Top 5 landen voor investeerders in cryptovaluta!!

Dit is een lijst van de 5 meest vooruitstrevende landen als het gaat om Bitcoin. De meeste van deze landen hebben niet alleen lage (of zelfs geen) belastingen op cryptovaluta, maar zijn ook bevorderlijk voor de bouw van blockchaintechnologie. Landen die nieuwe technologieën omarmen, zoals gedistribueerde grootboeken, die hand in hand gaan met cryptovaluta’s, zullen op lange termijn zeker nieuwe technologiemarkten openen.

1. Wit -Rusland

Wit-Rusland staat bovenaan de lijst omdat de belastingen voor Bitcoin tot 2023 0% bedragen. Volgens de Wit-Russische regering zijn cryptovaluta’s tot 2023 vrijgesteld van belasting om het HTP (High Technologies Park) Wit-Rusland te helpen opbouwen en te kunnen concurreren met Silicon Valley. Daarnaast heeft Wit-Rusland ook smart contracts als juridische documenten aangewezen. Als je denkt aan het opzetten van een bedrijf dat zich bezighoudt met blockchaintechnologie, dan zou Wit-Rusland heel hoog op je lijstje moeten staan.

2. Portugal

Persoonlijke inkomsten uit de winsten van cryptovaluta’s worden niet belast in Portugal. Dit is anders dan bedrijfsinkomsten of kapitaalwinsten (vermogensgroei), maar als u uw crypto-assets in eigen naam en niet in die van een bedrijf houdt, zijn ze in wezen hetzelfde. De Portugese regering heeft verder verduidelijkt dat de verkoop van cryptovaluta’s niet onder kapitaalinkomsten of vermogenswinsten valt. Als individuen echter beroeps- of bedrijfsmatige activiteiten verrichten die verband houden met cryptovaluta’s, dan is dat een andere zaak en is het onderworpen aan belastingen.

3. Hong Kong

Hoewel dat de regelgevers van Hongkong de wetgeving rond security en de fraude van exchanges aan banden hebben gelegd, is Hongkong nog steeds een uitstekende plaats voor beleggers. Hongkong heeft geen BTW of vermogenswinstbelasting, waardoor de belastingregelgeving met betrekking tot crypto-assets veel gemakkelijker wordt. Het is ook de Aziatische hub voor blockchain- en cryptobedrijven, zoals Binance en Kucoin, hoewel de eerste verhuist naar Malta.

4. Nederland

Over ons buurland gaan we iets uitgebreider schrijven, het is altijd handig om te weten hoe ze omgaan met cryptovaluta’s en misschien kan dit in je voordeel spelen. Nederland is het eerste land in deze lijst dat een non-zero belastingtarief voor cryptovaluta’s heeft, het voordeel is dat het een zeer eenvoudig en laag belastingstelsel hanteert.

Hoe relatief nieuw Bitcoin, Ethereum, Litecoin of andere cryptomunten ook zijn voor sommige, je moet er gewoon belasting op betalen. Het valt namelijk onder de belastingaangifte (box 3 overige bezittingen) De Belastingdienst ziet cryptovaluta dus als vermogen. Daar valt bezit onder, zoals bijvoorbeeld spaargeld, aandelen en een tweede huis. Hieronder een overzicht van wat er allemaal onder valt.

Hoeveel belasting ga ik moeten betalen op mijn crypto assets

In 2017 was de eerste 25.000 euro van je vermogen belastingvrij. Heb je een partner, dan is dat 50.000 euro.

In 2018 is dat 30.000 euro en met een partner 60.000 euro.

Over alles wat je in 2018 boven de 30.000 euro aan spaargeld en beleggingen bezit, betaal je wel belasting. Om preciezer te zijn: je betaalt belasting over het rendement waarvan de fiscus dénkt dat je dat behaalt. De Belastingdienst hanteert vaste percentages als verondersteld rendement.

Wil je weten hoeveel je zou moeten betalen op je crypto dan kan je dit berekenen met behulp van deze tool 

En nu snel naar Nederland verhuizen!

5. Duitsland

Duitsland is het economische centrum van de EU en daarom een uitstekende plaats om een crypto- of blockchaintechbedrijf op te zetten. De Duitse fintechindustrie heeft de afgelopen tien jaar een enorme expansie doorgemaakt en komt daarmee met gunstige wetten op het gebied van de cryptovaluta, die Duitsland de mogelijkheid bieden om het centrum van handel en industrie in Europa te blijven. Bitcoin- en crypto-assets hebben een 0% belasting wanneer ze worden gebruikt voor betalingen. Dit komt omdat er geen BTW is wanneer ze met zoiets als Bitcoin betalen vanwege het feit dat er geen toegevoegde waarde is via cryptovaluta als fiscaal product. Het andere voordeel is dat Bitcoin en altcoins helemaal niet belast worden als ze langer dan een jaar worden vastgehouden.

 

What's your reaction?