Stellar

Onze “Quick Coin introduction”

Consensus mechanisme:

Consensus Protocol – vereist niet dat alle nodes het eens moeten zijn om tot een consensus te komen.

De kern van de zaak

  • Stellar werd in 2014 opgericht door Jed McCaleb en Joyce Kim en is een fork van Ripple (RPX). Jed was eigenlijk de oprichter van Ripple (XRP)! Ze hadden een andere set van ideologieën die fundamenteel anders waren dan de rest van het RPX-team en daarom werd het aan hen overgelaten om XLM te starten op basis van die idealen.

Positieve elementen

  • XLM heeft een ingebouwd, vast, nominaal inflatieroutine-mechanisme dat met 1% per jaar toeneemt. Voor sommige is deze voorspelbaarheid beter dan voor andere.
  • Het XLM-netwerk kan multi-currency exchanges en winkelorders faciliteren om een orderboek te creëren. In wezen heeft XLM een gedecentraliseerde exchange functionaliteit om kopers en verkopers van meerdere handelsparen met elkaar te matchen.
  • Hoge transactiesnelheden (~5 tps) met lage kosten. De kosten bedragen momenteel ongeveer ~$0,00000002 per transactie, die wekelijks wordt gedistribueerd als een onderdeel van de inflatie uitbetalingen.
  • Partnerschappen met herkenbare merken als IBM, Deloitte, Stripe, ICICI Bank, TransferTo en Tempo.

Negatieve elementen

  • De Stellar Development Foundation bezit een meerderheidsbelang in de munten (~80%). Ongeveer de helft van deze tokens zal in de komende jaren worden verdeeld, maar deze gecentraliseerde structuur dwingt investeerders om te vertrouwen op de stichting die de distributie zal uitvoeren.
  • Het gecentraliseerde karakter kan kapitaalstromen van particuliere beleggers voorkomen.
  • Vanaf nu is slechts ~20% van de XLM-punten gedistribueerd, wat betekent dat tegen de tijd dat de resterende ~80% van de XLM-punten worden gedistribueerd, de relatieve prijs van XLM tot 5x moet stijgen om de huidige prijs te behouden.In essentie, moet de vraag naar XLM navenant groeien om de huidige prijs te kunnen behouden.
What's your reaction?

Leave a comment