Stellar: update

Het netwerk van Stellar is een zakelijk blockchainproject dat als brug wil fungeren tussen de verschillende werelden van de cryptovaluta en de traditionele gecentraliseerde financiële instellingen.

In plaats van een geheel nieuw financieel model te creëren, richt Stellar zich op integratie binnen het huidige financiële ecosysteem. Ze leveren de voordelen die blockchaintechnologie biedt, gekoppeld aan bestaande banken en ‘payment gateways’.

Concept

Stellar verbindt banken, betaalsystemen met als doel geld snel, betrouwbaar en vrijwel zonder kosten te versturen.

Via Stellar kunnen gebruikers geld over de hele wereld versturen zonder noemenswaardige kosten of vertragingen (2-5 seconden). Het project richt zich op zowel individuele gebruikers als bedrijven.

Stellar kan worden beschouwd als een gedecentraliseerde versie van Ripple. Beide projecten zijn vergelijkbaar, maar Stellar wordt niet bestuurd zoals Ripple dat doet.

Het team is gevestigd in de Verenigde Staten met de kantoren in San Francisco en New York.

Tokens en gebruik

Kenmerken van het platform:
 • Geldtransacties – geld snel, voor een fractie van een cent, over de grens versturen.
 • Micropayments – verhoog de efficiëntie en verlaag de kosten van kleinere overschrijvingen.
 • Mobile branches – maakt het gebruik van mobiele filialen mogelijk om de retailactiviteiten uit te breiden.
 • Mobile money – klanten kunnen geld sturen naar ontvangers met verschillende providers.
 • Services for underbanked – goedkope rekeningen, leningen en microspaarrekeningen voor mensen die moeite hebben normale bankrekeningen te krijgen.

XLM is een native asset dat is ingebouwd in het netwerk en noodzakelijk is voor kleine transactiekosten, om accounts aan te maken en als verbinding tussen valuta’s.

Recent nieuws

 • Stellar heeft onlangs een certificaat van Sharia-conformiteit ontvangen, dit zal toestaan dat de munt door de moslimbevolking wordt gebruikt.
 • Stellar is genoemd als één van de assets die in aanmerking komt voor een listing op Coinbase -> zeer belangrijke ontwikkeling!
 • IBM bevestigde de toegenomen adoptie van Stellar, door te laten zien dat een paar van de grootste banken Stellar adopteren.
 • Om te helpen met integratie van IBM is er een proefproject van een cryptomunt gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Een cryptomunt die gelijk loopt met de dollarkoers op het “Stellar blockchain network”. De stablecoin heet Stronghold USD.
 • Stellar’s gedecentraliseerde exchange is live en werkt.

Roadmap

In de roadmap worden belangrijke ontwikkelingen voor 2018 aangegeven:
 • De decentrale exchange is voortdurend bezig om de toepassingslijst te kunnen voltooien.
 • In 2018 is verdere ondersteuning van het ecosysteem gepland met o.a. betere algemene merkcommunicatie, meer hulpgidsen, betere technische documentatie (met inbegrip van releasenota’s) en voortdurende verbetering van onze Horizon API en de omringende SDK’s.
 • Een andere belangrijke ontwikkeling zou het Lightning Netwerk zijn, wat een enorm positief effect zal hebben op de schaalbaarheid en veiligheid van Stellar op lange termijn.

Beschikbaarheid en prijs

XLM is genoteerd aan verschillende beurzen met als belangrijkste beurzen:
 • Binance (46% van het volume)
 • Upbit (16% van het volume)
 • Poloniex (7% van het volume)
 • Ook op BCEX, Bittrex, Kraken, CoinEgg, OKEx, HitBTC en nog veel meer.

Ongeveer 19 miljard van de 104 miljard tokens zijn in circulatie. Dus er zullen in de toekomst nog genoeg tokens worden geïntroduceerd.

Stellar kende enkele aanzienlijke prijsschommelingen met een ongelooflijke prijsstijging in december/januari, april en recente stijgingen als gevolg van aankondigingen. Over het algemeen is Stellar één van de sterkste altcoins tijdens de dalende markt. De ATH is $ 0,93 en werd bereikt op 4 januari 2018.

Voorruitgang

Stellar is de afgelopen tijd zeer imposant geweest. Stellar is door verschillende aankondigingen en ontwikkelingen in prijs gestegen.

Ripple (XRP) is de belangrijkste concurrentie en Ripple is 3x zoveel waard als Stellar. Persoonlijk geniet Stellar onze voorkeur en vinden we het verschil in waarde ongerechtvaardigd.

Anderzijds is het al gewaardeerd op 6 miljard en IBM en de partnerships in de bankwereld zijn enorm. Stellar heeft bovendien al een zeer hoge marktkapitalisatie.

De toekomst ziet er goed uit (Lightningnetwerk, aankomende projecten die op Stellar gebouwd worden) en het lijkt een degelijke ‘veilige’ keuze naast coins als ETH, IOTA, NEO of VeChain.

What's your reaction?

Leave a comment