft een totaal circulerend aanbod van 25,93 miljard tokens en bereikte een recordhoogte van $1,33 op 4 januari 2018.

ADA was een topspeler tegen het einde van het eerste kwartaal en heeft uiteindelijk Tether (USDT) naar de negende plaats in de market qua marktkapitalisatie gebracht. Deze zogenaamde “flippening” vond begin april plaats, net voor de huidige neerwaartse trend begon.

Met de huidige waarden is de blockchain van Cardano iets meer dan 1,7 miljard dollar waard, waarmee hij op de tiende plaats staat op marktkapitalisatie.

De Shelley-upgrade ondergaat vertraging

Na een succesvolle hard fork van eind maart bleek de langverwachte weg naar het Shelley-netwerk op het juiste spoor te zitten. Maar de ontwikkeling ervan heeft nog meer vertraging opgelopen, omdat het onderzoek dat nodig is om de volgende fase in de evolutie van het platform te voltooien, zo diepgaand is.

Dat was de uitleg van Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, die eerder deze week een korte update van het platform op YouTube heeft geplaatst. Hoskinson zei dat hij meer dan 50 full-time ingenieurs heeft die aan het Shelley-project werken, wat de overgang naar een ‘proof-of-stake’ consensus en het creëren van een volledig gedecentraliseerd systeem inhoudt.

“In het algemeen is het zo dat, wanneer dit in de industrie gebeurt, wordt de R&D-fase afgesloten voordat het geconsumeerd of geproduceerd wordt. Dus jullie zien het eindresultaat van projecten,” zei hij.

Volgens Crypto Insider, voegde hij eraan toe:

“Wanneer je nieuwe dingen doet, wanneer je pioniert, heb je soms een vertraging. Nogmaals, deze vertragingen zijn niet te wijten aan [een] gebrek van middelen of een gebrek aan kennis. Het komt door de vernieuwing achter de protocollen of omdat je onderweg dingen ontdekt waardoor je bepaalde zaken moet veranderen.”

 

Ondanks deze ontwikkelingsbarrières is Cardano één van de best gerangschikte blockchainprojecten als het gaat om de gebruikersactiviteiten, het gedrag van de ontwikkelaar en de maturiteit van hun assets. Volgens CoinMarketCap heeft Cardano een “Fundamentel Crypto Asset Score” van 866, wat overeenkomt met een “A”-rating. Alleen Ethereum is uiteraard hoger gerangschikt.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment