Streaming payments is de toekomst voor een betere economie!

Het gebruik van digitale valuta’s reduceert de afrekeningstijden drastisch, terwijl de nauwkeurigheid van de transactieboekhouding toeneemt..

Deze technologische innovatie creëert een mogelijkheid om “streaming payments” te laten doorbreken. Het is de bedoeling dat er vaker en soms veel kleinere transacties worden verricht om problemen op het gebied van cash management te beperken of om de manier te veranderen waarop bedrijven en ondernemingen over inkomsten denken.

Enkele voorbeelden

Het gemakkelijkste voorbeeld om u te overtuigen is de looncontrole. Werknemers worden gemiddeld om de twee weken betaald, maar veel mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen door de onregelmatige betalingen.

Eigenlijk is een groot percentage van de 8+ miljard dollar aan provisie-inkomsten die door de vier grootste banken in rekening-courant worden gebracht, afkomstig van individuen die genoeg kapitaal hebben, maar hun salaris en hun facturen hebben een verkeerde datum. Dit kan leiden tot tekorten op de rekening van 1-3 dagen, waarvoor de banken enorme kosten voor in rekening brengen.

Met digitale valuta’s zou het mogelijk zijn om bedrijven werknemers te laten betalen aan het eind van elke dag. Bent u vandaag naar uw werk gegaan en heeft u uw werk gedaan? Wanneer u thuiskomt, staat er geld op uw rekening.

Enkele bedrijven proberen dichter bij deze wereld te komen, hoewel ze nog geen gebruik maken van echte digitale valuta:

  • Uber/Lyft – De bedrijven in de Verenigde Staten blijven met elkaar concurreren om chauffeurs. Eén van de voordelen voor de bestuurder die uit deze wedstrijd is voortgekomen, is de mogelijkheid om de daginkomsten in de wacht te slepen wanneer de bestuurder klaar is met werken. Jammer genoeg komt de vergoeding niet nog dezelfde dag op de bankrekening van de bestuurder ten gevolge van het meerdaagse verrekeningssysteem van het oude banksysteem, maar de mogelijkheid om nog dezelfde dag een betaling te eisen is een stap in de goede richting.
  • Apple – De technologiegigant heeft onlangs een creditcard (Apple Card) gelanceerd. Deze kaart heeft een aantal functies en voordelen, waaronder de mogelijkheid om nog dezelfde dag cash terug te krijgen. De gebruikerservaring stelt elke kaarthouder in staat om 1-3% cash terug te verdienen op aankopen. Het verschil tussen deze kaart en andere kaarten is echter dat de cashback elke dag wordt betaald, in plaats van één keer per maand.
  • Figure Technologies – Het bedrijf biedt Home Equity Lines of Credit** (HELOC’s) aan particulieren door middel van een ontwrichtend technologiegedreven proces. Ze informeren mogelijke kredietnemers in minder dan 5 minuten of ze de lening kunnen krijgen en financieren het binnen ongeveer 4 dagen. De regelgeving vereist een herroepingsperiode van 3 dagen, dus Figure kan de HELOC’s niet dezelfde dag nog financieren. Als de regelgeving geen wachttijd van 3 dagen zou vereisen, zou de technologie het mogelijk maken om HELOC’s op dezelfde dag te financieren en dat is drastisch beter dan de 45-60 dagen die het kost om de HELOC’s te financieren tijdens een traditioneel HELOC proces.**Home Equity Lines of Credit – is een lening waarbij de geldschieter akkoord gaat om een ​​maximumbedrag te lenen binnen een overeengekomen periode, waarbij het onderpand het eigen vermogen van de kredietnemer in zijn/haar huis is.

Hier enkele interessante artikels over DeFi en Figure technologies –

Alle financiële assets zullen volledig geautomatiseerd en getokenized worden!

Het is niet DeFi die de traditionele markten zal veranderen, maar eerder automatisering!

Hoe blockchain alles verandert!

Waar gaan we naartoe?

Er is altijd een voordeel aan het verlagen van de kosten, het verhogen van de efficiëntie en het versnellen van betalingen aan personen of bedrijven. Streaming payments, vergelijkbaar met de meeste dingen die verband houden met blockchain technologie, zijn een volgende stap in de richting van een geautomatiseerde wereld waar ieder aandeel, iedere obligatie, valuta en grondstof gedigitaliseerd is.

Apple en Uber/Lyft zijn er al achter hoe ze mensen in een veel beter model kunnen betalen, terwijl Figure de technologie gebruikt heeft om de manier aan te passen waarmee mensen omgaan met financiële transacties. Dit is een belangrijke stap voorwaarts, omdat het tegenstrijdig is met het publieke verhaal dat digitale valuta alleen voor speculatie zijn.

Eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Digitale valuta’s hebben het potentieel om gevestigde systemen te verstoren, de macht terug te verdelen naar de gewone man en te voorkomen dat grote gecentraliseerde bedrijven misbruik maken van hun klanten. Dit zal niet van de ene op de andere dag gebeuren, maar we beginnen de eerste tekenen te zien van streaming payments zonder blockchain technologie. Het is slechts een kwestie van tijd totdat we de integratie van digitale valuta’s zien om het volledige potentieel hiervan te benutten.

Heeft u vragen over dit artikel of bent u van een andere mening? Laat het ons dan zeker weten. Word lid van onze Telegram groep en kom rechtstreeks in contact met al onze teamleden en met andere crypto-enthousiastelingen. De groep is interactief en bevat alle relevante informatie die voor u van nut kan zijn. De groep is voor iedereen toegankelijk en we proberen iedereen verder te helpen waar kan.

 

What's your reaction?

Leave a comment