SingularityNET (AGI)

Als u interesse hebt in “artificial intelligence” dan zult u waarschijnlijk ook belangstelling hebben voor SingularityNET, een gedecentraliseerde blockchain marktplaats voor artificial intelligence (AI). Nu de waarde van AI voor bedrijven steeds duidelijker wordt, kan zo’n marktplaats het voor bedrijven steeds makkelijker gaan maken om AI-waardeproposities aan te spreken.

Nu wat houdt de term “AI” juist in?

“AI” is een overkoepelende term die wordt gebruikt om een groot aantal technologische ontwikkelingen te beschrijven, van chatbots tot domotica tot deep learning, machine learning, en nog veel meer. “Crypto” is een soortgelijke term die wordt gebruikt om blockchain (distributed ledger technology), digitale valuta, decentralisatie, distributed computing, enz. te omvatten.

Er is namelijk een steeds grotere kloof tussen de onderzoekers en academici die AI-tools ontwikkelen en de bedrijven die ze gaan willen gebruiken. De meeste bedrijven kunnen er niet zomaar gebruik maken, maar hebben wel de behoefte naar een oplossing op maat.

Aan de andere kant kunnen onderzoeksprojecten problemen ondervinden om toegang te krijgen tot een dataset die groot genoeg is om een succesvolle ‘learning machine’ te creëren. SingularityNET wil de first mover zijn die deze gaten wil dichten en die het onderzoek naar AI samenbrengt met de zakelijke behoeften voor AI.

Concept

SingularityNET’s concept is in mijn ogen uniek in de blockchain wereld. Een ander opmerkelijke bedrijf dat met AI werkt is het op NEO gebaseerde DeepBrain Chain en fetch. Deze projecten hebben een vergelijkbare lange termijn visie.

SingularityNET is één van de meest innovatieve en gedurfde projecten in de crypto-industrie en het brengt twee van de populairste technologiegebieden samen: AI en de blockchain.

SingularityNET is een gedecentraliseerd, volwaardig Artificial Intelligence (AI)-netwerk met een AI-as-a-Service (AaaS)-marktplaats. Het in Nederland (Strawinskylaan 3127 te Amsterdam) gevestigde project heeft als doel de ontwikkeling en implementatie van AI te bevorderen. AGI is de ticker code die door SingularityNET wordt gebruikt.

In een poging om de zaken eenvoudig te houden, lanceert SingularityNET als een marktplaats voor AI-services. Zij hebben ervoor gekozen om zich de eerste twee jaar (en waarschijnlijk langer) van de ontwikkeling te richten op drie verschillende gebieden van AI:

 • Cloud robotica
 • Biomedisch onderzoek
 • Cybersecurity

In deze open marktplaats kunnen AI-ontwikkelaars hun tools en oplossingen inruilen voor SingularityNET’s AGI-token, of andere middelen en services. Om deze transacties zo eenvoudig mogelijk te houden, biedt SingularityNET API’s aan voor het integreren van reguliere services. Een voorbeeld hiervan is beeld- en taalverwerking tot smart contracts.

De visie

De visie van SingulairtyNET is om een netwerk op te bouwen met complexe AI-agents communicatie, voornamelijk met behulp van resources in de OpenCog Foundation. Laten we eens kijken naar de op locatie gebouwde, humanoïde robot, Sophia, om dit te verder te bekijken.

Sophia gebruikt een combinatie van Agents die variëren van procestalen tot het gebruik van daadwerkelijke motorische vaardigheden. Een persoon vertelt Sophia om een film samen te vatten die ingebed is in een webpagina. Hiervoor stuurt Sophia het verzoek naar een Agent (Agent A). Door zijn AI weet Agent A dat Agent W gespecialiseerd is in het analyseren en transcriberen van video’s, terwijl Agent D gespecialiseerd is in het samenvatten van de tekst.

Agent A betaalt Agent W en Agent D om deze taken uit te voeren, terwijl Sophia Agent A betaalt om te helpen coördineren. Ondertussen heeft elke agent zijn eigen AI bijgewerkt met de netwerkinformatie die hij bij deze taken heeft ontvangen en combineert hij deze met zijn eerdere ervaringen en kennis. Hierdoor groeit de collectieve AI binnen het systeem sneller in vergelijking met een individuele Agent.

Als gevolg hiervan zullen AI-agenten uiteindelijk in staat zijn om volledig nieuwe AI-agenten te creëren op basis van het feit dat ze overuren ontvangen. Dit zorgt ervoor dat het netwerk automatisch groeit en zichzelf organiseert.

Technologie

Wat zijn nu die zogenaamde Agents binnen het singularity Netwerk –

Het platform maakt ook gebruik van smart contracts om andere soorten services te faciliteren. Zo gebruikt SingularityNET een DSOC-democratie (hieronder afgebeeld) voor zijn governance-model.

 

Om te begrijpen wat singularity doet, is het essentieel dat we SingularityNET Agents even beter definiëren

Agents zijn de entiteiten die de smart legal agreements op het platform uitvoeren. Dit zijn meestal nodes op het netwerk.

Om de geldigheid van het netwerk te behouden, positioneren de agents elkaar na elke swap op een schaal van nul of één. Het verlaten van een positie is niet nodig en kan ook geautomatiseerd worden. Als een Agent een taak volledig markeert en de betaling doorgeeft, is het veilig om aan te nemen dat de evaluatie correct is.

Er is een bestaande agentenrangschikking die het netwerk helpt te verbeteren door te beslissen welke agents beter evalueren en nuttiger zijn voor het netwerk.

Agent rankings zijn veelzijdig en helpen het systeem te optimaliseren voor de lange termijn. Andere factoren die de algemene rangschikking van een agent identificeren zijn onder andere:

 • AGI Token Staking – Agents zullen delen van hun “staked tokens” verliezen als hun evaluaties onder een bepaald niveau komen.
 • Voordeel Rating – Dit is een rangschikking die specifiek betrekking heeft op de nuttige taken die een Agent uitvoert. Dit zijn taken die het totale systeem verbeteren en die niet noodzakelijkerwijs een monetaire waarde hebben
 • Externe Validatie – Agents ontvangen extra rangschikkingsbonussen, zodra ze bewijzen dat ze eigendom zijn van een betrouwbaar bedrijf via een Know Your Customer (KYC) service.

Beschikbaarheid en prijs

AGI wordt geaccepteerd op verschillende cryptocurrency exchanges, waaronder Binance, KuCoin, Dex-trade HitBTC, Bitfinex en Tidex. Gemiddeld wordt er dagelijks voor meer dan $1 miljoen aan AGI verhandeld, en de handelsparen omvatten BTC, BNB, ETH en fiatvaluta’s zoals USD en KRW.

Opslag – Als ERC-20 token kan AGI worden opgeslagen in elke ERC20-compatibele wallet.

Waaronder – 

 • MyEtherWallet,
 • Trust Wallet
 • hardware wallets van Ledger en Trezor.

Total supply VS. Circulating supple

Circulerende voorraad - 539.673.260
Totale voorraad - 1.000.000.000

Tradingvolume per exchange

Binance - $137.174 (79.33%)
Dex-Trade - Niet gekend (13.42%)
P2PB2B - $834 (3.23%)

Welke coins werken nog met AI oplossingen?

 • Iota
 • Project Pai
 • Ocean Protocol
 • Sentinel Protocol
 • DATA
 • Swarm
 • Neurochain
 • Fetch
 • Deepbrain chain
 • Adhive
 • Numerai
 • Matrix AI

Uiteraard zijn er nog veel meer andere projecten die zich op AI focussen, maar dit zijn de voornaamste.

Totale sector marktkapitalisatie voor AI in de cryptomarkt

 • $ 489.900 miljoen (markt dominatie 0.26%)
 • De rest van de markt

De AI-marktwaarde zou volgens analisten bij Market Research Engine kunnen groeien tot $191 miljard, en dit tegen 2024. 

Roadmap

SingularityNET’s werkzaamheden zijn nogal gecompliceerd, maar ze willen wel dat iedereen in staat is om deze te leren begrijpen en betrokken zijn bij hun ontwikkeling. Hieronder staan een aantal essentiële zaken om te begrijpen wanneer je hun roadmap gaat doornemen:

De roadmap staat niet stil en SingularityNET’s is constant bezig met de ontwikkeling ervan –

Nieuwe functionaliteiten worden toegevoegd waardoor de ontwikkeling van nieuwe doorbraken mogelijk worden. De verwachting is dat deze nieuwe mogelijkheden in de loop van de tijd verwerkt zullen worden in de roadmap.

De Platform Roadmap begint met de belangrijkste voorruitgang

Wanneer elk onderdeel van deze voortgangsbalk bereikt is, dan zal het SingularityNET Mainnet live gaan. Om de mogelijkheden op langere termijn inzichtelijk te maken, hebben ze verschillende v-componenten geschetst. Het is een werklijst en bevat nog niet elk onderdeel dat in toekomstige releases van het Platform zal worden opgenomen.

De Platform-ontwikkelingsbalken geven aan wanneer een component klaar is voor Alpha-, Beta- en Mainnet. Als de voortgangsbalk de Alpha-indicator bereikt, is Alpha-ready. Als de balk de Bèta-indicator passeert, is ook deze klaar voor gebruik. Wanneer de voortgangsbalk voltooid is, is AGI klaar voor de lancering van het Mainnet.

AI-services worden individueel gelanceerd wanneer ze klaar zijn

Onderdelen op de AI Services roadmap hebben geen Alpha/Beta/Mainnet-indicatoren, omdat wanneer de voortgangsbalk van een service de honderd procent bereikt, deze gelanceerd wordt op de SingularityNET Marketplace.

Het team heeft de kerncomponenten van het SingularityNET Platform geschetst, met inbegrip van de bijbehorende ontwikkelingsvoortgang (Alpha, Beta, Launch). Ze hebben ook de subcomponenten die nodig zijn om deze inspanningen te ondersteunen zorgvuldig in detail beschreven. Het doel is om hun community een uitgebreid inzicht te geven over hun werkzaamheden.

Datums om in het oog te houden voor komende updates –

Team & Partnerships

Het SingularityNET-team beschikt over meer dan 50 AI-ontwikkelaars en meer dan 10 PhD’s (academische titel research-doctoraat en is in veel landen de hoogste academische graad die iemand kan behalen).

Ben Goertzel – Hij leidt de groep als CEO en Chief Scientist. Dr. Goertzel is ook voorzitter van de OpenCog Foundation, neemt actief deel aan de Artificial General Intelligence Contemporary Society en is Chief Scientist voor Hanson Robotics. Hanson Robotics is het partnerbedrijf dat helpt om SingularityNET tot leven te brengen.

David HansonDe oprichter van Hanson Robotics, fungeert als hoofd van de Robotica afdeling. Hanson Robotics heeft de bekendste robotica gebouwd, Sophia genaamd. Sophia is de meest innovatieve humanoïde robot tot nu toe. Sophia is ook een trots lid van het SingularityNET-team.

Belangrijkste partnerships

SingularityNET wil de AI markt versterken, dit door samen te werken met Deep BrainChain (DBC), een gelijkaardig AI-project op de NEO blockchain. Het heeft in 2019 partnerschappen uitgebreid met de Chinese verzekeringsgigant en vermogensbeheerfirma Ping An, alsook de fastfoodgigant Domino’s Pizza, Inc. Dit om de activiteiten in Maleisië en Singapore te helpen stroomlijnen.

1.DeepBrain Chain – Een blockchain-gedreven AI-computingplatform. Door deze samenwerking zullen de teams van SingularityNET en DeepBrain Chain samenwerken om een kader te creëren dat het delen van gegevens en het verwerken van services tussen de twee gedecentraliseerde platforms mogelijk maakt, waarbij de twee marktplaatsen worden gecombineerd en de beschikbare hoeveelheid computerkracht wordt uitgebreid om krachtige AI-modellen en agents op schaal te creëren en te trainen.
Het primaire doel zal zijn om gebruikers toegang te geven tot data en intelligente verwerking op beide platformen, via back-end interacties tussen de platformen.

2.Mindfire Foundation – Een Zwitserse non-profitorganisatie die wereldwijd het beste AI-talent verenigt om artificial intelligence op menselijk niveau te creëren. De gecombineerde talentenpool van Mindfire en
SingularityNET zal het begrip van intelligentie aanzienlijk bevorderen en hen in staat stellen om nieuwe bevindingen en inzichten toe te passen in de richting AI op menselijk niveau,

3.Ping An – Dit bedrijf wordt erkend als ’s werelds meest waardevolle verzekeringsmerk, en met een indrukwekkende 170 miljoen klanten en 459 miljoen internetgebruikers werd het in 2018 gerangschikt als de derde grootste wereldwijde financiële dienstverlener.

Ping An Technology en SingularityNET hebben de intentie om samen te werken op het gebied van Artificial Intelligence. Ze zijn van plan om herkenningstechnologie te ontwikkelen met het uitgebreide klantenbestand van Ping An en het blockchain-platform van SingularityNET. OCR past machine learning toe om de computers tekst te leren herkennen, terwijl CV- en modeltrainingen gericht zijn op het gebruik van technologie om informatie te verzamelen uit foto’s en video’s. Dit omvat motion tracking en geautomatiseerde analyse van beelden, zoals medische scans.

4.Entertech -Is een Chinese neurotechnologiefirma met als doel om AI-aangedreven neurologische producten te creëren voor de consumenten- en de ondernemingsmarkt. Het doel van dit partnerschap is om de AI van SingularityNET te gebruiken en teneinde die gegevens te analyseren die verzameld zijn door de EEG-metingsproducten van Entertech. Dit zal mensen in staat stellen om hun gemoedstoestand beter te beheersen en zo hun dagelijks leven en hun meditatieve ervaringen te sturen. Het zal ook helpen om de medewerkers van een bedrijf beter te monitoren en hun bewustzijnstoestand op het werk te controleren, om zowel hun werkprestaties als hun tevredenheid te verbeteren.

5.UNESCO’s International Bureau of Education (IBE) – Zij zullen samen met de IBE een nieuwe onderwijsvorm ontwikkelen vanaf de kleuterschool tot en met de 12e klas, om op die manier de jeugd voor te bereiden op de komende vierde industriële revolutie.

6.PayPal – De integratie zal dienen als een alternatieve betalingsinterface voor cryptocurrency, voor degene die de AI-services van SingularityNET willen gebruiken. Door de AI-marktplaats toegankelijker te maken voor de 286 miljoen gebruikers van PayPal, opent SingularityNET op deze manier de deuren voor een veel groter klantenbestand. SingularityNET’s marktplaats vereisten daarvoor dat klanten betaalden met de AGI utility token. Met deze partnerschap staat de marktplaats nu ook open voor klanten die (nog) geen ervaring hebben met cryptocurrencies.

7.PICC –  SingularityNET heeft een “Strategic Cooperation Memorandum” ondertekend met PICC Financial Services, de volledige FinTech tak van de People’s Insurance Company of China (PICC). Dit zou er voor moeten zorgen dat in Beijing de ontwikkeling van AI- en blockchain-gebaseerde services voor de verzekeringsmarkt bevorderd wordt.

De eerste focus ligt op toepassingen zoals AI-marketing, taal- en spraakherkenning, slimme evaluatie en de afhandeling van schadeclaims, en het gebruik van blockchain om de supply chain te beheren en fraude te identificeren. Eén van de interessantere projecten met PICC is het analyseren van autoverzekeringsclaims en het kunnen analyseren van foto’s van beschadigde voertuigen om een inschatting te kunnen maken van de reparatiekosten. Dit is moeilijk en vereist enige redenering van de AI agents en vereist meerdere AI tools om te communiceren en te reageren op wat er mis is met de auto.

De zaken gaan goed voor dit op blockchain gebaseerde AI-bedrijf, maar dit is niet zonder concurrentie, zoals de eerder genoemde Deep BrainChain en dan nog de op EOS-gebaseerde Effect_AI (EFX) en Fetch.

Community

Twitter - 30.200 volgers
Facebook - 7.543 volgers
Instagram - 3.665
Linked - 3.936
Telegram - 8.402 leden

Bijkomede data om rekening mee te houden!

 • Retail volume - 25.49% (254.94 miljoen AGI)
 • Investor volume - 19.72% (197.17 miljoen AGI)
 • Whales volume - 54.79% (547.89 miljoen AGI)

Score - 6.5/10

 • Communicatie kanalen 90%
 • Product sterkte 65%
 • Team sterkte 70%
 • Github activiteit - 60%
 • Marketing niveau - 20%
 • Partnerships - 70%

ProCon

Pro’s

 • Groot project en veel goede partnerschappen
 • Goede verdeling van de ‘circulating supply’ ten opzichte van de ‘total supply’
 • Groot team en kwaliteitsvol team
 • Sophia wordt gebruikt als woordvoerder van SNET
 • Goede overzichtelijke roadmap en voldoende updates over de vooruitgang van het project (zie Medium)
 • De beta is bijna afgrond
 • Een inspirerende visie voor de toekomst
 • SingularityNet is een gedistribueerde computerarchitectuur, en zal dienen voor het maken van nieuwe soorten smart contracts om de marktinteractie met AI te vergemakkelijken. Dit is een gigantische markt en ze stellen bedrijven die niet de middelen hebben om hun eigen team van AI-professionals in te huren in staat om hun protocollen en smart contracts aan te wenden om AI te gebruiken. Token houders kunnen assets en services op de markt kopen.

Con’s

 • Slechte marketing
 • Geen use-case nog voor AGI token.
 • Lage waarde op dit moment (Maar gaat zeker veranderen als de markt omhoog gaat)
 • Zeer laag volume op de exchanges
 • Het totale aanbod is groter dan dat ik zou willen, maar het is nog steeds miniscuul in vergelijking met Iota. Ongeveer 18% van de tokens werd verdeeld onder de oprichters, wat vrij veel is

Conclusie

SingularityNET is een AI-servicemarkt die binnenkort een zelforganiserend AI mega-brein zal zijn. Hoewel het project jong is, heeft het al een grote plons in de community gemaakt met een ICO van $ 36 miljoen die na ongeveer een minuut uitverkocht was. Het project brengt twee van de populairste gebieden van technologie samen: AI en de blockchain.

Het project is op dit moment in bètaversie en werkt al samen met grote bedrijven. De duurzaamheid van het project hangt af van deze drie sleutelfactoren:

 1. SingularityNET draait momenteel op de Ethereum blockchain, maar de interoperabiliteit ervan kan worden uitgebreid naar andere platformen, ook naar het eigen platform.
 2. AGI is de native cryptocurrency token die door het SingularityNET-platform wordt gebruikt. Tokens kunnen worden ingezet voor stemrecht en om een Agent te worden of om te worden besteed aan goederen en services op het platform.
 3. De SingularityNET Foundation werkt hard aan het smeden van ondernemingspartnerschappen en het bevorderen van AI-onderzoek.

Als zij de technologie en de marketing buzz kan blijven benutten, kan het bedrijf een succes worden. Zelfs de meest veelbelovende projecten kunnen falen en er is nog een lange weg te gaan. Maar SingularityNET heeft tot nu toe veel bereikt in een kleine periode.

Als het team zijn verheven doelen bereikt, creëren ze mogelijk de AI-gecentreerde toekomst waarvan we allemaal hoopten of vreesden dat die ooit zou komen.

Links

Website | Blog | Whitepaper | |  |  |  

What's your reaction?

Leave a comment