TenX prijsvoorspelling 2018

TenX zit in een rare situatie wegens problemen eerder dit jaar met Wavecrest, waardoor ze geen betaalkaarten meer in omloop hebben. Wij gaan ervan uit dat dit in de toekomst wordt opgelost en vanuit dit standpunt hebben wij onze analyse ook geplaatst. Ben je benieuwd, lees dan zeker onze mening. Dit is dus geen advies voor alle duidelijkheid.

TenX

Bear

Tokens zijn verbonden met het succes van de kaarten

 • Wij zien het onderwerp van cryptokaarten in de toekomst controversiëler worden, doordat ze er zullen toe bijdragen dat belastingsontduiking en geld witwassen moeilijker zal worden. Potentieel ook problemen met de overheid.

Concurrentie 

 • Binnenin de cryptokaart sector is er zeker voldoende concurrentie, met Monaco, Centra, Tokecard en Change die al beschikbaar zijn.

Sec en devidends

 • Het originele idee voor de PAY-tokens was om dividenden uit te keren, maar onlangs werd aangehaald dat de PAY-token nooit bedoeld was als beveiliging of een ander type gereguleerd product. Om de functies verder te verbeteren, ondernemen ze een herziening en update van de huidige structuur en worden er geen beloningen van welke aard dan ook uitgedeeld aan PAY-tokenhouders onder de huidige structuur. Dit kan de tokenwaarde ernstig beïnvloeden (wat het ook reeds gedaan heeft), maar Julian Hosp (CEO TenX) is hier echter heel strikt in. Hij gelooft in handelen met zorg in deze sector en zal liever alles vijf maal herbekijken of het legaal mogelijk is, dan achteraf om vergifenis te komen vragen.

 

Bull

Functieoverzicht

 • Met de nieuwe ‘verbeterde functies’ kan de waarde toenemen als de functies goed zijn. Er kunnen veel potentiële use-cases zijn, zoals bonuskaarten voor tokens, betere limieten en lagere kosten bij het gebruik van TenX. Hun team is ook immens groot, waardoor hun framework enorm snel kan scalen.

Algemene adoptie:

 • De Tenx-kaart is geweldig en lost het dreigende crypto probleem van de hodler die het geld niet kan gebruiken, volledig op. Als de kaart populair is, moet het token ook in waarde toenemen. Een TenX kaart is iets wat elke persoon met fatsoenlijke crypto-holdings zou moeten bezitten.

TenX vooruit op de rest:

 • De concurrentie loopt momenteel ver achter qua adoptie, scalability en werkend product. De meesten van hen hebben ook geen werkende kaarten. TenX had al een werkkaart voor de WaveCrest-kwestie. Daarbij komend nemen veel van de concurrentie momenteel de ‘easy way out’, door je eerst je crypto te laten omzetten naar fiat bij deposit, om daarna met fiat te kunnen betalen. Dit is echter compleet tegen het ideaal van TenX, om crypto on the spot betaalbaar te maken, waardoor ze er, samen met legale zekerheden, wat langer over doen om alles rond te krijgen.

Overwegingen

 • Begin dit jaar was de kaart beschikbaar in Europa, met marktuitbreidingen gepland in 2018. De prioriteit bij de volgende roll-out is echter nog vaag. Ze beweren echter terug de eerste te zullen zijn met een werkende cryptokaart, wat de PAY-tokenprijs aanzienelijk zal verhogen indien waar.
 • Volgens de roadmap waren ze van plan om ERC20-tokens op de kaart te ondersteunen in Q2 2018. Er is echter een shift gemaakt naar andere munten, waardoor zowel Litecoin als Dash in Q2 geimplementeerd zullen worden. Een andere grote stap is het verkrijgen van een licentie voor het leveren van hun eigen kaarten die gepland is in Q3 2019
 • De huidige prijs is ongeveer $ 0.9 en de marketcap is ongeveer $94 miljoen. De USD ATH werd bereikt op 12 augustus en lag net onder $ 6.21. Momenteel zijn er ongeveer 105 miljoen kaarten in omloop (51%).
 • De vergrendelde tokens (49%) die naar verwachting over 4 jaar zullen worden verdeeld, zullen volgens de berekeningen 25% zullen bedragen. Dit betekent dat we door de berekeningen 130M in omloop zullen gaan gebruiken.

Prijsvoorspelling

 • Alle berekeningen gaan uit van 130M in omloop
 • Voor alle voorspellingen nemen we aan dat de kaart niet wordt verbannen.

Bear: $8 PAY (1 billion) aan het einde van 2018

 • Dit houdt rekening met het feit dat TenX moeite heeft om de usecases te vinden voor het PAY-token en dat de concurrentie het over het algemeen goed doet. Zelfs als dat gebeurt, denk ik dat als de kaart gebruikt wordt, de tokens in waarde moeten stijgen.

Neutraal: $20 PAY (2,6 miljard) aan het einde van 2018 (waarschijnlijk)

 • Als er goede usecases voor PAY worden gevonden en het bedrijf voldoende kaarten maakt, is die prijs zeer haalbaar. Hopelijk kan TenX kaarten naar meer landen verdelen.

Optimistisch: $50 PAY (6,5 miljard) aan het einde van 2018

 • Als TenX de concurrentie domineert wordt het een beetje spannend.
 • Gebruik voor het betalen van tokens vond dat een dergelijke prijs haalbaar is.

 

 

What's your reaction?

Leave a comment